0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Nem kell semmiben egyetérteni, ezt senki nem mondta.
Mindenre lehet találni kifogást, azt a legkönnyebb, ahelyett hogy tennénk valamit.
Ennyi erõvel xarjunk az egészre, mert ha ledobják az atomot úgyis mindegy, nem?
Nincs itt semmi csúsztatás. A kirablást rengetegszer hoztad kifogásnak, az elkobzást is úgy emlékszem nem elõször emlegetted, az orvlövészesre meg emlékszem, a tanya ellen hoztad fel, hogy nem tud a paraszt kimenni a kúthoz, meg a pottyantóshoz sem, nemhogy földet mûvelni...
Egyik megoldás sem tökéletes, de mindig jobb mint ülni a seggünkön és várni hogy más majd gondoskodik rólunk.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
..na jó beszélgethetünk bunkó módon is...mindenhez tudok alkalmazkodni...Egyik megoldás sem tökéletes, de mindig jobb mint ülni a seggünkön és várni hogy más majd gondoskodik rólunk.
Ki a faszom írta azt valaha,hogy otthon üljünk és élõsködjünk?...én?...biztos,hogy nem...ez a te elmebeteg, harag szülte fikázásod..mert nem tudsz mit kezdeni,ha valaki nem a csordával megy!
már vettem is...de ne gondold már,hogy minden faszkalappal közlöm a fórumon ,hol van a nyaralóm,mit,hol tárolok és mik a terveim....nagyjából ez a válasz Lekvárnak is,
A jóindulatú ,érdeklõdõ fórum társakhoz én is így közeledek és viselkedek...aki szemétkedik..azzal én is...ennyi...
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A következõ hozzászólásom A.L.Ias-nak ajánlom. Köszönöm hogy betût pazaroltál rám, remélem nem méltatlanul...
Igyekszem megvilágítani a gondolataim, és a félreérthetõ mondatokat megmagyarázni.
Az egyhavi készletre vonatkozólag: SENKI nem tudja megmondani mi lesz a gebasz lényege, milyen mélyen érinti az ellátórendszert, és egyáltalán helyre lehet-e hozni.
Dél Amerikában órák alatt kiürültek a szupermarketek nem is olyan régen, csak budipapír meg más ehetetlen cucc maradt. (Én a budipapírt is elvittem volna!)
Tudom hogy utána helyre állt a rend pár nap alatt, de ez azért valamire rávilágított: egy város meglévõ élelmiszer készletei, hiába tûnnek soknak, ha nincs folyamatos beszállítás, csak napokra elegendõek! Ha pánik tör ki, akkor pedig az a kevés is gyorsan elfogy...
Egy havi élelmiszernél jóval többet lehet tárolni és beszerezni akár egy lakótelepi lakásban is. (Én az ágy alatt, a szekrény mellett, a feleségem futógépén... több havi készletet tároltam, és ezt minden feltûnés nélkül nagy bevásárlásoknak "álcázva" tettem meg. Akkor kell ezt megtenni, amikor még nem feltûnõ...pl. most még lehet.
Készülni MINDIG a legrosszabbakra kell, és legfeljebb kellemes meglepetések érnek.
Értem mi a problémád a jószággal kapcsolatban, DE mint mindig mondom alternatívákban kell gondolkodni. Nekem is megvannak a magam készletei, nem kér enni, ahogy a bölcsesség mondja. (Ezt én is idõszakosan frissítendõ zárolt készletnek veszem!)
A jószág kér enni, vagyis törõdni kell vele, ez teljesen igaz! A hangsúly ez esetben a reproduktív képességen van, mint különbségen a konzerv, és a jószág között..
Nekem kecskéim vannak és tyúkok,kacsák mindegyik folyamatosan ellát élelemmel. (Hús, sajt, tej, tojás...) Nyúl most kifutott projekt, de az az igazi hústermelõ!
Az utolsó gondolatom zárásában keresendõ a megoldás: mind az Úr kezében vagyunk!
