0

Sziasztok!
szükségem lenne egy hordozható fûrészre. Jók ezek a fûrész-huzalok?
Gondoltam itt pl erre:
http://www.aliexpress.com/item/24-In...213516903.html
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Én nem variáltam túl. 60 cm hosszú láncfûrészdarab két végére zsinórt kötöttem. Hatása?
BRUTÁLIS! Azsinórfûrésszel nem is lehet egy lapon említeni!
Becsomagoltam vastag kartonba, és ment a gebasz hátizsákba.
Majd ha egyszer ráérek, csinálok rá kényelmesebb fogót, és talán minden második fogat szembe fordítok, hogy két irányba dolgozzon.
Nékem is van saját készítés, kölcsön kértem láncszerelõ készüléket, azzal szedtem elemeire és raktam össze a megfelelõ sorrendben. Nagy vágási teljesítmény, persze kajak is kell hozzá.
lancfuresz4.JPG
Thumbs Up |
egy bicskafûrész és meg van oldva. 15 centi ágvastagságig szerintem a legjobb megoldás
Bahcot, vagy egy Opinelt esetleg Fiscarst tudom ajánlani
Köszönöm a válaszokat! Ezek a házi láncosok brutálisnak tûnnek
A bicskafûrész is jó ötlet, esetleg kínai?
Thumbs Up |
Received: 127 Given: 1 |
Egy 1000Ft-s bicskafûrésszel igen hatékony tudsz lenni!
Nekem a piacos teljesen bevált, ház körüli teendõktõl a tábor építésig.
Ha nagyobb az igényed, akkor egy hosszabb fûrészlapot rakj be, keretet pedig tudsz készíteni.
A Fiskars fûrészek tökéletesek, de én inkább vennék az árán egy-max két olcsó bicskafûrészt, meg mást(pl. Mora kés, szikravetõ, ilyesmi)
Amire figyelj, mindenképpen biztosítható legyen a pengéje!
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Thumbs Up |
http://www.edigital.hu/Fureszek/Exto...9-p349631.html
Nekem ilyen van, most mindent ezzel fûrészelünk a telken.
Elõnyök:
- kicsi
- könnyû
- olcsó
- van biztosítás (beakasztó)
- meglepõen jól teszi a dolgát
Hátrányok:
- kicsi a hossza (kb 25cm a fogas rész, az én karomnak rövid)
- Nagyobb munkákhoz kevés (kb 10cm átmérõ volt a legnagyobb, amit vágtunk, de érezni, hogy ott már sokat kell dolgozni vele részben a rövid hasznos hossz miatt részben mert ez voltaképpen ágvágó nem fakitermelõ eszköz)
Összességében árához képest nagyon megérte szerintem.
((( Hogy mit keres egy elektronikai boltban fûrész, arra nem tudok válaszolni, de volt, ha jól látom most már kifutott...))))
Thumbs Up |
Received: 127 Given: 1 |
[QUOTE=Amatorpe;57795]
Nekem ilyen van, most mindent ezzel fûrészelünk a telken.
Pontosan ilyenem van nekem is, ma láttam kereken 900Ft-ért a piacon.
Egyébként, ha nem létszükséglet az egyenes vágási felület, akkor kb. 40centi(!) átmérõig használható, ha körbevágod vele a fát, mint ahogy az esztergályos a leszúrókéssel az anyagot.
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Általános feladatra megfelel a biztosításos bicska fûrész, és a hosszabb ágvágó. Különleges feladatokra speckó láncfûrész.
Az ágfûrész megengedett 30cm pengehosszúságú. kb 1500 Ft volt.
agfuresz.jpg