Oldala 26 of 27 ElsõElsõ ... 1624252627 UtolsóUtolsó
Eredmény 251 to 260 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #251
    törölt tag -gl
    Guest

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Jut eszembe a halfasírt. Horgász ismerõsöm mondta a lényeg maradt meg bennem, magam még nem próbáltam.
    Gerincérõl lefilézett halat apró szálkástól ledarálják, fasírt alapanyagokkal összekeverik, pogácsákban kisütik.
    A szálkák olyan rövidre darálódnak, hogy az esetlegesen el nem sültek evés közben nem okoznak problémát.
    Találtam jófajta leírást róla, ha kapok halat ajándékba ki fogom próbálni.

    Hirtelen az ugrott be, hogy átpasszírozom a halhúst egy szûrõn. Így a szálkák fent akadnak. Valahogy így készül a chicken mc nuggets is.

  2. #252
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Hozzászólások
    1,894
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Tegnap galambmellet készítettem vacsorára.
    Csontjáról óvatosan lefejtettem a húst, így két viszonylag vastag szeletet kaptam. Ezeket lapjában még kettévágtam, sóztam, borsoztam és füstölt szalonnával megtûzdeltem.
    Zöldfûszerként kakukkfüvet és rozmaringot használtam, ezeket egy kis kacsazsírral jól bemasszíroztam a húsba.
    Felhevített grillserpenyõben húslapáttal lenyomva, kérget sütöttem a húsokra.
    Pirított burgonyával és egy pohár szekszárdi vörössel fogyasztottam el.
    Fotó, kegyeleti okokból nem készült.

  3. #253
    D - törölt tag
    Guest

    0 Not allowed!
    A tegnapi hajtás után,ma egy kis lazítás.
    Egy kis lecsó,friss kiflivel és banán turmix.
    Csatolmány 5790Csatolmány 5791Csatolmány 5792Csatolmány 5793

  4. #254
    Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    977
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló DooM Hozzászólás megtekintése
    A tegnapi hajtás után,ma egy kis lazítás.
    Egy kis lecsó,friss kiflivel és banán turmix.
    Csatolmány 5790Csatolmány 5791Csatolmány 5792Csatolmány 5793
    Az igen lecsó banánturmixxal... Erre már inni se kell...
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

  5. #255
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    U
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Tegnap galambmellet készítettem vacsorára.
    Csontjáról óvatosan lefejtettem a húst, így két viszonylag vastag szeletet kaptam. Ezeket lapjában még kettévágtam, sóztam, borsoztam és füstölt szalonnával megtûzdeltem.
    Zöldfûszerként kakukkfüvet és rozmaringot használtam, ezeket egy kis kacsazsírral jól bemasszíroztam a húsba.
    Felhevített grillserpenyõben húslapáttal lenyomva, kérget sütöttem a húsokra.
    Pirított burgonyával és egy pohár szekszárdi vörössel fogyasztottam el.
    Fotó, kegyeleti okokból nem készült.
    Ki csinalta a bort?
    Adapt, survive, overcome!

  6. #256
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Barna pisztrang: image.jpg
    Adapt, survive, overcome!

  7. #257
    Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Hozzászólások
    393
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    legyen már inkább sebes pisztráng.... ha már a brown trouth -ra gondoltál, s nem arra hogy barna a panírja.
    Don't be a Rambo, Save Your Ammo.

  8. #258
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Salmo Hozzászólás megtekintése
    legyen már inkább sebes pisztráng.... ha már a brown trouth -ra gondoltál, s nem arra hogy barna a panírja.
    Koszi! Mndig tanul az ember valamit!
    Adapt, survive, overcome!

  9. #259
    Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Hozzászólások
    1,186
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Hirtelen az ugrott be, hogy átpasszírozom a halhúst egy szûrõn. Így a szálkák fent akadnak. Valahogy így készül a chicken mc nuggets is.
    A dánoknál ettem halfasírtot. A kifogott nemes halat kifilézik. Aztán a gerincet a rajta maradó hússal megfõzik. Ezt kézzel leszedik, valamilyen nagyon fehér színû liszttel és fûszerekkel összegyúrják és valamilyen panírba forgatják. Olajban aranybarnára sütik, és már csak enni kell és a sör kell hozzá. Pompás!

  10. #260
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Koszi! Mndig tanul az ember valamit!
    30 eves horgasz tapasztalatal rendelkezo haverom szerint megis barna, a sebesen nagy barna foltok vannak oldalt.... En nem ertek hozza.
    Adapt, survive, overcome!

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •