Oldala 3 of 4 ElsõElsõ 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény 21 to 30 of 31

Topic: Foghúzás vészhelyzetben!!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Egyébként ha belegondoltok, ez az evolúció is tud faszságokat alkotni. Minek van a fogban ideg? Ha már szükség van rá, rég baj van, értelemszerûen csak egy szivatás az egész. Különben is alaposabb tervezõ az embert inkább rágcsálónak tervezte volna. A fiatalok úgyis mindig rágóznak, az öregek meg szépen ellennének egész nap egy marék kukoricával. Vagy mûködhetnénk úgy is, mint a cápa. Nem kell rágni, az öreg fogak kihullanak, nõ helyettük másik. És akkor meg lenne oldva a szakáll kérdése is. Nem kéne, hogy kifelé, hanem befele nõne és simán lerágnánk, oszt kiköpködnénk.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló hillicker Hozzászólás megtekintése
    Eszembe jutott egy jó ötlet. Ki kell húzatni minél hamarabb az összes fogat. Amikor fáj a fogam mindíg kihúzatom, akkor is ha nem annyira rossz. Szerintem megyek is idõpontot kérni. Kihúzatom vagy 3 hónap alatt az összes fogam.
    Ez a beszéd!
    Amúgy ismertem egy 90 év feletti bácsit akinek nem volt egy darab foga sem, de protkója sem, és simán elrágta a marhahúst amennyire kellett...

Az emberi száj, fogsor, orr, és az egész arckoponya evolúciójánál a légvétel és a táplálkozás az õsembertõl napjainkig erõteljesen másodlagos szerepet kap, vagy inkább a funkcionalitásának minimuma felé közelít, ugyanis a jobb kommunikáció sokkal nagyobb evolúciós elõnyt jelent, mint amekkora hátrányt az összes nyavaja ami a "fejlõdésünkkel" jár.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Ez a beszéd!
    Amúgy ismertem egy 90 év feletti bácsit akinek nem volt egy darab foga sem, de protkója sem, és simán elrágta a marhahúst amennyire kellett...

Az emberi száj, fogsor, orr, és az egész arckoponya evolúciójánál a légvétel és a táplálkozás az õsembertõl napjainkig erõteljesen másodlagos szerepet kap, vagy inkább a funkcionalitásának minimuma felé közelít, ugyanis a jobb kommunikáció sokkal nagyobb evolúciós elõnyt jelent, mint amekkora hátrányt az összes nyavaja ami a "fejlõdésünkkel" jár.
    Ne teremtsetek ideológiát a fogatlanságra, az Úr nem véletlenül pakolta mindenki szájába. (Ennyit az evolúcióról... )

Inkább kihagynám a marhahúsrágást fogínnyel... nem célravezetõ! A tápcsatorna bármely részének "elvesztése" az emésztés hatékonyságának rovására megy.
    A hatékonysággal összefügg a jóltápláltság, egészség, azzal meg az életben maradási esély.
    Nem érdemes hazárdírozni.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Lakhely
    Europe/Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Sokminden van amibõl szivesen kimaradnék és ez a fogas kérdés tuti benne van. Valójában pont azért, mert 40 éve mind megvan és mind eredeti (és itt jön a "de semmi nem tart örökké").
    Még kicsi voltam amikor egyszer láttam, hogy nagyapámnak valójában alul-felül kivehetõ protkója volt. Azt hiszem annál alaposabban nem nagyon lehet fogat mosni, és akkor pont emiatt maradt is meg bennem, hogy egyszer én is leginkább ilyet szeretnék.
    Más kérdés, hogy csak emiatt nem mennék most fogdokihoz, de nekem akkor is ez a legszinpatikusabb megoldás, mintsem SHTF elõtt rendbetenni és/vagy hidat építtetni.
    Pedig van egy bölcsességem, ami 6 évig igyekezett kibujni, azóta nem vagyok válogatós a szesz-kérdésben . Ha újra rakoncátlankodni fog, sajna mégis megszabadulok tõle.

Member Hannah's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2015
    Lakhely
    Szeged melletti kis faluban
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Egyszer terhességem alatt begyulladt egy helyen az ínyem! Bazira fájt, bármi hozzáért és nagyon megvolt duzzadva! A szegfûszeg jótékony hatásait már ismertem (zsibbaszt, fertõtlenít és gyulladáscsökkentõ hatása is van) Illetve a pálinka is hasonlóan jótékonyan hat az ilyen esetekben! Úgyhogy õrölt szegfûszeget raktam a pálinkába és azzal ecseteltem a gyulladt részt! 3 nap kellett mire rendbe tette, de semmi mást nem alkalmaztam ezen kívül! Most van 3 fogam, ami be van gyulladva ( az egyik állítólag gyökérkezet és most újra fel van nyitva, hogy majd november 9-én megyek újra tömetni (nem, ahhoz a henteshez soha többet! ), a második nem is olyan rég tört szét egy ropi miatt és most az fáj a legjobban, amikor belobban, a harmadik pedig egy 2013-as história végeredménye (szintén a hentesemnek köszönhetõ) ami egy teljesen letört fogmaradvány, amit valószínûleg úgy kell majd kimûteni!) Na most tegnap fogtam magam, alaposan fogat mostam, az egyikbõl kinyomkodtam a cuccot és szegfûszeges pálinkába itatott gézdarabbal betömtem, a többit pedig ecsetelem vele, plusz antibiotikumot eszek! Ezek talán segítenek átvészelni, amíg lesz pénzem egy kedves, aranyos, csak velem törõdik fogorvos nénire/bácsira! Biztos csak ideiglenes, ezért teljes gyógyulást nem is várok!
    "Boldog viadalt és sose hagyjon el benneteket a remény!"