Az egy önámítás, ha valaki azért nem tartalékol, mert úgyis elveszik... Még a legvadabb padláslesöprésekkor is maradt elvermelt, "kölcsönadott", elásott élelem.
Mindig volt feketevágás, és volt pálinkafõzés is.
A lényeg a túléléssel kapcsolatban: vidéken jóval nagyobb a mozgástered.
Köszönöm hogy megtiszteltél a bizalmaddal, ha valamire nem válaszoltam, kérdezz nyugodtan.
Békesség.
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ejnye-ejnye Doom, senki sem bántott és Te így válaszolsz?
Raktáros csupán szembesített azokkal a mondatokkal amiket bizony Te írtál le néhány hozzászólásodban. Egyáltalán nem bunkó módon tette ezt.
Ha nem tudsz, vagy nem akarsz a feltett kérdésekre válaszolni, nem az a módja a dolog elintézésének, hogy ócsárolod a fórumtársad!
Úgy látom Te mások ötleteit próbálod lehúzni, a sajátjaidból nem osztasz meg semmit, biztonsági okokra hivatkozva.
Miután ahogy írtad, nagyjából ez a válaszod nekem is, engedd meg hogy megsértõdjek!
Sajnállak Doom!
Én nem piszkálnám az oroszokat!
Leszarom,hogy mit csinálsz!Sajnállak Doom!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Pazarlásról szó sem volt! Ráadásul, túlléptünk az "akkor is nekem van igazam" (írom ezt magamra is!!!) és tartalmat is tettünk bele, így a többiek számára is hasznos lehet. A fórumon pedig az a cél, nemde?
Ebben is hasonló az álláspontunk! Senki sem tudja mire számíthat, én sem. De egy havi készlettel jelentõsen megnöveli az esélyeit. Egy áramszünetnek, egy árvíznek, egy természeti "akárminek" sokkal nagyobb a valószínûsége, mint egy komolyabb politikai gebasznak. De ha csak '56-ra gondolunk, akkor is jó alap az egy hónapos készlet. Pont azért, hogy a pánik alatt ne kelljen kimenni az utcára. Persze az egy hónap csak egy szám, lehet szépen növelni, szükségét érezzük.
Természetesen vannak a hipermarketeken kívül más lehetõségek, de ugye azok most nincsenek megnyitva a nagyközönség elõtt.
Természetesen lehet, de nálam azt már nem lehetne megoldani feltûnésmentesen. Nem a beszerzést, hanem a tárolást. Élek közösségi életet, látogatnak a barátaim. A "kényelmetlen" kérdéseket jobb megelõzni. És nem is célom 30 napnál tovább ott maradni, ha tartósabb a gebasz. Vár a család! De ne feledjük, az ostrom alatt sem állt meg az élet Budapesten!
A legnagyobb problémám az állattartással, hogy nem értek hozzá és se kitartássom, se lehetõségem nincs megtanulni. A többiben egyet értek. Viszont annyit hozzátennék, hogy nem rejthetõ és célponttá tehet.
Szerintem itt nem sokan vannak akik nem tartalékolnak. Ha nem is élelmiszert, akkor lõszert, mert akkor õk lesznek azok akik elveszik.
A "parasztok" megtalálták a kiskapukat, de rettentõ sokat szenvedtek azokban az idõszakokban.
Pontosítanék a mondatodon, vidéken mások a mozgásterek. A nagyságrend attól függ, ki mennyit térképez fel belõle. Ha átalakul a társadalom, átalakulnak a városok is. Talán vissza a középkori stílusra, körbevéve falakkal. Hiszen azért jöttek létre, hogy a külsõ fenyegetések ellen védjék a lakosokat.
Kérdések, vélemények, meglátások vannak, de maradnék az élõszavas véleménycsere mellett....
...azok szúrnak hátba,akiket haveroknak tekint az ember...na nem baj..végül is mindenki úgy döglik meg ahogy akar...
