0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Sajátjával mindenki azt veri amit szeretne. De a mást félrevezetni nem kellene. Ha Doom által idézett listát megnézed (azt linkeltem én is), akkor a felújítás, bõvítés enyhébb megítélés alá esik, mint egy teljesen új épület. A szakemberek és a profi kivitelezés is sokat segít, majdcsak nem végeznek veszélyes átalakítást.
Korábban már írtad, hogy felétek, a faluban nem veszik olyan komolyan az engedélyeztetést. Megy ez addig, amíg valakinek nem lépnek a tyúkszemére. Akkor kezdõdhet az egymás feljelentgetése. Szó volt itt a fórumon vagy a szóbeli beszélgetéseben a mûholdképek szoftveres elemzésérõl. Fel sem kell jelenteni, automatizálva lehet gyártani a büntetéseket. Vagy célzottan annak akire rossz szemmel néz "A hatalom". Ezért írom, jobb beleolvadni a nyájba. Nem kilógni a sorból, nem magunkra vonni Mordor vizslató tekintetét.
Milán, sajnálom ne hivatkozz senkire még állatorvosra se, nem fog mentesíteni téged a törvény betartása alól.
Itt van a törvény a nem vadon élõ állatok veszettség elleni védõoltásáról, kutyák évenkénti kötelezõ oltásáról:
Ennek idevonatkozó részletét bemásoltam:
4. § (1) Az állattartó köteles:
a)6 minden három hónaposnál idõsebb ebet - a tudományos-kutatási és laboratóriumi vizsgálati célból zártan tartott állatok kivételével - veszettség ellen saját költségén az állat állat-egészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvossal beoltatni az alábbiak szerint:
aa) a három hónapos kort elérteket 30 napon belül,
ab) az elsõ oltást követõen 6 hónapon belül,
ac) ezt követõen évenként;
Minderre Pityubátyád jóindulatból hívja fel figyelmedet, nehogy ebbõl bajod származzon.![]()
| Thumbs Up |
A nyájba be vagyok olvadva, kerülöm Mordor tekintetét. De nem szeretem Mordort.
Olvasgatom a hozzászólásokat és pár dolgot megjegyeznék.
-állat egészségügyi törvények be nem tartása
-építési elõírások be nem tartása
-nem ellenõrzött élelmiszerek forgalmazása
-Áfa törvény megszegése
-Adóelkerülés
-közterhek nem teljesítése vagy nem a valós jövedelem alapján
-fekete munka és foglalkoztatás
Én sem szeretem Mordort,a fentebb kifejtett bruttó összeget mindenki el tudná költeni saját célokra.
Ez a "semmit az "állambácsinak" címû okosság hová vezet?
Igen sok a here és a pióca és Mordor sem úgy teszi dolgát ahogy elvárnánk,amire szavaztunk.Azt is megértem,hogy mindenki a saját érdekeit nézi és a többi orkon tapos ha teheti.
De az ugye meg van,hogy ezzel mindeni a maga módján belever egy szöget a Rendszer koporsójába!Az összeomlás felé tereli a hajót.
Persze a rózsaszín ködben ,az álmok birodalmában majd mindenki jól túléli az összeomlást,mert hát tuti a taktika.Lehet így is lesz.
Ha nem sikerül túlélni,ha ez helyett a Rendszer helyett rosszabb jön azért írja fel mindenki az óvóhely falára
"Benne voltam Én is!"
Szóval az "önellátás" egy becsülendõ,nemes,szép,természetközeli és egészséges dolog!
De némi fogalom meghatározás és elgondolkodás szükséges a témában mielõtt kevernénk a fogalmakat.
Mindenkinél,a legegészségesebb embernél is eljön az igazság pillanata,amikor összegörnyed és nincs tovább.Beteg lesz.Hát hívjunk mentõt!
Nagyon jó lesz amikor betolnak valakit a mûtõbe ,hogy a fehér köpenyes "birka",(aki a fizetésébõl csak 37 forintot költhet magára,akinek van fõnöke,aki fizeti a közterheket,aki 16 órázik bagóért,szóval megvetendõ ember),pár milláért vizsgál,mût,rehabilitál,talpra állít,hogy folytathassa hõsünk "önellátó" életét.Persze mindezt a "birkák"(akik éhen fognak dögleni) befizetéseibõl.
Nagyon jó,hogy a rabszolga "birka",gyárt autógumit,benzint,vetõmagot,kapát,sót,gyógysz ereket,ruházatot,késeket.Szegények olyan ostobák,hogy a a fizetésüknek csak töredékét költik magukra a többi megy a nagy kalapba,amihez ugye az önellátó nem járul hozzá.
Mert hát miért is járulna, Önellátó!
Nem akartam senkit támadni és megbántani sem,ha valaki magára ismer az csak a véletlen mûve,nem személyekhez szól a hozzászólás,csak úgy általánosságban.
De ne keverjük össze az önellátást a társadalmon való élõsködéssel!
