0
Az emberek egy részének van pénze. Egy meghatározott összeg havonta. És ezt szorgalmasan el is költi. És 1000%, hogy ha 5-10%-kal kevesebb pénze lenne, abból is megélne. Kicsit másképp, néhány dolgot átalakítva. Ha pedig 10-20%-kal több pénze lesz, azt is elkölti. Ez azt jelenti, hogy csak gondolkodás kérdése, hogy az ember mire költi a pénzét. Nem ebbe a topic-ba való, de aki 50 alatti itt, az tisztában van vele, hogy nem lesz nyugdíja? És készül erre a helyzetre? Ebbe nem is megyek bele jobban.
Ha valaki óvóhelyet akar magának, mert fontosnak tartja a saját és családja megóvásáért, akkor meg fogja oldani. Ugyanúgy, mint aki elkezd táplálék kiegészítõket vásárolni, mert tudja, hogy alapvetõ fontosságú a mai világban az egészséges élethez. Pénzbe kerül. De tudja, hogy a betegég sokkal többe.Csak az a probléma, hogy a felkészülést az emberek akkor teszik , amikor még nincs baj, és ilyenkor nehezebb pénzt kiadni. Mikor beüt a szar, akkor meg nincs választás, fizetni kell.Vagy így, vagy úgy.
Nem szeretnék a szakértõ szerepében tetszelegni. Ezzel együtt a könyvem megírásához átrágott sok száz cikk, sok éves kutakodás, és hát persze a témával való gyakorlati foglalkozás úgy érzem mégis felhatalmaz arra, hogy megpróbáljak válaszolni.Köszönöm,sok ilyen dolgokat írjál ..érdekes..és nem szégyellek tanulni az okosabbtól...
..meg mondom õszintén nem sokat foglalkoztam eddig a kiváltó okokról,a várható eseményekkel..elfogadtam a tényt,hogy baj lesz...
Ennek fényében nagyon alulról kezdtem a felkészülést pár éve....valahol az " egy szál késsel a vadonban"....színvonalon....mivel a kutyám sem túl kényes ,így sokszor kint aludtunk,egy pokróccal+ egy gyufával az éjszakai horgászatok közben..még normális hátizsákom sem volt..csak a pecás....
..régen volt az a divat,hogy "csövezés"...az idõsebbek emlékeznek rá...na hát sok hónapot nyomtunk le a haverokkal..ettük a maradékot a lángososnál és szedegettük a csikket...jó volt...
....szóval szép lassan a legegyszerûbb, szinte állati szintû túléléstõl jutottam el az évek folyamán ahol most megálltam egy kicsit...mert igazából nem tudom merre tovább..és kell e egyáltalán...
Amit sikerült elérnem eddig,növények ismerete,nyomolvasás,állatok szokásai,horgászat verseny szinten,idõjárás ismerete,élet a természetben ,önvédelem puszta kézzel és primitív eszközökkel,a lakás biztonságos és jól felszerelt,bérelt raktár cirka 100 napra élelemmel és vízzel az otthonin kívül,kedvenc pecahelyemen újabb két hétre való teljes felszerelés elrejtve,bol a rokonoknál,szinte minden égtáj felé....
Nos ez a mindennapok mellett elég húzós volt az elmúlt pár évben...elõteremteni a forintot rá,megkeresni és tesztelni a cuccokat,eladni ha nem válik be és újra neki futni....kicsit elfáradtam,bele fáradtam....most pihenek és kérdéseket teszek fel önmagamnak és másoknak...ennyi...kérlek bocsájtsd meg ,ha esetleg félreérthetõ voltam és bántásnak vetted a dolgokat.![]()
..nem kell válaszolni..úgy sem látom....![]()
Szörnyû dolog ez.Hogy az a néhány unatkozó, a világ népeit sakkfiguráknak tekintõ arctalan akárki, akik valahogy, valamikor a világunk irányítóivá váltak, ezzel ütik el a szabadidejüket. Én sem tudom a megoldást természetesen. De vagy egy gyors lefolyású járvány, vagy mittudom én mi, de nem ez a lassú, félelmet, rettegést és bizonytalanságot okozó álpolitikai játszadozás, aminek az ég világon semmi értelme, semmi tétje nincs.
Valóban. Sosem tudhatjuk, hogy melyik játékos gondol egyet, és a mi országunkat is játszótérnek nézve idetologatja a játék katonáit. Van rá esély? Nyilván több, mint nulla. Eggyel több ok a felkészülésre. Én sem véletlenül adtam el a pesti házamat, és vettünk egy tanyát. Mondjuk nem a szó hagyományos értelmében tanya, de attól még annak nevezik. Nagy föld, épületek...Állatok, növények, erdõ. Hogy ezt nem teheti meg mindenki, Erre ugyanazt tudom mondani, mint egy másik topic-ban a táplálék kiegészítõkrõl, illetve az azokra költött pénzrõl. Aki úgy gondolja, hogy meg kéne tennie, de nem teheti meg, az nagyon kutyául fogja magát érezni, amikor a sokszorosát kell fizetnie mind anyagilag, mind pedig mondjuk az egészségével, amikor beüt a szar, mint a megelõzésre költött volna. Aki nem gondolkodik ilyesmiben, annak mindegy, az nem tudja, hogy tehetett volna valamit még akkor, amikor lehetett.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
No látod, nem érted. Nem azért, mert (idõrendben visszafelé haladva) zagyva kuszadék, összefüggéstelen, semmilyen szóhalom, értelmetlen hablaty. Azért, mert te ennyi értesz meg belõle. Rosszul olvasol, rosszul ismered a szavak jelentését, nem ismered fel az összefüggéseket a szövegben, nem tudom, csak te tudod, hogy mi az igazi baj ezek közül.
