0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Mindig az az erõsebb akinek több a barátja, pénze, VAGY akinek kevesebb a vesztenivalója. (A barnák életkörülményei nem sokat változnak a börtönben a fehéréhez képest.)
Te mit tettél, hogy barátokat szerezz az élõhelyeden? Lehet volna pár barátod simán megoldanátok az ügyet, és a cigány csak akkor és ott égetne ahol nem megy a füst a falu felé. A cigány is megmarad a füst is elszáll.
Igazad van....
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
attól hogy valaki lop, embert öl, adót csal, nem kell nekem is ezt csinálni mert törvénytelen.
az sajnos rossz szokás hogy mindig a másik és miért éppen én ne.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
A törvények az egyiptomi, római, görög birodalomban is léteztek, igen. Amíg normális törvényeik voltak, a birodalmaik virágzottak. Abban a pillanatban, hogy az életet felfalta a bürokrácia (olvasd el a történelmüket figyelmesen), és a szabályok önmagukért meg az elitért kezdtek el mûködni,
ÖSSZEOMLOTTAK A P.CSÁBA. AZ EGYIPTOMI, A RÓMAI, MEG A GÖRÖG BIRODALOM IS.
Ne legyen már ez a követendõ példa. Ez ellen tudunk tenni, nem úgy mûködik, hogy ez van. Birodalmak omlottak össze, és birodalmakat söpört el a népharag. Az egyszerû emberek, olyanok, mint te vagy én. Rájöttek, hogy a törvények rosszak, és rájöttek, hogy azért a víz az úr.
Szerinted az únió azért írja elõ az egyenes répa árusítását, mert az ebédlõasztalnál olyan k.rva fontos, hogy az a répa egyenes legyen? Dehogy is. Azért írja elõ, mert van egy bürokratikus gépezete, amelynek igazolnia kell a saját létjogosultságát.
Régen nem volt nébih, meg ántsz, meg hasonló, és aki sz.r terménnyel ment a piacra, hogy, hogy nem, de felkopott az álla, mert senki nem vásárolt tõle. Nem arról van szó, hogy ne legyen szabályozás, hanem arról, hogy a szabályozás biztosítsa azt, amire ki lett találva.
Ma ez nem mûködik, tehát a szabályozás rossz.
Erre nem az a helyes reakció, hogy ez van, nem tudunk mit tenni.
Hogyhogy '48-ban, '56-ban, vagy '89-ben tudtak mit tenni az emberek? Valami elképesztõ félistenek voltak? Nem, csak hittek abban, hogy tudnak változtatni.
Ezért vannak ma az országban mindenhol megemlékezések errõl. Mert ez nagy dolog.
Akkor is voltak szkeptikusok. Csak rájuk nem emlékszik senki, és nem méltatja õket senki.
Nem baj, hogy van rendszer. Az a baj, hogy rossz, és ideje lenne kijavítani, amíg lehet.
Mert megfordítva a gondolatmeneted, azzal, hogy szépen lehajtott fejjel bólogatsz a mátrix urainak, azzal meg nekem ártasz, hogy egy jól mûködõ, értelmes társadalomban éljem le az életemet, boldogan, emberhez méltón. Most akkor ilyenkor mi van?
Épületes baromság lenne, hogy van, aki szeretne jobb életet, és nem úgy, hogy még a fûszálak dõlésszöge is be legyen szabályozva a kontinens túlsó végérõl?
Tudjátok,ha engednék,hogy legyen görbe répa is,akkor biztosan lenne valaki aki ágálna ellene.Ha a jó ,élhetõ rendszerben duplája lenne a minimálbér ,akkor az lenne a baj miért nem ,négyszerese és miért nem,csak négy órában.Valaki mindig van akinek valamilyen okból nem felel meg az aktuális Rendszer.
Meg lehet változtatni,ha nem teszik valakinek.Lehet pártot alapítani,követõket,szponzorokat,híveket toborozni,meggyõzni a polgárokat ígéretekkel.Nem tilos!
