Oldala 11 of 15 ElsõElsõ ... 910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 144

Topic: Felkészülni,vigyázz! De mire is?

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ismerek egy olyan házaspárt, akik havonta 50 ezret simán elköltenek cigire. Minden hónapban. Az évi 600 ezer forint. 12 éve vannak együtt, de már az elõtt is láncdohányosok voltak. Számoljunk 15 évvel. 15 év x 600 ezer forint. 9 millió. (A havi 50ezer az évekkel ezelõtt volt. Gondolom hogy azóta több is elmegy náluk dohányzásra.)
    http://kiszamolo.hu/mennyibe-kerul-e...tulkoltekezes/

9 millióból bizony jó sok mindent lehetne vásárolni. Akár még egy föld alatti pincebunkert is lehetne belõle éppíttetni. Nem is egyet, hanem többet is, berendezéssel. Olvastam egy cikket egy ilyen építésrõl, a fickó 16 ezer dollárból épített egy föld alatti bunkert. Nem mindent egyedül csinált, de az õ munkájával együtt ennyibe került neki. Normálisabb dollár árfolyamon számítva 3 bunker is kijönne 9 millióból.

Volt olyan hogy a 9 millió forint 62 ezer dollárra jött volna ki. 80 ezer dollárért cégek nálunk luxus bunkert gyártanak le, teljes felszereléssel, olyan mint egy föld alatti 4 csillagos hotelszoba, levegõ szûrõvel, víztisztítóval, még jó nagy plazmatévét is adnak hozzá.

Az emberek egy részének van pénze. Egy meghatározott összeg havonta. És ezt szorgalmasan el is költi. És 1000%, hogy ha 5-10%-kal kevesebb pénze lenne, abból is megélne. Kicsit másképp, néhány dolgot átalakítva. Ha pedig 10-20%-kal több pénze lesz, azt is elkölti. Ez azt jelenti, hogy csak gondolkodás kérdése, hogy az ember mire költi a pénzét. Nem ebbe a topic-ba való, de aki 50 alatti itt, az tisztában van vele, hogy nem lesz nyugdíja? És készül erre a helyzetre? Ebbe nem is megyek bele jobban.
    Ha valaki óvóhelyet akar magának, mert fontosnak tartja a saját és családja megóvásáért, akkor meg fogja oldani. Ugyanúgy, mint aki elkezd táplálék kiegészítõket vásárolni, mert tudja, hogy alapvetõ fontosságú a mai világban az egészséges élethez. Pénzbe kerül. De tudja, hogy a betegég sokkal többe.Csak az a probléma, hogy a felkészülést az emberek akkor teszik , amikor még nincs baj, és ilyenkor nehezebb pénzt kiadni. Mikor beüt a szar, akkor meg nincs választás, fizetni kell.Vagy így, vagy úgy.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Nem szeretnék a szakértõ szerepében tetszelegni. Ezzel együtt a könyvem megírásához átrágott sok száz cikk, sok éves kutakodás, és hát persze a témával való gyakorlati foglalkozás úgy érzem mégis felhatalmaz arra, hogy megpróbáljak válaszolni.
    Köszönöm,sok ilyen dolgokat írjál ..érdekes..és nem szégyellek tanulni az okosabbtól...
    ..meg mondom õszintén nem sokat foglalkoztam eddig a kiváltó okokról,a várható eseményekkel..elfogadtam a tényt,hogy baj lesz...
    Ennek fényében nagyon alulról kezdtem a felkészülést pár éve....valahol az " egy szál késsel a vadonban"....színvonalon....mivel a kutyám sem túl kényes ,így sokszor kint aludtunk,egy pokróccal+ egy gyufával az éjszakai horgászatok közben..még normális hátizsákom sem volt..csak a pecás....
    ..régen volt az a divat,hogy "csövezés"...az idõsebbek emlékeznek rá...na hát sok hónapot nyomtunk le a haverokkal..ettük a maradékot a lángososnál és szedegettük a csikket...jó volt...
    ....szóval szép lassan a legegyszerûbb, szinte állati szintû túléléstõl jutottam el az évek folyamán ahol most megálltam egy kicsit...mert igazából nem tudom merre tovább..és kell e egyáltalán...
    Amit sikerült elérnem eddig,növények ismerete,nyomolvasás,állatok szokásai,horgászat verseny szinten,idõjárás ismerete,élet a természetben ,önvédelem puszta kézzel és primitív eszközökkel,a lakás biztonságos és jól felszerelt,bérelt raktár cirka 100 napra élelemmel és vízzel az otthonin kívül,kedvenc pecahelyemen újabb két hétre való teljes felszerelés elrejtve,bol a rokonoknál,szinte minden égtáj felé....
    Nos ez a mindennapok mellett elég húzós volt az elmúlt pár évben...elõteremteni a forintot rá,megkeresni és tesztelni a cuccokat,eladni ha nem válik be és újra neki futni....kicsit elfáradtam,bele fáradtam....most pihenek és kérdéseket teszek fel önmagamnak és másoknak...ennyi...kérlek bocsájtsd meg ,ha esetleg félreérthetõ voltam és bántásnak vetted a dolgokat.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Gyorsan az elején, a többit majd késõbb olvasom el.
    Ne legyél ilyen mimóza.
    Ezt már megbeszéltük. Az, hogy nem tetszik az, amit neked írok, nem személyeskedés. Még ha esetleg elképesztõ fontosságot is tulajdonítasz magadnak (mert hát tedd fel a kérdést, mégis miért kellene téged itt bárkinek meggyõznie? Miért kellene indokolni itt bármit is? Fõleg úgy, hogy leírtad, szerinted értelmetlen. Ez az álláspontod, miért várod el, hogy valaki itt koptassa a száját a te kedvedért? Feleslegesen, mert ismétlem, világosan leírtad, szerinted nincs értelme a bunkernek mo-n.), akkor se vedd ennyire komolyan. A hülyének nézésen meg ne aggódj, ha annak foglak nézni, azt megmondom, pontosan a megfelelõ szavakkal. Az személyeskedés lesz. Ez nem az. Nem minõsítelek téged, csak elmondom, hogy mit csinálsz. Ha nem tetszik, amit hallasz, nem a hírnök fejét kell levágni.