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 25

0 Not allowed!
    Nekem lötyögött a fogam gyerekként, madzagot odakötöttem a kilincsre aztán becsaptam az ajtót, ki is jött egyben probléma és fájdalom nélkül, kis vérzés volt
    Pálinka jó ötlet de nemtudom szükséges e meginni, általában érzéstelenítésre csak lötyögtetni szokták a szájban az is elég az érzéstelenítéshez, nem kell meginni
    A begyulladt fog kegyetlenül fájdalmas, főleg ha húzni kell, azt ki sem húzza a fogorvos csak ha feltétlen sürgősen muszáj (bár legutóbbi foghúzásomkor is be volt gyulladva úgy a fogam, hogy dagadt fejjel mentem oda, megkaptam az érzéstelenítőt ami ugye ilyenkor semmit nem ér ha gyulladt a fog aztán dupla akkorára dagadt be a fejem az injekciótól haha)
    Érdemes fogászati tükört, pálinkát, orvosi szikét fogászati fogót és csipőfogót is venni bár kegyetlenül fájni fog ha magadnak húzod

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 62
    Given: 79

0 Not allowed!
    Mi az?
    Nappal jár este úszik?

Anyós fogsora.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 62
    Given: 79

0 Not allowed!
    Már húsz éve vannak kitört, kettérepedt fogaim. (Kiesett tömések)
    A repedteket kihúztam, a lukasakból szalicillal kiöltem az ideget.
    A bent maradt kézzel nem elérhető szilánkok, amire ránőtt a bőr, az FELSZÍVÓDOTT.
    Ami kint van csonkok azzal elrágom a pörcöt is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Rozsomák Hozzászólás megtekintése
    Már húsz éve vannak kitört, kettérepedt fogaim. (Kiesett tömések)
    A repedteket kihúztam, a lukasakból szalicillal kiöltem az ideget.
    A bent maradt kézzel nem elérhető szilánkok, amire ránőtt a bőr, az FELSZÍVÓDOTT.
    Ami kint van csonkok azzal elrágom a pörcöt is.
    A fogsor egészsége az első nemcsak higiéniai szempontokból hanem azzal eszel azért is
    Jó kérdés a médiában mivel fehérítik a fogaikat, nemcsak most hanem 50 évvel ezelőtt is, feltűnően fehér foga van mindenkinek és ilyen villanófényes izé még akkor nem létezett mégis mindenkinek nagyon szép fehér fogai voltak
    Ha bűzlik az ember szája a rothadó fog miatt annál kellemesebb élmény nincs a másik fél számára aki beszél vele, egyébként meg a rothadó részeket el kell távolítani le kell csiszolni majd be kell tömni vagy rosszabb esetben húzni kell
    Ez a szalicilsavas megoldást én még nem hallotam de az nem egy rossz dolog ha az ember fogában nincs ideg, felesleges is csak kegyetlenül fáj
    Szilánkos fogsorral is lehet enni biztosan de erről még nincs tapasztalat hála az égnek
    Az úr a képen jól láthatóan a boxtermen kívűl is igen aktív életet élt
    ScreenShot_20230906144536.jpg
    Mike Tyson is ráhúzatott egy aranykoronát az egyik szemfogára de az csak eltávolítható aranykorona volt mivel edzője javasolta neki, hogy a régi boxolók is mind aranyfoggal járkáltak ugye kiverték szépen nekik is a fogaikat)
    Nevelőapám már rég meghalt öccse is boxolt de csak amatőr szinten mivel felesége apja boxedző volt, meg az utcán is előszeretettel mindenkivel összeverekedett általában, ő is szintén felső fogsor nélkül fejezte be nem túl hosszú életét
    Last edited by DerWolf; 09-06-2023 at 12:55 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja most voltam fogorvosnál aki bejelentette,nincs mese húzós a fogam
    Bejelentkeztem a fogorvoshoz akihez csak 45 percet kell utazni mindösszesen 60 nap múlva, hogy kikapja a fogam addig meg a kínok kínja rommá begyulladva
    Rohadt szemét kommunisták haha Ott csak felsétálták a városba az orvosi rendelőkbe max vártál 40 percet és kikapták egyből a fogad ráadásul tök ingyen
    Most bezzeg megcsinálhatod ugyanezt egy magánfogorvosnál csak épp 60 ezer forint egy szimpla foghúzás
    Nemtudom ez nekünk miért is jó