Akik nem szemellenzõvel élnek és olvasnak azok tudják mit kell tenni...a többi meg maradjon a szószba....gondolkodás,kompromisszumok nélkül....és ringassa magát az álmok világába...hogyan is fogalmazott Morpheus...
mindenki úgy hülye ahogy akar
..egyetértek...Kérdések, vélemények, meglátások vannak, de maradnék az élõszavas véleménycsere mellett........ahogy nézem ezeket az internetes fórumokat....sokan nem tudnak viselkedni..és élvezkedni járnak ide a tisztességes,normális,elhivatott felkészülõket macerálni..provokálni..trollkodni...
..értelmét nem látom ide írogatni..csak unalmas a szolgálatban,fõleg éjjel...
De a való életben nem merészelnének ezek a lúzerek így viselkedni egy beszélgetés közben szemtõl-szemben...
..válaszolok..de nem neked,mert a te személyed nem érdemel annyit,hogy lenyomjam a billentyût...általános válaszok lesznek..
...én nem segélyes vagyok és nem a világtól menekülõ,összeférhetetlen putrilakó,semmit nem kaptam ingyen és nem is örököltem...nem is szándékozom másként élni..a jövõben sem..ha kell valami megdolgozom érte vagy cserélek...- Parazitaként élõsködni az ostoba parasztokon, akiknek külön "kecske klubot" kellene nyitni a fórumon?
..szart sem tudsz rólam, sem a verziómról,sem az életemrõl,sem másról..és nem is kötöm az orrodra...hogy nincs elképzelés?...milyen elme roggyant feltételezés ez?..a különbség kettõnk között,hogy én bármikor élhetek olyan életet mint te,de te soha nem fogsz úgy élni mint én...a te ingatlanod piacképtelen és egyébként sem lakik normális ember pöcegödörbe és nem fúrja ki a mosógépét...az ivóvíz leköttetése meg már a kezelendõ kategória...- A Te verziódban SEMMIFÉLE hosszútávú elképzelés nincs, az újrakezdésnek még a nyomát sem látom.
Azt te honnan tudod,hogy én ezen a téren hogy állok..mert nem írom ide le?...hajszolva a népszerûséget?...hogy szánalmas életemet és hibás projektemet próbáljam igazolni önmagam elõtt?....szóval át van ez gondolva...ami jó kivettem és megvalósítottam ,ami totális baromság azt elvetettem..a másik hogy jó ez a világ,szép ....csak a hülye zárkózik el,mert az agyába bekattant,hogy majd valamikor lesz egy gebasz...azt sem tudja mikor és mi ,de már elbújt és vacogva várja,hogy az elmebaja valósággá váljon...kösz ,de ezt inkább nem...- Miért jelent neked túl nagy szellemi igénybevételt, átgondolni azt a megoldást, amit én javaslok? (Önellátásra való berendezkedés, ha esetleg nem ugrik be elsõre.)
..az én problémám nem ez..hanem ki akar engem kirabolni...mondjuk a tanyasi segélyes,aki már most is rajtam élõsködik,?az önellátó akit elzavartak a földjérõl és jön kukázni a városba?..az erkölcsi gát rólad foszlott le már most..ez látszik a gátlástalan és aljas írásaidból...nekem van a.b.c.d.e tervem és még sok lap a pakliba...itt csak VII-ekkel játszom...- Kit akarsz kirabolni, ha már lefoszlottak rólad az erkölcsi gátlások, és BÁRMIT megtennél egy adag csilis babért?
..tudod ehhez senkinek semmi köze,de nekem legalább lesz nyugdíjam,van megtakarításom(nem forintban),az ingatlanjaim piacképesek bármikor,ismerem az országot és kilenc szakmám van amiben el tudok helyezkedni.- A MENEKÜLÉS-en kívül
van bármilyen épelméjû javaslatod a tartós életben maradásra?
Last edited by Doom; 04-06-2015 at 05:10 AM.