Jól megfogalmaztad. Nincsenek érvek. De pontosítok, és megismétlem, nekem nincsenek érveim. Lennének amúgy, de úgysem értenéd. Nem azért, mert hülye vagy, hanem azért, mert nem akarod megérteni, nem fér bele a saját valóságodba.
    Te nem kíváncsi vagy mások álláspontjára. Te egy tetszõleges álláspontot vársz, hogy utána ismét elmondhasd, szerinted nincs értelme.
    Nekem nem kell elmondanod, én megértettem elsõre is. Ezért nem válaszolom meg az amúgy már megválaszolt kérdésed. Mert minek.

Ez a vélemény pedig nem személyeskedés, egyszerûen pontosan azokat írom neked, amiket a te szavaid jelentenek.
    A személyeskedés az lenne, ha azt mondanám, hogy ezért te hülye vagy. A személyedet kellene minõsítenem ahhoz, hogy személyeskedni tudjak. Nem ezt teszem.

De lépjünk túl ezen, nem kell a mûbalhé. Kicsit vonatkoztass el. Fõleg attól, hogy egyedül te tetted fel ezt a kérdést. Ez azt jelenti, hogy mindenki más pontosan tisztában van a dolog lényegével. Te is, hiszen elolvastad. Csak éppen megérteni nem akarod. Márpedig akaratod ellenére senki nem gyõzhet meg semmirõl.

A kérdésed pedig nem kérdés. Illetve az, csak meg van válaszolva. A kérdés, hogy meg akarod-e érteni a választ, vagy újra és újra elmondatod magadnak valakivel, hogy utána huszárvágásként leírd, igen, ismét, hogy szerinted értelmetlen.
    ..elolvastam még egyszer..de ez továbbra is csak egy értelmetlen hablagy..voltaképpen mit akarsz írni?...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idõrendben a megfelelõ hozzászólásokból idézve:

Elemzés:

Kérdeztél, válaszoltam. Ha nem kielégítõ, legközelebb kérdezz pontosabban. Az elsõ válaszom szavainak jelentése pontosan az, amely az elsõ kérdésed szavainak jelentése.

