Oldala 120 of 220 ElsõElsõ ... 2070110118119120121122130170 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,191 to 1,200 of 2200

Topic: Off topic

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Tisztelt Honfitársaim! Magyarok!
    Ezen a szép ünnepen leírom a magam a 12 pontját.
    Úgy érzem,mint Magyarország és Világ Polgára,születésem jogán jár Nekem mindaz ami Emberré tesz.
    Mert embernek születtem!
    Nektek, Embereknek szólnak ezek a gondolatok!

Csatolmány 5194

Igen Neked is ,ha hajlandó lennél levetni a bundádat és úgy élni,viselkedni aminek születtél!

1, Törvény elõtti egyenlõséget minden Polgárnak!
    Ne az döntsön,hogy kinek van pénze,kinek van jobb ügyvédje,ki a befolyásos vagy hatalmas,mindannyian egyenlõek vagyunk!
    2, A Vízhez való alapvetõ jogot minden Polgárnak.
    A világ minden Polgárának joga van egészséges ivóvizet fogyasztani,tisztálkodni,fõzni.Ez semmiképpen sem lehet üzleti érdek,nem kisajátítható,ez alapjog és megvonhatatlan!
    3, Az élelemhez való jogot minden Polgárnak.
    Megvonhatatlan alapjog,minden Embernek aki a világra születik,jogában áll a létéhez szükséges élelemhez jutnia!Megkérdõjelezhetetlen alapjog!
    4, A lakhatáshoz való jogot minden Polgárnak!
    A természet erõitõl való védelem,a tisztálkodás,az étel elkészítéséhez szükséges hely minden a Világra született polgárnak Alapjoga! Egy hajlék ahol Emberhez méltóan élhet.Az semmilyen indokkal el nem vehetõ!
    5, Az egészséghez való jogot minden Polgárnak!
    Minden Polgárnak alapjoga,hogy az életét,egészségét megmentsék és segítséget nyújtson a többi ember a felépülésében!Ez mindenkinek joga és mindenkinek a kötelessége.Semmilyen alapon nem lehet üzleti érdekeltség és semmilyen alapon nem vonható meg!
    6, Az oktatáshoz való jogot minden Polgárnak!
    Minden Polgárnak képességeihez,indentitásához mérten joga van az oktatáshoz,hogy hasznos tagja lehessen a társadalomnak.
    7, Az önvédelemhez való jogot minden Polgárnak!
    Minden Polgárnak születésétõl alapjoga,ha életét,egészségét,vagyontárgyait támadás éri azt következmények nélkül megvédhesse!Az alapvetõ életfeltételeit pedig bármilyen eszközzel védelmezhesse,úgymint ivóvíz,élelem,lakhatás,egészség.
    8, A Haza védelméhez való jogot minden Polgárnak!
    Minden a világban élõ Polgárnak,amennyiben Hazájának érzi azt Országot ahol él,minden eszközzel jogában áll megvédelmezni minden külsõ és belsõ támadással szemben!Legyen az katonai,gazdasági,politikai,pénzügyi támadás.
    9, Szabad költözködés és letelepedés A Világ minden Polgárának!
    A Bolygónkon sehol nincsenek határok és vízumok,ezeket mi alkottuk és el is törölhetjük.Mindenkinek alapjoga,hogy oda menjen,ott éljen,dolgozzon és szerezzen tulajdont ahol akar,kérvények és kötelezettség nélkül!
    10, Alapjövedelmet a Világ összes Polgárának!
    Mindenkinek Emberi jogon jár az alapvetõ Életéhez szükséges jövedelem!Ez semmilyen indokkal el nem vonható és megkérdõjelezhetõ!
    11, Szabad vallásgyakorlás!
    Elvitathatatlan Emberi jog,hogy ez szabad döntése minden Polgárnak!Ez semmi esetre sem lehet gúny,kiközösítés,megkülönböztetés tárgya!
    12, A levegõhöz való alapvetõ jogot mindenkinek!
    A Világ minden polgára Ugyanazt a levegõt lélegzi be,ez semmi esetre sem lehet kvóta,üzleti vagy politikai döntés!Az Erdõk,A természeti környezetünk megóvása,Az egészséges ökoszisztéma fennmaradása minden világon élõ Polgárnak alapjoga éa kötelessége!

II. János Pál Október 22-én a Szent Péter téren mutatta be székfoglaló szentmiséjét. Homíliájában hangzott el a híres „Ne féljetek!” felszólítás.

Te döntöd el milyen utat választasz,de tudd ,hogy a Döntésed az utódaidat is érinti!Emeld fel a fejedet,légy végre Ember!

Csatolmány 5195
    Õk teszik a dolgukat,azok amire születtek! ....és Te?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Szerintem a kommunizmus (amirol a pontjaid egy resze szol) okkal bukott meg: ki az a hulye, aki hajlando dolgozni, ha az eloskodok ugyanugy elnek, mint o?
    Es ha senki sem dolgozik, akkor mindenki ehenhal.

