0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az idei évre tervezett elõrelépés a tyúk. Megérkezett 50 darab jérce. Munkás feladat volt a sok egyéb teendõ mellett kialakítani nekik mindent, de mostanra megvan. Legalábbis így gondoltamSajnos érkezésük után másnap elutaztunk. Mire hazaértünk a kutyák kinyírtak és elástak 8-at
Ezek a buták minden kis rést megtaláltak, hogy extrém sportos túlélõsdit játszhassanak. Szóval maradt 42 a tyúkhorror után.
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
| Thumbs Up |
A kutyák csak a szökött tyúkokat bántoták, vagy beszabadultak a tyúkok közé?
| Thumbs Up |
Csak azokat, amik szökésben voltak. Azt nem értem, hogy ha az elõtte álló ment a húsdarálóba, akkor mi motiválta a következõt, hogy utána menjen!? Kész evolúciós csoda, hogy még léteznek tyúkok.![]()
Mondtam a kutyáknak, amikor elindultunk, hogy vigyázzanak rájuk, de nem egészen így gondoltam
Ami még érdekes volt, az a rokonok, barátok reakciói:
"mondtam nektek, hogy nem érdemes tyúkokkal foglalkozni"
"kész ráfizetés lesz, majd meglátod. Vedd meg inkább boltban a tojást"
"a te eszeddel én már rég irodában ülnék és nem ilyen hülyeségekkel foglalkoznék"
Én úgy indultam neki, mint mindennek. Az idei év a tanulópénz. Ha csak egy rántottát eszünk idén az 50 tyúktól, az sem érdekel. Mindenki mindenben azonnal eredményt akar és ha nem sikerül, akkor teljes kudarcnak éli meg. És ugyanezt táplálják másokba is. Aztán nem tudják egyszerûen feldolgozni, hogy mi mitõl tudunk mégis nyugodtak maradni, amikor ilyen "katasztrófa" történt. Pedig mi is történt? Nézzük a tényeket. Megdöglött 8 tyúk. Na bumm...
"
Last edited by Kamionos; 05-09-2015 at 05:01 AM.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Túlélési szempontból volt 8 hibás génállományú tyúkod. Megvolt a spárta hadmûvelet, megmaradt 42. Én azt csinálnám, hogy csak 30-nak elegendõ kaját adnék, így a leggyengébb 12 szintén kiesne. Utána elkezded szoktatni õket a véres húsra, pár hét múlva, meg mikor elmész otthonról, alaposan bezárod a kutyákat, és megmondod a tyúkoknak, hogy vigyázzanak rájuk.
Egyébként gratulálok!
Nekem elõször el kell bontanom a régi ólat, mert omladozik, és felhúzni egy újat a bontott téglából, szóval nekünk baromfi idén már nem lesz, csak jövõ tavasszal.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 2 |
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Hadd mondjak valamit:
Ezt a történetet már egy másik fórumon elmondtam, kis híján a véremet vették, és utána még a fókabébiket is rajtam verték le.(Morpheus talán emlékszik rá...)
Az egyik kutyám foxi (neve:Sütemény), vérében van a gyilok. Végül is patkányozni vettem, jó ha tud ölni.
Az elsõ általa megfojtott és félig megkopasztott tyúkkal addig vertem, amíg csak nyüszíteni tudott.
Nem szimplán hirtelen felindulásból vertem meg, hanem oktató szándékkal.
Azóta nem bántott egyetlen szárnyast sem, de a patkányokat öli rendesen, azért ugyanis jutalmat kap.
Ezeket a dolgokat racionálisan kell kezelni, és kondicionálni a kutyákba.
Fontos hogy ez a tanítás még a legelején történjen meg, és a kutya tudni fogja miért kapta.
Még egy fontos dolog, a kutyát én nem kedvencnek, gyereknek tartom, hanem munkatársnak, és ekként is bánok velük.
Gondoskodom róluk, megkapják a szeretet adagot is, büntetés már ritka, elég a hangos szó és ezt annak köszönhetem, hogy az elején következetes voltam velük.
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
A helyzet az Lekvár, hogy én pontosan így jártam el. Egyszerûen szükségesnek tartottam. Nem vagyok hirtelen haragú, így én is azért tettem, hogy legközelebb még eszükbe se jusson ilyen. Tulajdonképpen nekem legalább annyira fájt minden pofon, mint nekik.
Ma az egyik még talált egy utolsó lyukat, ahol megléphet. Az egyik kutyánk megindult feléjük még ösztönbõl. A marad! vezényszó használt, de azért örültem volna, ha mind nyugton marad.
Én a gyerekekkel is ilyen következetes vagyok. Sokan mondják, hogy kegyetlenek vagyunk velük (pedig még sosem ütöttük meg õket), pedig csak következetesek akkor is, amikor õk mást szeretnének, de a nevelési elveink mást kívánnak. Aztán persze csodálkozik a többi szülõ, hogy nekünk nincsenek olyan gondjaink velük, mint nekik. Nyugodtak, tudnak viselkedni és van egy napi életritmusuk, amihez tudnak igazodni. De egy kicsit elkanyarodtam. Bocsánat!
| Thumbs Up |
Tyúkhorror után horrortyúkokMég megfontolom
![]()
Minden nem mehet egyszerre. Jövõre sem leszel elkésve vele.
Sokáig kettõs hasznosításút akartam venni, de már most el van adva heti 150 tojás és még el sem kezdtem keresni rá vevõket. Úgyhogy így tojóhibrideket vettem, mert 50-él több tyúkot nem tudok humánus módon tartani. Az éjszakákat így még kényelmesen tudják tölteni a 10 nm2-en, nappal meg úgyis ki vannak engedve.
Errõl jut eszembe, hogy tudjátok, hogy mennyi húshibridet tartanak 1 nm2-en nagyüzemi szinten? 22!!! Döbbenet! Volt egy kis vitám a tulajjal. Elõkerültek olyan kamu érvek, mint a Föld lakossága csak így etethetõ és társai. Valójában így nem tudnak mozogni és gyorsabban nõnek. Még az sem igaz, hogy nem lenne versenyképes hagyományos tartással. Csak a történet nem csupán arról szól, hogy profitot érjünk el (azzal nem lehet beérni), hanem hogy azt a lehetõ legjobban maximalizáljuk.
Na mindegy...az én tyúkjaimnak szebb sorsot szánt az Isten. Már amikor nem a kutyák eszik meg õket![]()
| Thumbs Up |
| Received: 267 Given: 318 |
A hús és a tojás is teljesen más lesz ha nem csak vizet és gyógyszeres tápot kap az állat, jelen esetben a tyúk.
Mindig örülök mikor sikerül kapirgálós alól venni tojást, annak nem a tápba kevert festéktõl lesz sötétsárga a sárgája, az íze is jobb sokkal![]()