Ez egy fórum, és elmondásod alapján tényleg kíváncsi vagy a fórumtársak véleményére, leírtam, hogy hol találod meg legegyszerûbben a választ, nevezetesen az enciklopédiában. Azt ugyanis komoly emberek írták, sok pénzért, kemény munkával. Becsüljük meg a tudást, ha már van, ne tegyük feleslegessé a munkájukat. Olvass enciklopédiát.

Más szavakat próbálsz a számba adni, és ez mást jelent, mint amit én írtam. Személyeskedhetnék is a jellemedrõl levont következtetések ideírásával, de nem teszem, mert nem szoktam. Ha ezt te mégis annak értelmezed, akkor rosszul értelmezed. Ez nem az én prblémám, kezdeni sem akarok vele semmit.

Összegzés:

Fennen hangoztatod a nézeted, mely szerint ma mo-n nem indokolt. Erre írsz érveket, amelyek nagyjából olyan alaposak, mint a "nem kell megállni a stop-táblánál, tegnap sem jött semmi". Ezt azt jelenti, hogy ha eddig soha nem volt mo-n tornádó, akkor soha ezután sem lesz? Utána felszólítod a fórumtársakat, hogy indokolják meg, hogy ma mo-n miért szükséges. Érted. Indokoljuk meg azt, ami nem indokolt. Erre kérdezhetném, hogy hát a f.szom nem kéne? Még ez utóbbi sem lenne személyeskedés. Akkor sem ha azt mondod. Nem azért, mert én így gondolom, hanem azért, mert a személyeskedés nem ezt jelenti.

De meg is fordíthatjuk az egész gondolatmenetet. A világon mindenhol építenek óvóhelyeket, bunkereket, és hasonló, speciális célú objektumokat. Kevésbé hiszem el, hogy az egész világ hülye. Akkor indokold már meg, hogy szerinted miért lenne ma mo-n indokolatlan. Mert ha te állítasz valamit, akkor azt neked kéne indokolni.

Szájbarágósan? Kifejteni? Még tán át is kéne gondolni mások helyett nem? Mert az az igazi önállóság, mobilitás és alkalmazkodás, igaz? Írjuk le, hogy holnap négykor jön a tornádó, vegyél bunkert? Komolyan? Írjuk le, hogy jövõ héten, szerda hajnaltól jön a gazdasági összeomlás?
    Akinek ezt le kell írni, annak már nem kell, mert az nem gondolkodik eléggé. Ha valaki magától nem tudja összerakni a képet, ahelyett nem szabad gondolkodni.

Megnézted-e az enciklopédiát? Mert ha nem, akkor egyelõre a te kérdés-ismétléseid a fölösleges körök. Nyilván a választ is csak te tudod, hogy mire jó. De akkor miért tõlünk kérdezed?
    ...ez szintúgy egy semmilyen szóhalom...a felénél elálmosodtam...uncsi..te ennél jobb vagy!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Ez nem off. Ez kell ahhoz, hogy az olvasó tudja, hogy mit olvas. Mert úgy néz ki, nem tudja.
    Leírod, hogy becsmérellek (kamu, mert nem teszem), nem vagy nekem szimpatikus (ne érzékelést írj, hanem idézd ide az írásomat, amelyben ezekkel a szavakkal ezt mondtam neked), gyûlöllek (szintén idézd, amikor ezt leírtam neked).
    Azt mondod, hogy engem irritál, amit írsz. Kamu, mert ezt sem írtam soha. Nem értek egyet veled, ezt sokszor leírtam. Ez nem irritáció, nem kell ilyen nagy szavakat használni, nem indítanak meg bennem semmit. Ezt hvják véleménykülönbségnek. Ha nem tetszik, az megint nem az én problémám. Akkor sem, ha azt írod rá, hogy milyen csúnya személyeskedõ vagyok emiatt. Mivel tudom, hogy nem vagyok, csak te nem helyesen értelmezed a helyzetet. Azonban én kizárólag azért tudok felelõsséget vállalni, amit mondok, nem pedig azért, amit te megértesz belõle. Az a te dolgod.

Ez itt pedig nem off. Ez a téma szerves része. Amolyan használati utasítás. Ha leírom azt, hogy "a" betû, akkor azt "a" betûnek kell értelmezni, nem b vagy c betûnek.

