0
Legalább a sok vodkától jó kedved voltA c-vitaminnal kapcsolatban csak annyit, hogy állítólag Szentgyörgyi 12 grammot vett be naponta... És 93 évet élt.. (persze nem biztos, hogy ettõl). Ugyanakkor kimutatható, hogy az éppen szükséges mennyiség feletti részt a vese kiválasztja, ami viszont növeli a vesekõ kockázatát
Ezért mondják, hogy jobb sokszor keveset bevenni, mint egyszerre sokat. Egyébként én is ezeket a házi módszereket szoktam alkalmazni (+ kalap kúra) de bizony néha nem elég... :S ezt el kell fogadni.
Igazából a vírusok ellen is hatástalan az antibiotikum. Az csak bacik ellen jó, viszont egy erõs gombás vagy vírusos megbetegedés után is általában az történik, hogy mivel jól le van gyengülve az immunrendszer, még veszélyesebb bakteriális fertõzések jönnek, ami ellen már jogos az antibiotikum.
| Thumbs Up |
| Received: 254 Given: 300 |
Pont az augmentinnel vannak negatív visszajelzések fõleg nõktõl, hogy hüvelygombát okoz. Egyébként erõs gyógyszer, ha nem tudod, hogy pont hatásos a bajodra akkor szívhatsz a mellékhatásokkal, ráadásul a májad is hazavágja ha fölöslegesen szeded aztán nem javulsz és mást kezdesz szedni. Szóval csak óvatosan vele!
Kálcium legyen, ez az egyet mint írtam már nem lehet nélkülözni, mindenféle allergiás reakcióra megoldás lehet. Láz és fájdalomcsillapító az alap szerintem, fertõtlenítõ szerek sem ártanak, betadine vagy jód, ami olcsón szerezhetõ. Az antibiotikum hozzá nem értéssel sajnos veszélyes lehet, így hasra ütés szerûen nem mernék bevenni semmit. Engem háziorvos kezelt régen fölöslegesen antibiotikummal, a májam is hazavágta vele mire rendes orvoshoz mentem. És ott ugye orvosi felügyelet mellett szedtem az ab.-ot.![]()
Egyetértek. Bár engem a hüvelygomba veszélye nem igazán fenyegetDe viccet félretéve, teljesen jogos a felvetés. Tehát elõször azt kell végiggondolni, hogy mire akarok felkészülni. Aztán, hogy arra mi a legjobb ab. és milyen dózis, kúra ajánlott. Elsõsorban a légúti megbetegedésekre gondoltam. Az augmentin egyébként amoxicillin plusz klavulánsav kombinációja. Az amoxicillin egyébként egy széles spektrumú ab. ami sokmindenre jó, ez volt az elsõ gondolatom nekem is. Sajnos mivel penicillin származék, igen magas a rezisztencia vele szemben, vagyis az esetek jó részében semmit nem ér. Ezért kell kombinálni valamivel. Már szóltam egy ideggyógyász kollégámnak, hogy beszéljük ezt meg, dehát õ sem igazán szakértõje a témának. Azért kíváncsi vagyok mit mond.
Fontos lehet az antibiotikumos kenõcs is. Például egy bõrön keletkezõ pattanásszerû fertõzés - furunkulus - csúnya betegségeket tud okozni, arcon jelentkezve nagyon veszélyes. Tipkisuan ha borotválkozás után véletlenül elfertõzöd akkor jöhet létre. Vagy csak úgy.
Ez is egy bakteriális fertõzés tehát (kinyomni tilos!). Az ellenszer kapható gyógyszertárban vény nélkül és ez a jó öreg Tetran (oxitetraciklin-hidroclorid) kenõcs. Ára 1000 ft körül mozog. Simán lekezeled vele, nagyon hasznos!
Általános antibiotikum pedig ami már bevált korábban az jó lesz, ez változó lehet pl. valaki bírja a pennicilint, sokan nem. ma már vannak jobbak persze, érdemes valami jót feliratni. Néha ugyanis felírják de nem kell bevenni, mert hirtelen a gyógyulás útjára lép az ember anélkül is és akkor megmarad.