Amit én leírok, az tökéletesen összefüggõ. Azért, mert azt írom le, amit gondolok, és azokkal a szavakkal, amelyek ezt jelentik, ráadásul a megfelelõ fogalmazásmóddal. Egyszerûen innen tudom, hogy világosan beszélek, és a hiba a befogadó készülékben van. Te pedig a saját értelmezésedet próbálod. De az nem fog menni, odaadtam a megoldókulcsot, csak azzal mûködik, ha érteni AKAROD, akkor helyesen kell dekódolni. Ha elolvasol egy angol szöveget, és közben nem tudsz angolul, akkor azok a betûk nem összefüggéstelen, értelmetlen szóhalmazok. Csak rosszul próbálod dekódolni. Vajon hol a hiba? A szövegben, vagy a dekódolásban? Ezt a faék egyszerûségû példát azért csak érted.
A célom is egyszerû. Mint minden fórumra, ide is információt cserélni járnak a népek, én is. Ennyi. Erre való egy fórum. Áldott jó szívem van, tudom, hogy az embereknek néha másmilyen megfogalmazára van szüksége, ilyen-olyan okokból.
Te is mindenhol mintha a titkokat keresnéd, a háttérinfót, azt, hogy vajon mit írok a sorok között. Nem fogsz találni semmit. Tudom, érthetetlen a mai világban. Gondolom ezért is nem érted. Még talán nem is találkoztál a jelenséggel. Emberek között nem szokás, fõleg mo-n.
A kérdésedre is válaszoltam, megértetted, hogy mit írtam? Nem. Van, aki megértette? Igen. Hol a hiba? Esetleg ott, aki nem értette. De futod a köröket, meg kötekedsz, közben megpróbálsz negatív színben feltüntetni. Csak engem ez nem hat meg.
Legyünk nagyon szigorúan ON.
Elmúltak azok az idõk, mikor eger várát vívta a török? Tényleg el. Mit csinálnak ma a hadseregek? Bunkereket építenek. A technológia képes alkalmazkodni. Ha gondolkodtál volna, rájössz magadtól. De inkább nem teszed, sõt, jóslást vársz másoktól.
Egy atombomba sok gyalogos katonát meg tud ölni. Mit csinálnak ma a hadseregek? Tömegével képzik a gyalogokat.
A partraszálló simán bevették a normandiai német állásokat? Azért megkérdezném azt a 200.000 áldozatot, mennyire volt sima menet.
Aztán kicsit vissza az értelmetlenkedéshez, ideírod a pársorosaidat, mintha gúnyolódni próbálnál.
Közben válaszoltál-e te az én kérdésemre? Mert ha nem, akkor nincs ám mirõl beszélni, fõleg nem ilyen stílusban írogatni.
..minden topicban ezt csinálod,keresed kibe lehet belekötni,utána kimért ,okoskodó stílusban lenyomod a sárba..közben azt hangoztatod,hogy az Õ érdekében mert beléd kötött és te tudod mi a jó neki...ebben a topicban is te kezdted..a te neved szóba sem került,csak neki álltál kötekedni...elkövettem azt a hibát,hogy vissza szóltam, "hogy nincsenek érveid,csak személyeskedsz"...nos ez olaj volt a tûzre,mert alig vártad,hogy élvezkedjél egy kicsit...Mert ha nem, akkor nincs ám mirõl beszélni, fõleg nem ilyen stílusban írogatni.
A múltkori vitában a "ki húzza tovább topicban" ráéreztél,hogy van lelkem és sebezhetõ vagyok ebbõl a szempontból...ki is kívánod használni a rést a pajzson,hogy beteges hobbidat gyakorold rajtam és élvezd az eredményt...csakhogy ezt sokszor nem lehet eljátszani..már nem..sajnos más játékot kell keresned...a homokot javasolnám azzal a bizonyossal...
..nem mintha...azt is keresem..a többire ott a híradó....Te is mindenhol mintha a titkokat keresnéd, a háttérinfót, azt, hogy vajon mit írok a sorok között.
..még egy gondolat,..szerintem nem kell MAFELSZ.túlélõ kollégát a szárnyaid alá venni és a nevében eljárnod,kikérni magának ,hogy "szétcincálom "..a dolgait...van Õ olyan fasza gyerek,hogy kiáll magáért....
..a te pályádon a, te stílusodban játszom,a te szabályaidat követve...nekem ez idegen,de kezdek belejönni,bár vigyázok,hogy ne váljak ilyen emberré,mert egyébként nem tetszik...de hát néha nem lehet kikerülni a gondokat és szembe kell velük nézni...harcolni ellene..szóval te és az írásaid csak egy újabb megoldandó probléma...Aztán kicsit vissza az értelmetlenkedéshez, ideírod a pársorosaidat, mintha gúnyolódni próbálnál.
..már megbocsájts,de mirõl beszélsz?...milyen információt osztottál meg az elmúlt hozzászólásaidban ebben a topicban?...azt hogy nézd meg a Wikipédiát?......tényleg ennyire debilnek látod az embereket....az érvek tisztel uram????..ahogy a kolléga tette elõrébb...A célom is egyszerû. Mint minden fórumra, ide is információt cserélni járnak a népek, én is. Ennyi.
Last edited by Doom; 02-28-2015 at 02:57 PM.