Oldala 6 of 11 ElsõElsõ ... 45678 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 105

Topic: Vitaminok

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Tisztelt Professzor Urak!
    Ajánlom figyelmetekbe az alábbi,táplálék kiegészítõk nélküli életmódot.
    ..felkelés..kávé,cigi...félóra séta...készülõdés közben egy liter tescós tej,a maradék kenyérrel csak úgy...
    ..nyolc óra mozgással,gyaloglással,kényelmetlen testhelyzetekben végzett munka...közben nasi(csoki,cukorka,ami van)---
    hazaérés fél óra séta..,,négy körül ebéd..mindig fõzött(több napra)..gyorsan összedobott,pörkölt,sült hús,rizs tojással vagy dús leves(húsleves vagy gulyás),céklával,befõttel,savanyú káposztával vagy uborkával..
    délután..folyamatos nasi..két gerezd fokhagyma magába...a savanyúság maradéka..csak úgy + alma,narancs,datolya,mandarin ill idény gyümölcsök + még két rövid séta...kenyér péksütemény talán egy kiló egy héten....szalonna nem,kolbász nem,hús csak sovány vagy szárnyas....margarin semmi,néha kacsazsíros kenyér lila hagymával....
    Hétvége...a maradékok szombaton....vasárnap bevásárlás és ajándékok..pizza,hamburger a mekibe...vagy kínai kaja..kirándulásoknál,pecázásnál ,mre vagy konzerv..de akkor alig eszek valamit...
    A vérnyomás rendben,a cukor rendben,a koleszterin rendben..félévente üzemorvosi....5X -nél ez nem rossz mi?...ja simán letolok egy mûszakot hátizsákkal,félidõben az ölembe cipelve a kutyát....
    Számomra egy dolog derült ki ebbõl: piszok öreg vagy.
    Last edited by Törölt_fórumtag2; 03-02-2015 at 04:33 PM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MAFELSZ Hozzászólás megtekintése
    A genetika sokat segít. Az életmóddal növelni, vagy csökkenteni lehet a kockázatokat. Hogy kinek mennyi van a tartalékjaiban, az csak a végelszámolásnál derül ki, de akkor már késõ. Ezért aki csak teheti, az igyekszik az egészséges életmódot választani. És még így is beüthet a szar, hisz a kockázatot nullára levinni a mai állás szerint nem lehet. Ezzel együtt az, hogy vannak, akik ezzel a tojunk az egészségre életmóddal is egészségesek( egyelõre) , ez teljesen örömteli. De nem bizonyít semmit, csak azt, hogy az õ genetikája még bírja a kiképzést.Aztán persze ott bent megy ám a harc, ami elõbb utóbb felszínre szokott kerülni. Sokan ilyenkor megállnak, és elgondolkodnak, már ha van második esélyük, hogy nem kéne-e valamit másképp csinálni. Én csak ennyit tudok ehhez hozzátenni Remélem ezzel nem rontom el nálad a jópontomat
    ---ez így van..bár mint az épületeknél az alap a fontos...szegény család,vidéki gyerekkor..ettünk amit sikerült..koszos kézzel és télen is a kinõtt ruhákban ami lemaradt a tesókról...utána rövidtávfutás,triatlon,ejtõernyõzés,turista szakkör...aztán napi 16 óra meló..most már kicsit visszább..csak napi pár kilométer séta...aztán ha itt az idõ..hát itt lesz...vár a Valhalla.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nem muszáj mindenhez érteni, így szép a világ.
    Informálódj, ha kérdésed van, kérdezz. De azt a hülyeséget kijelenteni, hogy az acerola nem fér át a sejtmembránodon..Ennek értelme sincs.Az acerola cseresznyére gondoltál? Miért? egy fej káposzta átfér rajta? Az acerola alapú c vitamin milligrammra számítva 25-ször nayobb hatást ér el a szervezetben, mint az aszkorbinsav. Ennyi. Az egy másik kérdés, hogy az aszkorbinsav könnyebben hozzáférhetõ. És semmi baj nincs is vele. Ugyanolyan jó. Csak 25-ször több kell ugyanazon hatás eléréséhez.
    Nem hülyeség az Átfér vagy nem fér át? Nem. Amúgy igen, az acerola cseresznyére gondoltam, ezért tettem egy vigyorgó szmájlit a mondat végére. De ha nem veszed észre, hogy viccelek, akkor informálódj, kérdezz

Amúgy pont a hozzászólásban is benne van, hogy mindegy, hogy egy vitamin milyen alapú. Legalábbis ebbõl a szempontból mindegy. A 25-ös szorzót vitatom, a szervezet mindenképpen "lecsupaszítja" a vegyületeket felszívódás elõtt, ha az egyik eredetû c-bõl 25ször több kell egységnyi hatás eléréséhez, mint a másikból, akkor ott két egyszerû eset állhat fent:
    Az egyik a mérési hiba, a másik meg az, hogy a tiszta aszkorbinsav mégsem olyan tiszta.
    A szervezetben nincs olyan, hogy pl. 1 piros c 25 kék c-t ér. Ott csak simán c van. Ha ez az arány fennáll, akkor vagy a piros, vagy a kék az nem c.