Természetes antibiotikum pedig a fokhagyma, de valóban nem mindent tud gyógyítani.
Részben igaz, mert most a sok béna két marokra kapkodja a szintetikus tablettákat, mert az kényelmes.
Mivel ANTIBIOTIKUMOKKAL kezelték (a baktériumokat, ha jóhiszemûek vagyunk). Mellékesen az antibiotikum csak antibakteriális, vírus ellen nincs ipari gyógyszer.
Hagytad volna elõtte a te demagóg dumádat a gyógynövényekrõl, így jártál. Meg az antibiotikumok hamis felmagasztalását megoldásként, miközben a valóság, hogy az antibiotikum az organizmusokat az emberi organizmussal együtt pusztítja.
Nem csak biológiából, mikrobiológiából, biokémiából, orvostudományokból nagyobb és sokkal átfogóbb a tudásom a tiednél, de történelembõl is. Ráadásnak több évtizedes tapasztalattal, NEM innen-onnan újságírói forrásból, meg tévé reklámokból.
Ha igaz lenne, hogy a mikroorganizmusok halálosak, akkor a teljes emberiségnek ki kellett volna halnia minden egyes járványban, mivel, ha csak az antibiotikum védene, akkor szerinted 100%-os hatékonysággal kellett volna mûködniük a mikroorganizmusoknak GYÁRI antibiotikumok hiányában, ehelyett - orvosi tény - a jellemzõ mortalitás a 0%-tól maximum 30%-ig terjed. Spanyolnátha, pestis, feketehimlõ, max. 30% mortalitás.
Az elképzelés legismertebb alakja Louis Pasteur francia vegyész és biológus volt, aki a bor erjedésének vizsgálata során bukkant arra, hogy apró élõlények, mikroorganizmusok vesznek részt az erjedési-bomlási folyamatban. Ebbõl arra következtetett, hogy az emberi testben is hasonló folyamatok játszódhatnak le, és ezek a mikroorganizmusok a kórok okozói. A francia királynak nagyon megtetszett Pasteur elmélete, ezért katedrát biztosított neki az egyetemen. Mi arról már nem tanultunk az orvosi egyetemen, hogy Pasteur élete végén visszavonta elméletét, és azt mondta, az emberi test belsõ környezetétõl függ, hogy a baktériumok okoznak-e betegséget. Ezt támasztotta alá a bacilusok atyja, a világhírû orvos, dr. Robert Koch, aki azt fogalmazta meg, hogy ha valóban az állítólagos kórokozók okoznák a betegségeket, akkor az egyedi kórokozókat a) a betegség minden esetében meg kellene találni, és b) soha nem lehetne megtalálni a betegségtõl függetlenül. Ennek a követelménynek a baktériumok és vírusok nem felelnek meg. Aztán dr. Rudolf Virchow, a másik legismertebb kutató is úgy nyilatkozott: „Ha elölrõl kezdhetném, annak bizonyítására szentelném életem, hogy a kórokozók természetes élõhelyet, beteg szövetet keresnek, nem pedig a beteg szövet okozói.”
Kapkodd csak kér marokra a szintetikus tablettákat.
Én évtizedek óta nem vettem be és még élek, hát ez lehetetlen. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy elkap valami fertõzést, de ettõl még nem az antibiotikum a megmentõm.
Az orvostudomány ma szintetikus gyógyszer (ipari mérgek) központú, már annyit sem tud, mint ezer éve, csak tönkretenni a szervezetet. Másképp nem is maradna elég "ügyfél". Többit lásd fentebb.
Last edited by MacIver; 02-28-2015 at 04:50 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Örülök neki hogy ilyen magasan kvalifikált emberek is it fórumoznak, és annak is örülök hogy nyugodt szívvel sz@rhatok a véleményükre
Nem tudom hány éves vagy, de nagy a valószínûsége hogy 2-300 évvel korábban már rég nem élnél.
Lehet hogy méregkeverõk a gyógyszergyárak és hentesek az orvosok, de nekem megéri. Te meg csak fröcsögj tovább,
Valahol olvastam, az 1. világháborúban harcoló katonák használták sebeikre a fokhagymát.
(esetleges antibakteriális hatása miatt ?)
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ?