Oldala 11 of 20 ElsõElsõ ... 910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 194

Topic: Biztonságos internetezés és anonimitás

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MAFELSZ Hozzászólás megtekintése
    Ezért kell kukacot írni, meg pontot...
    Na igen... és nem is az elsõdleges címem.

MacIver:
    Küldhetik a leveleket. Ha át jutnak a védelmi rendszereimen akkor meg is érdemlem...
    Ó -igen. Nálam az elsõ védelmi vonal, hogy gyorsan felismerem a kéretlen leveleket (megnyitásuk elõtt a téma alapján) ---> magyartalanság, helyesírási hibák, fura szövegek, különleges karakterek és hangzatos marketing szószerkezetek - csak hogy néhányat említsek. Olvasom egy ideje a vírushíradót és egyebeket...
    Nem volt vírus a gépemen az elmúlt 3 évben, ha leszámítjuk az esetleges EN.ESZ.A kémprogramokat plusz a Windows-t mint hátsóajtót - habár ez utóbbi át van állítgatva rendesen...

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Na igen... és nem is az elsõdleges címem.

MacIver:
    Küldhetik a leveleket. Ha át jutnak a védelmi rendszereimen akkor meg is érdemlem...
    Ó -igen. Nálam az elsõ védelmi vonal, hogy gyorsan felismerem a kéretlen leveleket (megnyitásuk elõtt a téma alapján) ---> magyartalanság, helyesírási hibák, fura szövegek, különleges karakterek és hangzatos marketing szószerkezetek - csak hogy néhányat említsek. Olvasom egy ideje a vírushíradót és egyebeket...
    Nem volt vírus a gépemen az elmúlt 3 évben, ha leszámítjuk az esetleges EN.ESZ.A kémprogramokat plusz a Windows-t mint hátsóajtót - habár ez utóbbi át van állítgatva rendesen...
    Ez szuper. És még ha a titkosszolgálatot is beállítod, az még tutibb... Nem egyszerûbb nem kiírni nyilvánosan a címet? Akárhanyadlagos is?
    Egy tanácsot kaptál. Vagy megfogadod, vagy nem. De minek megmagyarázni?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    A vírusvédelem elsõ vonala az, hogy belépsz a biosba, és a registry mûveleteknél kipipálod, hogy manuális jelszót kérjen. Utána törölhetõ a vírusirtó

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez szuper. És még ha a titkosszolgálatot is beállítod, az még tutibb... Nem egyszerûbb nem kiírni nyilvánosan a címet? Akárhanyadlagos is?
    Egy tanácsot kaptál. Vagy megfogadod, vagy nem. De minek megmagyarázni?
    Ez az elsõ alkalom volt és ismertem a kockázatokat amivel ez jár.
    Személyes üzenet talán jobb ötlet lett volna - de így sem vesztettem sokat, törlöm a címet ha úgy van és no problem.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    A vírusvédelem elsõ vonala az, hogy belépsz a biosba, és a registry mûveleteknél kipipálod, hogy manuális jelszót kérjen. Utána törölhetõ a vírusirtó
    Ezzel csak az a gond, hogy bizonyos kritikus rendszerfájlokat még így is lehet módosítani és megfertõzni a merevlemezt EN.ESZ.A. módra.
    Nem kell átállítani a registryben semmit, hogy adatok szivárogjanak ki a gépedbõl. A hátsó ajtók és szoftverhibák több kb. 99%-a nem a registryben találhatóak.
    Azt hiszem nálam az UEFI-ben nincs is ilyen opció, de Windows alól még mindig le lehet jelszavazni a Registry-t.

Ha lejelszavazod a registry-t akkor nem bír semmilyen program beleírni a registrybe - ez idáig rendben van - de hogyha pl. a run32.dll-t, network.dll-t vagy a kernel.dll-t megfertõzi a hátsóajtó vírus, akkor az adatokat szabadon lemásolhatja, továbbíthatja, mert ehhez általában nem kell hozzányúlni a registryhez.
    Ez egy elmélkedés részemrõl, nem tudom hogy mennyire igaz a gyakorlatban.

A legfontosabb kérdés az hogy - A Registry az egy minden végpont kezelõ adatbázis? Mert a vírusokat végpont védelmi eszközökkel tartjuk távol - általában - a rendszertõl.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezzel csak az a gond, hogy bizonyos kritikus rendszerfájlokat még így is lehet módosítani és megfertõzni a merevlemezt EN.ESZ.A. módra.
    Nem kell átállítani a registryben semmit, hogy adatok szivárogjanak ki a gépedbõl. A hátsó ajtók és szoftverhibák több kb. 99%-a nem a registryben találhatóak.
    Azt hiszem nálam az UEFI-ben nincs is ilyen opció, de Windows alól még mindig le lehet jelszavazni a Registry-t.

Ha lejelszavazod a registry-t akkor nem bír semmilyen program beleírni a registrybe - ez idáig rendben van - de hogyha pl. a run32.dll-t, network.dll-t vagy a kernel.dll-t megfertõzi a hátsóajtó vírus, akkor az adatokat szabadon lemásolhatja, továbbíthatja, mert ehhez általában nem kell hozzányúlni a registryhez.
    Ez egy elmélkedés részemrõl, nem tudom hogy mennyire igaz a gyakorlatban.

A legfontosabb kérdés az hogy - A Registry az egy minden végpont kezelõ adatbázis? Mert a vírusokat végpont védelmi eszközökkel tartjuk távol - általában - a rendszertõl.
    Basszus...Ez egy informatikai fórum? Megnéztem, és nem....Huhhh...

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Basszus...Ez egy informatikai fórum? Megnéztem, és nem....Huhhh...
    Csak próbáltam szakmai színvonalon válaszolni, mert szerintem nem elegendõ csak a registry-t lezárni és aktív vírusvédelem nélkül internetezni.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak próbáltam szakmai színvonalon válaszolni, mert szerintem nem elegendõ csak a registry-t lezárni és aktív vírusvédelem nélkül internetezni.
    Ez szuper..De tényleg. Szerintem meg sokkal másolhatóbb és egyszerûbb, mint ahogy Túlélõ is mondta, nem megadni nyilvánosan a jelszót.
    Mi is ennek a topic-nak a témája, Ja..tartósítás

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    MacIver:
    Ó -igen. Nálam az elsõ védelmi vonal, hogy gyorsan felismerem a kéretlen leveleket (megnyitásuk elõtt a téma alapján) ---> magyartalanság, helyesírási hibák, fura szövegek, különleges karakterek és hangzatos marketing szószerkezetek - csak hogy néhányat említsek.
    Aki ért hozzá, elsõ blikkre felismeri, mégis a felhasználók 99.9%-a becumizza, ergo nem ért ennyire hozzá, de miért is értene, nem az õ szakterülete. Így inkább legyen egy felesleges óvatosságra intés, mint sok cumi.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Fiúk...Az én készülékemben van a hiba?