Bemennel olyan kis kozossegbe tulelni, ahol az emberek jelentos reszenek csak joga van (alapjovedelem, szallas, elelem, ...) de kotelessege nincs, es neked kell eltartani oket?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Szerintem a kommunizmus (amirol a pontjaid egy resze szol) okkal bukott meg: ki az a hulye, aki hajlando dolgozni, ha az eloskodok ugyanugy elnek, mint o?
    Es ha senki sem dolgozik, akkor mindenki ehenhal.

Bemennel olyan kis kozossegbe tulelni, ahol az emberek jelentos reszenek csak joga van (alapjovedelem, szallas, elelem, ...) de kotelessege nincs, es neked kell eltartani oket?
    Nem érted! Sajnálom!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Az alapjövedelmes dolog nagy bukás lenne. Én egy arról szóló videónál próbáltam vitatkozni róla, de nem kaptam választ a kérdéseimre.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Az alapjövedelmes dolog nagy bukás lenne. Én egy arról szóló videónál próbáltam vitatkozni róla, de nem kaptam választ a kérdéseimre.
    ..kis probléma,(persze nem nekem) a felületes olvasás és értelmezés...
    amirõl Te vitáztál az is egy dolog...amirõl írtam az egy másik dolog...
    pontosan így hangzott el....
    10, Alapjövedelmet a Világ összes Polgárának!
    Mindenkinek Emberi jogon jár az alapvetõ Életéhez szükséges jövedelem!Ez semmilyen indokkal el nem vonható és megkérdõjelezhetõ!
    ..nem tudom ezen mit lehet megkérdõjelezni?...ha ezt elvonják valakitõl gyakorlatilag halálra ítélik...és még valami ..ha valakinek nem adatik meg az Emberhez való élet,tehát nem Ember számba van véve....miért vonatkoznak rá ,az embereknek írt törvények?...ezt már sokat vitattuk itt a fórumon....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A megkérdõjelezés abból adódik, hogy ha mindenki kap pénzt, az mibõl történik. És ha mindenki kap pénzt, akkor mi lenne a motiváció arra hogy dolgozzon valaki?

De van még rengeteg kérdés. Itt van a videó ahol próbáltam kérdezni, de nem jöttek a válaszok.

https://www.youtube.com/watch?v=XIG_ZFJWCRI

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    A megkérdõjelezés abból adódik, hogy ha mindenki kap pénzt, az mibõl történik. És ha mindenki kap pénzt, akkor mi lenne a motiváció arra hogy dolgozzon valaki?

De van még rengeteg kérdés. Itt van a videó ahol próbáltam kérdezni, de nem jöttek a válaszok.

https://www.youtube.com/watch?v=XIG_ZFJWCRI
    ..akkor most arról beszélgessünk amit írtam vagy a videóról?
    Kezdjük arról amit írtam....még egyszer nem idézem be..de arról írtam,hogy az Élethez mindenkinek joga van aki megszületett! Eddig ok?..Ez mit jelent?...Alapvetõ szinten a lakhatás(nem fagy meg,tisztálkodik,ételt készít,alszik),vizet(ez egyértelmû),ételt(nem vita téma)..tehát magát az életet megkapja,...de nem többet ennél!..hogy mi motiválja ,hogy elmenjen dolgozni?....szebb otthon,nyaralás,autó,benzin,plazmatévé,interne t,luxus cikkek,étterem...soroljam?...ez így ok?....fedezet...Áfa,Adó,Tb,Nyugdíjjárulék,st ..tehát amire valójában be van szedve....
    Nyilván ezért tenni kell valamit....ahogy az állatok is megelõlegezik a kicsinyeiknek a javakat,hogy aztán értékes tagjai legyenek a falkának...úgy nekünk Embereknek is meg kellene ezt tennünk.Azt hiszem elfogadhatatlan ,hogy bármelyik gyermek éhezik a földön!
    Az állatoknál a javakon kívül az oktatás(a másik pont 6, Az oktatáshoz való jogot minden Polgárnak) is része a kicsinyek képzésének.Nos valós probléma,hogy Mi emberek ezt nem jól tesszük..mert nem alakul ki a kicsinyekben a falka iránti lojalitás és tenni akarás.
    Ezeken a dolgokon változtatni kell...mert kell,mert ebbõl így összeomlás lesz!Talán a legfontosabb ,hogy felrázzuk az embereket,hogy ez Így nem mehet tovább!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akinek szüksége van rá, az kap segélyt. Akinek nincs szüksége, az is kap, amellett meg feketézik, ami után adót nem fizet, tehát más fizeti a segélyét és helyette az adót is. Úgy kevesebbet dolgozik, mégis megvan az alap amit ingyen kap mástól, meg megvan valamennyi pénz is, amibõl megveszi magának a dolgokat. Áfa, adó, tb eddig is volt. És eddig is fizették belõle a segélyeket. De a nyugdíjjárulékot már ellopták, ha jól tudom. A nyugdíjat még az alkotmányból is kivették. Ha már a nyugdíj se biztosított, akkor hogy lenne elég pénz hogy az országban minden egyes ember kapjon vagy 50ezer forintot? 10millió x 50.000 az 500milliárd forint / hónap. Ilyen mértékben 45 hónap alatt ki lehetne fizetni az államadósságot. De nincs ennyi pénz. Az adók nagy része az államadósság viszonylagos szinten tartására megy, de arra se elég. Ezért van az, hogy folyamatosan nõ az államadósság, és nem csökken.

