0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nálam is szokott lenni néhány csicsóka ami meg van rágva - Na és?
Elhanyagolható (az én gazdálkodásban) ez az 5-10 % (ez az a % amit megevett az élõlény + amit kivágsz a növénybõl). Mehet a komposztba, a nyulaknak vagy tyúkoknak.
Hasonlóképpen szokott lenni a krumplinál is, de legalább nincs benne talajfertõtlenítõ vagy idegméreg.
Igazából nem baj ha ott van az a néhány "kártevõnek" bélyegzett élõlény, mert velük együtt teljes a biodiverzitás. Ha megjött a "kártevõ" élõlény, akkor nemsokára valószínûleg jön az ragadozó amelyik megeszi a szóban forgó élõlényt.
Vannak persze olyan esetek amikor nem jelenik meg a ragadozó
Ott vannak a rajzások/túlszaporulatok ami után vagy elõtt már be kell avatkozzon az ember (ha a természet nem tette meg) - például a burgonya bogarak vagy offenzív levéltetvek esetében és sorolhatnám.
Ui: Kevés olyan növény létezik amelynek nincs látható "kártevõ" élõlénye.
A fokhagyma talán az egyik. A tormát is ide lehet sorolni.
Last edited by mmilan21; 03-01-2015 at 08:51 AM.
Tegnap csicsóka levest csináltam.
Receptje 6 fõre:
két fej vörös hagymát finomra vágva olajon üvegesre puhítunk, finoman megszórjuk borsika fûvel. Amikor kész, hozzáadjuk az 1kg megpucolt, felkockázott csicsókához, felöntjük vízzel. Sóval, borssal, borsika fûvel, csipetnyi piros paprikával, vegetával ízlés szerint ízesítjük.
A csicsókát 15-20 percig fõzzük. Amikor megpuhult egy gyenge rántást hozzáadunk és összerottyantjuk. Gyorsan megvan, pirított kenyér kockákkal tálaljuk.
Last edited by Törölt_fórumtag2; 03-02-2015 at 07:25 AM.
Mit gondoltok mi volt a tízóraim?
Ne találgassatok: csicsóka dióval.
Ez lesz az uzsonna is.
Régi mániám: ültessetek csicsókát!
Keresztanyám van így vele, pedig még cukorbeteg is. Nem bírja megenni.
Kinek a pap, kinek a papné...
Milyen színû a csicsókád gumója?![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Olyan van nekem is. Rózsaszínû kellene...