A bunkerekrõl beszélgetünk. Bõvebb értelemben az egyik új tag beköszönõ írásának a szétcincálásáról. Nem tetszik a véleményed a dologról, nem értek egyet vele. Ha ezt leírom, az nem off. Bár elhiszem, sok embernél ezzel elérhetnéd, hogy visszavonulót fújjon. A megfelelõ "varázsszavak" kellenek hozzá. Ezek pedig nem mindenkinél mûködnek.
    ...hát nem tudom...áruld már el..mit akarsz leírni..vagy mi a célod?...hosszadalmas,összefüggéstelen,bõvít ett mondatok zagyva kuszadéka az egész...nem tudom értelmezni..próbálnám,de nem megy..egyszerûen nem értem ,hogy mit akarsz kifejezni!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..nem kell válaszolni..úgy sem látom....

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Doom, lehet õk is biztonságosnak gondolták korábban a panelt:
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/17009..._alszanak.html
    Szörnyû dolog ez.Hogy az a néhány unatkozó, a világ népeit sakkfiguráknak tekintõ arctalan akárki, akik valahogy, valamikor a világunk irányítóivá váltak, ezzel ütik el a szabadidejüket. Én sem tudom a megoldást természetesen. De vagy egy gyors lefolyású járvány, vagy mittudom én mi, de nem ez a lassú, félelmet, rettegést és bizonytalanságot okozó álpolitikai játszadozás, aminek az ég világon semmi értelme, semmi tétje nincs.
    Valóban. Sosem tudhatjuk, hogy melyik játékos gondol egyet, és a mi országunkat is játszótérnek nézve idetologatja a játék katonáit. Van rá esély? Nyilván több, mint nulla. Eggyel több ok a felkészülésre. Én sem véletlenül adtam el a pesti házamat, és vettünk egy tanyát. Mondjuk nem a szó hagyományos értelmében tanya, de attól még annak nevezik. Nagy föld, épületek...Állatok, növények, erdõ. Hogy ezt nem teheti meg mindenki, Erre ugyanazt tudom mondani, mint egy másik topic-ban a táplálék kiegészítõkrõl, illetve az azokra költött pénzrõl. Aki úgy gondolja, hogy meg kéne tennie, de nem teheti meg, az nagyon kutyául fogja magát érezni, amikor a sokszorosát kell fizetnie mind anyagilag, mind pedig mondjuk az egészségével, amikor beüt a szar, mint a megelõzésre költött volna. Aki nem gondolkodik ilyesmiben, annak mindegy, az nem tudja, hogy tehetett volna valamit még akkor, amikor lehetett.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ja..nem...ebben a topicban írtam

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...hát nem tudom...áruld már el..mit akarsz leírni..vagy mi a célod?...hosszadalmas,összefüggéstelen,bõvít ett mondatok zagyva kuszadéka az egész...nem tudom értelmezni..próbálnám,de nem megy..egyszerûen nem értem ,hogy mit akarsz kifejezni!
    No látod, nem érted. Nem azért, mert (idõrendben visszafelé haladva) zagyva kuszadék, összefüggéstelen, semmilyen szóhalom, értelmetlen hablaty. Azért, mert te ennyi értesz meg belõle. Rosszul olvasol, rosszul ismered a szavak jelentését, nem ismered fel az összefüggéseket a szövegben, nem tudom, csak te tudod, hogy mi az igazi baj ezek közül.
    Amit én leírok, az tökéletesen összefüggõ. Azért, mert azt írom le, amit gondolok, és azokkal a szavakkal, amelyek ezt jelentik, ráadásul a megfelelõ fogalmazásmóddal. Egyszerûen innen tudom, hogy világosan beszélek, és a hiba a befogadó készülékben van. Te pedig a saját értelmezésedet próbálod. De az nem fog menni, odaadtam a megoldókulcsot, csak azzal mûködik, ha érteni AKAROD, akkor helyesen kell dekódolni. Ha elolvasol egy angol szöveget, és közben nem tudsz angolul, akkor azok a betûk nem összefüggéstelen, értelmetlen szóhalmazok. Csak rosszul próbálod dekódolni. Vajon hol a hiba? A szövegben, vagy a dekódolásban? Ezt a faék egyszerûségû példát azért csak érted.

A célom is egyszerû. Mint minden fórumra, ide is információt cserélni járnak a népek, én is. Ennyi. Erre való egy fórum. Áldott jó szívem van, tudom, hogy az embereknek néha másmilyen megfogalmazára van szüksége, ilyen-olyan okokból.