A kicsinyek kapnak, azt úgy hívják hogy családi pótlék. Nem tudom hogy pontosan mennyi, de van annyi hogy abból lehet egy gyereknek naponta 3x ételt adni. Hogy sok szülõ ehelyett cigarettára és alkoholra költi azt a pénzt, az ugyanúgy megtörténne az alapjövedelemmel is. Ha egy gyerek éhezik ma Magyarországon, az azért van mert az apja, anyja nem vesz neki ételt, holott a családi pótlékból megtehetné.

Gondolj arra, hogy ha nem csak fél, vagy 1 millió ember élne abból hogy semmit nem csinál, hanem 10 millió. Már az is lehetetlen lenne, de a példa kedvéért gondoljunk arra hogy mégis lehetséges. Ha valamibõl katasztrófa lenne és összeomlás, az az, ha hirtelen megszûnne a rendszer és nem kapnák meg a pénzt azok akik havonta kapták elõtte és már élni se tudnának nélküle. Gondolj arra hogy a szlovákoknál egy egyszerû segélycsökkentésbõl mi lett, akkor mi lenne egy teljes rendszer összeomlásból, ahol egyszerûen megszûnne a havi pénz?

Az embereknek az kell legyen a lényeg, hogy hogy tudnának megélni az állam nélkül, saját magukban, nem arra kellene gondolni, hogy hogy tudnának más adójából éldegélni úgy, hogy nem csinálnak semmit. Ez a prepper-gondolkodás ellentéte, meg a libertariánusé is, úgyhogy én ellene vagyok az egész alapjövedelem dolognak.

A segélyezéssel is visszaél a segélyezettek nagy része, akkor egy ilyen rendszer teljesen tönkre vágna mindent. Nem lenne kedvem +50%-ot adni adóba, csak hogy más lógassa a lábát.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Az alapjövedelem körüli legnagyobb félreértés pont ez a kérdés, hogy mibõl. Mondjuk akik propagálják, finoman szólva is csökkent képességekkel bíró, éppen csak gondolkodni kezdõ polgárok. Nem csoda, ha nem tudják átadni, hogy mit is akarnának az alapjövedelemmel.

Az alapjövedelem nem a kiosztott résztõl indul. A jelenség ott kezdõdik, hogy be kell szedni rá a fedezetet.
    Van egy sor alap kiadás, meg van egy csomó, amit mi pl. azért kapunk mondjuk ingyen, mert az adóból fedezik. Ez az egész rendszer torz, igazságtalan, és elképesztõ sok helyen ad lehetõséget a törvénytelenségre.
    Az alapjövedelem eredeti elgondolása az, hogy van egy fix adó, mondjuk olyan, mint a középkorban a tized, az van elvonva a természetes személyektõl, és semmi más. A büdzsé bevételi oldalán még a társasági adó van, azzal lehet játszani. Cserébe viszont semmiféle jogcímhez kötött juttatás nem létezik, hanem az összes olyan bevétel, amely efféle jogcímen menne ki, a legismertebbek mondjuk a családi pótlék, a nyugdíj, vagy a munkanélküli segély, belemennek a nagy kalapba, elosztják 10 millával, és mindenki minden hónapban megkapja a ráesõ részt, újszülött korától élete végéig. Nagy vonalakban ennyi, persze van egy csomó finomhangolás a rendszerben, hogy tényleg mûködjön, de a lényeg, hogy mûködik, megvan a matek.
    Értelemszerûen ezért nem lesz egy liberálkapitalista civilizációban ebbõl semmi.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én megnéznék errõl egy komoly számítást, mert nem látom hogy hogy jönne össze. A családi pótlék összege egy egészséges gyerek után most 12.200 forint. Ez hirtelen lenne a semmibõl 25ezer, vagy még több.

A középkorban 10-ed volt, de jelenleg Magyarországon ez nem 10%, hanem 65% és még így is nyakig ül az ország a hitelekben és mindenre az a válasz hogy nincs pénz. (Az egyetlen kivétel a focistadion, arra mindig van elég.)

Ha van 105 ezer forintos minimálbér, meg van 50 ezer forintos alapjövedelem, akkor miért érné meg dolgozni? Aki dolgozik annak kocsi kell, mobil kell, benzinre kell költsön, autóbiztosításra, javításokra, drága buszjegyre, vonatjegyre, bérletekre, rohangálnia kell, idegeskednie, emiatt lebetegszik, gyógyszerek, kórház. Szerintem sokkal jobban hangzik a havi 50-60 ezer, hogy valaki nyugodtan otthon tévézzen és kész.