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
az hogy valaki kérdéseket tesz fel nem rosszindulatú még ( ebbõl tanulunk ) mert valaki kiváncsi és kérdez nem buta
de az írásaidban annyi ellentmondás van hogy az már felháborító az hogy minõsíthetetlenül lekezelõ és bunkó vagy arról meg nem is érdemes vitatkozni.
a gyerekedet nem viszed oviba jön a gyámhivatal, nem mehet iskolába nem kapsz családi pótlékot, és gyámhivatal eljár ellened. ( kötelezõ iskoláztatás ), nem kapja meg az oltásokat bíróságra citálnak ( voltak ilyen fafejû szülök majdnem börtönt kaptak )
nem egyedül dolgozol hanem embereket dolgoztatsz ( ételért, szállásért ami = rabszolgatartással ) Te irtad hogy így van vagy akkor nem ez az igazság.
eladsz termékeket hiszen pénzt adsz kölcsön ( vagy van egy pénzt termõ fád ) nem adózol tehát, adócsaló vagy + NEBIH törvényeket sértesz.
Fb oldaladon irtod mennyit jársz a városba....minek ha nálad a tuti az élet és nem kell venni sem.
szerintem térjünk vissza az ignor listára és nem látom a hazugságaidat meg faszságaidat.
| Thumbs Up |
De vajon kinek a tisztje, hogy eldöntse mi a helyes és mi nem?
Persze a bíróság, meg a törvények mert egy jogállamban élünk.
Az egyéni szabadságnak alap dolog kéne hogy legyen - ha kell szolgáltatás akkor fizetsz érte, ha nem kell akkor elõállítod magadnak vagy nem kérsz belõle.
Ne kelljen pl. tb-t fizetni feltétlenül, hanem csak akkor amikor használod is az egészségügyet és akkor is arányosan a kapott kezeléssel - hasonlóan Svájchoz. Így nem én fizetném másnak a gyógyszerét, hanem kétévente egy-egy vérvételre mennék és csak azt - nálam ennyi a kórházba járásos téma már 10 éve. Elõtte az aszthma miatt jártam, de a gyógyszerek csak szinten tartottak. Azóta már gyengülnek a tünetek és 1 Ventolin elég vagy 5-6 évre, csak is alkalmi kezelésre. Nem a virágporra vagyok allergiás.
Csak úgy ott hagytam a magán orvost, mert leálltam fél év alatt az antihisztaminokról és a szteroidokról.
Nem oltatom magam, ha nem létszükséglet - egy plusz kockázati tényezõ(mellékhatások, higany, formadelhid) az én szememben.
Házi orvosnál betegség miatt jó ha 2 évente járok.
A gond alapvetõen ott kezdõdik, hogy a rendszer egyes tagjai nem korrektek(és erre vannak kiskapuk a jogban) - ismét csak a javak aránytalan eloszlásában keresendõek a gondok. Plusz az oktatás hiányosságaiban és az emberi tényezõkben.
Nem a demokráciával van a bajom, hanem az esztelen kapitalizmussal, ahol az emberre mint valami rendszert hajtó üzemanyagra tekintenek.
Egyébként így a vállalkozás mellet is dolgoznák még 4 órás mûszakban, de csak olyan munkakörben amit szeretek is csinálni.
Ilyet nehézkes találni errefelé.
A vállalkozásunk fizeti a járulékokat meg a rezsit, de költõpénz már nem igazán jut hozzám.
Last edited by mmilan21; 05-24-2015 at 06:21 AM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
a TB nem fizetést azért nem engedik mert nálunk nincs olyan jóléti társadalom és mentalitás mint Svájcban.
nem fizetsz de rosszul leszel az utcán. pl: vakbél, korház , megmûtenek mert életmentõ mûtét majd odaadják a számlát 1 milla . szépen elveszed és röhögsz hehe én önellátó vagyok nincs pénzem és semmim amin be lehet hajtani.
én aki dolgozom nem kevés adót és egyebeket fizetve majd kifizetem helyetted mert a korházat abból fizetik ki amit én befizettem.
Ne már Tesó!Nem igaz,hogy nem érted hogyan mûködnek a dolgok,a társadalom.Így nem én fizetném másnak a gyógyszerét, hanem kétévente egy-egy vérvételre mennék és csak azt - nálam ennyi a kórházba járásos téma már 10 éve.
Elindul valaki a kis életében.A többi polgár,akik idõsebbek és aktívak finanszírozzák a neveltetését,képzését,ha van gyermekkorában,fiatalkorában problémája,betegsége azt a többiek pénzébõl megoldják.Õ ekkor még eltartott,nem befizetõ.
Elvégzi az iskolákat,kiképzik ,önállóan elindul az életben,fiatal ,egészséges,nem sokat beteg.Már befizetõ!Természetesen a fiatalsága miatt nem beteges és abban az idõszakban úgy tûnhet a többieket finanszírozza.Így is van!De ne feledjük a gyermekkorában rá költött pénzeket és ne feledjük az öregebb,betegesebb korában ráköltött pénzeket.
Megöregszik,betegesebb lesz.Egy ideig még befizetõ,majd nyugdíjas korában eltartott.Mit õ maga az aktív idõszakában befizetett az elment a következõ generáció nevelésére és az öregek gyógyítására.
Amikor fiatal voltál,nem volt jövedelmed joggal vártad el,hogy a társadalom gondoskodjon rólad.
Most az egészséges ,befizetõ idõszakodat éled.
De meg fogsz öregedni,amikor lehet,hogy évente 10 millióba fog kerülni,hogy életben tartsanak.
Ez a társadalom biztosítás,Ez a közteherviselés,Ez maga a társadalom,Ez a Mátrix!