Te is mindenhol mintha a titkokat keresnéd, a háttérinfót, azt, hogy vajon mit írok a sorok között. Nem fogsz találni semmit. Tudom, érthetetlen a mai világban. Gondolom ezért is nem érted. Még talán nem is találkoztál a jelenséggel. Emberek között nem szokás, fõleg mo-n.

A kérdésedre is válaszoltam, megértetted, hogy mit írtam? Nem. Van, aki megértette? Igen. Hol a hiba? Esetleg ott, aki nem értette. De futod a köröket, meg kötekedsz, közben megpróbálsz negatív színben feltüntetni. Csak engem ez nem hat meg.

Legyünk nagyon szigorúan ON.

Elmúltak azok az idõk, mikor eger várát vívta a török? Tényleg el. Mit csinálnak ma a hadseregek? Bunkereket építenek. A technológia képes alkalmazkodni. Ha gondolkodtál volna, rájössz magadtól. De inkább nem teszed, sõt, jóslást vársz másoktól.

Egy atombomba sok gyalogos katonát meg tud ölni. Mit csinálnak ma a hadseregek? Tömegével képzik a gyalogokat.

A partraszálló simán bevették a normandiai német állásokat? Azért megkérdezném azt a 200.000 áldozatot, mennyire volt sima menet.

Aztán kicsit vissza az értelmetlenkedéshez, ideírod a pársorosaidat, mintha gúnyolódni próbálnál.
    Közben válaszoltál-e te az én kérdésemre? Mert ha nem, akkor nincs ám mirõl beszélni, fõleg nem ilyen stílusban írogatni.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Mert ha nem, akkor nincs ám mirõl beszélni, fõleg nem ilyen stílusban írogatni.
    ..minden topicban ezt csinálod,keresed kibe lehet belekötni,utána kimért ,okoskodó stílusban lenyomod a sárba..közben azt hangoztatod,hogy az Õ érdekében mert beléd kötött és te tudod mi a jó neki...ebben a topicban is te kezdted..a te neved szóba sem került,csak neki álltál kötekedni...elkövettem azt a hibát,hogy vissza szóltam, "hogy nincsenek érveid,csak személyeskedsz"...nos ez olaj volt a tûzre,mert alig vártad,hogy élvezkedjél egy kicsit...
    A múltkori vitában a "ki húzza tovább topicban" ráéreztél,hogy van lelkem és sebezhetõ vagyok ebbõl a szempontból...ki is kívánod használni a rést a pajzson,hogy beteges hobbidat gyakorold rajtam és élvezd az eredményt...csakhogy ezt sokszor nem lehet eljátszani..már nem..sajnos más játékot kell keresned...a homokot javasolnám azzal a bizonyossal...
    Te is mindenhol mintha a titkokat keresnéd, a háttérinfót, azt, hogy vajon mit írok a sorok között.
    ..nem mintha...azt is keresem..a többire ott a híradó....
    ..még egy gondolat,..szerintem nem kell MAFELSZ.túlélõ kollégát a szárnyaid alá venni és a nevében eljárnod,kikérni magának ,hogy "szétcincálom "..a dolgait...van Õ olyan fasza gyerek,hogy kiáll magáért....
    Aztán kicsit vissza az értelmetlenkedéshez, ideírod a pársorosaidat, mintha gúnyolódni próbálnál.
    ..a te pályádon a, te stílusodban játszom,a te szabályaidat követve...nekem ez idegen,de kezdek belejönni,bár vigyázok,hogy ne váljak ilyen emberré,mert egyébként nem tetszik...de hát néha nem lehet kikerülni a gondokat és szembe kell velük nézni...harcolni ellene..szóval te és az írásaid csak egy újabb megoldandó probléma...
    A célom is egyszerû. Mint minden fórumra, ide is információt cserélni járnak a népek, én is. Ennyi.
    ..már megbocsájts,de mirõl beszélsz?...milyen információt osztottál meg az elmúlt hozzászólásaidban ebben a topicban?...azt hogy nézd meg a Wikipédiát?......tényleg ennyire debilnek látod az embereket....az érvek tisztel uram????..ahogy a kolléga tette elõrébb...
    Last edited by Doom; 02-28-2015 at 02:57 PM.

A topic keresõszavai: