0
Kösz!..kérdés...látom,hogy a tiszta víznek nincs kivezetõ csöve...hogyan lehet vele pl egy ásványvizes üveget megtölteni vagy szûkebb kulacsot,ha nincs edény?
Minél olcsóbb kis kütyü, mely a specifikációk alapján elég szûrõteljesítménnyel bír, annál gazdaságosabb.Tehát akkor a javaslat,hogy minden idényre egy olcsóbb termék,aztán kuka?...az aquamira frontier pro-thasználta már valaki?...a maga 7-8000 ftos árával nem tûnik vészesnek...vettem egyet csak nem merem használni,pont amiatt,hogy aztán el kell dobni..a kipróbálás után ha nincs használva....Egy nyárra, egy túrára elég az 200-500-1000 literes kapacitás is.
Ha jól el van mosva használat után a kerámia betét akkor is marad benne az a szmötyi?....a szénbetét mit csinál pontosan a használati szünetben?...beszárad?...vagy mi történik vele?
..a kiínai-katonait már használtam...egyre ráültem és vége lett...a másikat egy hetes kitelepülésen a csatornán....törölközõn átszûrtem a vad-vizet és nekiálltam vele...mit mondjak..keserves...bár shtf esetén minden korty jól jön...de a mindennapokban inkább méreg,mint megoldás...közvetlenül a vízbõl pedig a rövidke csõ miatt inkább hason fekve...pár perc pumpálás után elkezd szorulni és leugrik a tömítés...szétszed,visszatesz,szilikon...megin t pár perc pumpálás....hát nem tudom...bár a tisztított víz az kifogástalan...
A 15 perces forralás sajnos csak az állatkertet pusztítja meg, igaz azt sem 100%-ban, de a vérhas elkerüléséhez elégségesen. Viszont rengeteg - pláne zavaros idõkben - a vízbe került szerves és szervetlen vegyülettel a meleg, legalábbis a 100 celziusz - Kukta nélkül ennél melegebben nem tudsz forralni, 3-4000 méteren még ezt sem éri el a víz forráspontja - naszóval ez a hõmérséklet kevés ezen szennyezõlk elbontására. Így a diffúzióval bekerülõ szennyezõdés még mindig ott van.Sõt, a forralással meg is gyorsítjuk ezt a fizikai folyamatot. Szóval......
www.mafelsz.hu, www.quixafe.com facén is
Összegzésképpen. A kerámiaszûrõ az élõlények elpusztítására alkalmas hosszabb idõn keresztül, ahogy a Pityubá is írta a speckó alapján... Forralás, szárítás. De a kerámia nem szûri a szerves vegyületeket, azt csak az aktív szén szûri. Már csak azért is, mert ismeri a kémiát, és a szénkötéseket az aktív szénfelület megfogja. Ne de ezt viszont nem lehet kifõzni. Meg ugye ahogy írtam, minek is fõznénk. Még szerencse, hogy a túrázónak leginkább az élõlényektõl kell a vizet mentesítenie, arra meg így alkalmas a készülék. Csak a beszélgetés itt a prepperkedésrõl szólt alapvetõen, és ezért bátorkodtam elrontani a játékotokat azzal, hogy leírtam: vegyileg is mérgezett idõkben ezek a szûrõk lepkefingok....
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A kerámia szûrõ nem pusztít el semmit, csak szûr, amíg el nem tömõdik. Minél finomabb, annál hamarabb eltömõdik. Terepviszonyok között utána elegáns mozdulattal el lehet dobni.
Mennyi ez a szûrési teljesítmény, amit egy 6 cm átmérõjû 0,01 mikronos kerámia szûrõ képvisel? Tapasztalataim szerint enyhén opalizáló vízbõl kb. 2-3 liter. Az elsõ liter után már csak kb. negyedóránként enged majd át egy decit. A 3. liter víztõl már vízzáró lesz. Utána kuka.