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Nem hülyeség az Átfér vagy nem fér át? Nem. Amúgy igen, az acerola cseresznyére gondoltam, ezért tettem egy vigyorgó szmájlit a mondat végére. De ha nem veszed észre, hogy viccelek, akkor informálódj, kérdezz

Amúgy pont a hozzászólásban is benne van, hogy mindegy, hogy egy vitamin milyen alapú. Legalábbis ebbõl a szempontból mindegy. A 25-ös szorzót vitatom, a szervezet mindenképpen "lecsupaszítja" a vegyületeket felszívódás elõtt, ha az egyik eredetû c-bõl 25ször több kell egységnyi hatás eléréséhez, mint a másikból, akkor ott két egyszerû eset állhat fent:
    Az egyik a mérési hiba, a másik meg az, hogy a tiszta aszkorbinsav mégsem olyan tiszta.
    A szervezetben nincs olyan, hogy pl. 1 piros c 25 kék c-t ér. Ott csak simán c van. Ha ez az arány fennáll, akkor vagy a piros, vagy a kék az nem c.
    Meg vagyok gyõzve. Vitatod a 25-ös szorzót. Tulképpen milyen hülyék azok a sportlaborok, és egyéb intézmények, hogy milliókat költenek olyan klinikai kettõs vakpróbás, és placebós kísérletekbe, ahol ezeket az adatokat ki tudják számolni.Csak meg kellett volna Téged kérdezniük. Sztem nekik is elmondtad volna a véleményedet Ingyen... maradjunk annyiban, hogy én mégis inkább a saját szememnek hiszek.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Meg vagyok gyõzve. Vitatod a 25-ös szorzót. Tulképpen milyen hülyék azok a sportlaborok, és egyéb intézmények, hogy milliókat költenek olyan klinikai kettõs vakpróbás, és placebós kísérletekbe, ahol ezeket az adatokat ki tudják számolni.Csak meg kellett volna Téged kérdezniük. Sztem nekik is elmondtad volna a véleményedet Ingyen... maradjunk annyiban, hogy én mégis inkább a saját szememnek hiszek.
    A sport és a hozzá tartozó sportlabor üzlet, maradjunk ennyiben. Nézd meg az élsportolókat, idõnként hullanak, mint a legyek. Fiatalon méghozzá, rendszteres orvosi vizsgálatok mellett.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Neked MONDTÁK ezeket a dolgokat, vagy tényleg a saját laborodban vizsgáltad, és a saját szemeddel láttad az eredményeket? Ha az ellenkezõjét "bizonyítja" be egy laboratórium, akkor az ellenkezõjét állítod? NEM szabad fenntartások nélkül kezelni az amerikai és brit tudósok állításait.
    Amit Te kipróbálsz és mûködik, az rendben van.
    Ha Neked az acelora jött be, és mûködik, akkor használd egészséggel, a saját tapasztalatod alapján. ( De ne teremts rá ideológiát, külföldi laborkísérletekkel alátámasztva!)
    Én a borászati C vitamint használom igen jó hatásfokkal, öt éve nem voltam beteg. (De ez egy komplexitás, aminek csupán kis része a C vitamin...)

Nagyon sok botrány világít rá a kutatólaborok méréseinek financiális hátterére, jól írja Zacskóbicska.
    Abban a pillanatban, mihelyt valakinek "komoly" érdeke fûzõdik valamely végeredményhez, az a végeredmény igazolódik be. Ne reménykedjünk a pártatlanságban...
    Last edited by Lekvár; 03-03-2015 at 08:37 AM. Indoklás: szóismétlés
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Brit tudósok , Pfffffffff..........

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    citromfa 12.000 .- Ft kb 3 kiló citrom terem rajta szezononként.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Félre ne érts, nem akarlak meggyõzni. Ahogy az elõttem szólók is írták, ha neked bejön a dolog, nyugodtan, én örülök neki, hogy nálad 25-ször jobban hat. De komolyan, ironizálás nélkül, tényleg örülök neki.

Csupán azt az érdekességet jegyeztem meg, hogy ha két adott vegyület kémiailag megegyezik, akkor nincs skála, ahol a hatásukban 25-szörös különbséget találnál. Teljesen mindegy, hogy azt hol és milyen labor vizsgálja. Ha az alaptétel az azonosság, akkor az eredményeknek is közel azonosnak kell lenniük.
    Ha az eredmények nem azonosak, akkor viszont hibás az alaptétel, tehát a két vegyület kémiailag nem egyforma, azaz egy tetszõleges gyógyászati c-vitamin semmiképpen nem lehet ugyanaz, amit az acerolából vonnak ki. Ezt a matek, meg a kutatásmódszertan mondja, nem én

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Nagyon sok botrány világít rá a kutatólaborok méréseinek financiális hátterére, jól írja Zacskóbicska.
    Abban a pillanatban, mihelyt valakinek "komoly" érdeke fûzõdik valamely végeredményhez, az a végeredmény igazolódik be. Ne reménykedjünk a pártatlanságban...
    A botrányokat nem nagyon követem, de anno személyesen ott voltam egy megbeszélésen egy kutatást is végzõ intézményben, ahol egy vegyszergyártó cég megmondta, hogy õk nagyon szeretnék, ha az engedélyeztetési kísérletek ilyen és ilyen eredményt hoznának, nem lennének hálátlanok utána.