Bocsánat a pongyola megfogalmazásért. Az elpusztít szót nyilván úgy értettem, hogy a kifolyó víz szempontjából.....Ezzel együtt A jobb készülékek lényegesen többet tudnak, mint 2-3 liter...Igaz, azok több rétegen fokozatosan szûrnek. Egyébként ilyenkor jó az RO-s vízszûrõ. A kézi pumpálós változat. Igaz elég lassú a szûrése, de túlélni jó. A tengeri vitorlásokon is olyan van. Mármint a kicsiken. A nagyokon ipari RO-s vízszûrõ van. Rövid távon nem gáz a desztvíz ivása.....Ráadásul ezek a kis RO-s szûrõk nem is szûrnek olyan precízen, mint a háztartási nagytestvérek, amik mint ahogy már kifejtettem, jó drága desztilláló berendezések( kéretik érteni...tudom, hogy ezek nem desztillálnak, csak a végeredmény ugyanaz)![]()
Ha ezt iszod, beteg leszel. Ha azt iszod, rékkeltõ. Ha amazt, elhízol. Ha emezt, berugsz...De ha nem iszol semmit, két nap múlva meghalsz. Ezt tartsátok szem elõtt.
Gondoltam ez lesz, ha belevauzok többet ebben a témakörben nem szólalok meg !
DOOM segíteni akartam rajtad és az én tudásom ezzel kapcsolatban a leírtaknál véget ér.
Amit írtam az MSR-rõl a gyári kezelési utasításban lévõt írtam le, ettõl többet én sem tudok.
Saját tapasztalat: ezt használom megelégedéssel 1 éve, betartom a kezelési utasításban leírtakat, túrázáshoz 2 személyre használjuk.
Kipróbálva erõsen zavaros, halas tószagú vízbõl, instant kávéból desztillált vízhez hasonló íztelen szagtalan vizet szûr.
Nem volt eddig emésztési problémánk. A szénszûrõ kiszedi a mocsárgázokat, a Kínaihoz hasonlítva masszívabb, nagyobb teljesítményû pumpa.
Kb 5 x nagyobb a kerámia szûrõje, tényleg tudja percenként az 1 litert, még 1 év használat után is.
Lehet hozzá venni gyári csere betétet, elõírásos használat mellett 2 évente gondoltam kidobni.
Megjegyzem készítettem hozzá 1Mikronos PP elõszûrõt, oldalán kilyuggatott pezsgõtabletta doboz palástjára tekerve befõttes gumikkal rögzítve a szívócsõ végén.
Ennyit tuningoltam rajta, hogy elkerüljem a szelep záródási hibákat, és kíméljem a szûrõfelületet.
(híres Magyar szûrõgyártó cég leesõ hulladék PP szûrõjébõl kaptam bõségesen darabokat, DOOM ha kell néked A4-es darabot küldhetek levélben, másnak nem)
Kérdezted a kifolyónyílást alul van, eredeti MSR kulacsra menetesen reá csavarható, PET palackra rá kell tenni a kifolyó csõrt nem megy mellé a víz.
Így járok, amikor pongyolán fogalmazok meg olyan dolgokat, amiken én már nem gondolkozom el. Nem az egész kütyü kuka nyilván, csak a betét. Azt általában mindben lehet cserélni. És továbbra is tartom azt, hogy a békeidõben szükséges szûrést ezek a készülékek elvégzik, hisz a szûrõ méreténél és felületének nagyságánál fogva megfogja az állatokat a vízbõl. Egy jó alapos forralás pedig sterilizálja. Amit Pityubá írt, az 100%-ban helyénvaló.
Csak mivel ez egy világvége fórum, ezért bátorkodtam azt írni, hogy könnyen elképzelhetõ az a forgatókönyv, amely szerint nem csak a ma általánosan, minimális mennyiségben az élõvizekben jelen lévõ élõvilágot kell kiszûrni, hanem mondjuk valami ebola gányadványt, kis rádióaktív kiszóródással vegyítve. Akkor én nem biztos, hogy egy ilyen készülékre rábíznám az életemet....
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
ez mind zseniális DE gebasz esetén hol a tökömben fogom tisztitgatni forralgatni ? miben hogyan ? hogyan számolod a felhasznált mennyiséget ? ( literre adják a használatot )
stb.
keressünk más megoldást