El lehet menni a fogadó órákra,részt lehet venni a békés demonstrációkon.Nem tilos!
Rengeteg az aktuális törvényeknek eleget tevõ lehetõség van.Mert az aktuális törvényeket be kell tartani,ha jó-ha rossz.Törekedni lehet a megváltoztatására,de elõbb pár millió embert meg kell kérdezni,hogy neki sem tetszik e.Mert az rendben van,hogy nem tetszik,de sokaknak nem tetszik vagy csak keveseknek.
Olyan meg nem lesz,hogy hetente szavazás lesz!
Ha valaki változást akar tegyen érte vagy vonuljon vissza!
De ha egy-kettõ-száz embernek nem tetszik ,abból nem lesz változás.
Az elsõ felmérni mennyi polgárnak nem tetszik,ha keveseknek hát az bukta,akkor nem fog változni semmi.
De amíg ez a rendszer van ezzel kell együtt élni és betartani a szabályait!
1, ezeket a dolgokat nem kell egy lapon emlegetni.
2, ha nem vetted volna észre, egy illiberális diktatúrában élünk.
Tehát még mindig nem értem mirõl beszélsz.
Egyetlen normális cél menekülni errõl a helyrõl. Vagy úgy élni, hogy annyi pénzed legyen, hogy csak 3 havonta kelljen hazajönnöd.
Nekem bejön a vidék, szép meg minden, de inkább rohadnék egy Budai lakásban, ahol nem szívom az égetett kábelt. És utaznék ki 1-2 havonta amerikába, meg a világ más tájaira. Ehhez rengeteg pénz kell.
Az emberek rabszolgák, annyira kevés a pénz, sokan éheznek. Szerinted minden rendben van? Ne haragudj. Magadnál vagy? Szerinted miért vannak sokan ezen a fórumon? Mert ha az egész világon nem is, itthon már folyik a zombihorror.
Másrészt itthon az a legnagyobb gond, hogy nem mondhatom, hogy csesszék meg, nem tudom a görbe répámat eladni, elmegyek ruhatárosnak egy múzeumba!
Nem, itt az van, hogy éhbéren ostorozzák az embert mindenhol éhbéren, ami azt jelenti, hogy ha normálisan kajálsz és boltban veszed meg havonta 100 ezret ki kell adnod, plusz a rezsi a legjobb jóindulattal is olyan 20-30 ezer átlagban, és akkor mi marad?. És akkor egy szar alak vagyok mert nem akarok dolgozni? Itthon? Amikor szabadok a határok és csak a lehetõségre várok, hogy léphessek?
A cigány meg ugyanennyit összetarhál öregezésbõl, kábelégetésbõl, lopásból, uzsorából, meg a felét megkapja segélykében meg családi pótlékban. Csak ugye õ elcigánykodja. Lassan segélyt se kap, azt is lopja össze!
És akkor én dolgozzak? Azok helyett? Úgy, hogy még a rendõr sem ad igazat, megbüntetnek a cigány miatt és szagolom a kábelszagot? Komolyan ezt várják? Nem tudom milyen burokban él az, aki a rendszert védi egy ilyen fórumon, normálisnak érzed magad?
Last edited by törölt tag -gl; 05-25-2015 at 04:28 PM.
Szóval halmozzak fel készleteket, kezdjek gazdálkodásba egy olyan helyen, ahol ha kamerát teszek az utcafrontra megbüntet a rendõr, nem tarthatok fegyvert csak kiskapúkkal de bármikor agyon késelhet egy drogos cigány? A cigánysággal nincs probléma szerintem, bárhogy is úgy tûnik, a rendszerrel van a probléma, hogy hagyja idáig elfajulni a dolgokat, és az ország egyötödét úgy tartatja el, hogy hagyja, hogy a megélhetését egyszerûen betakarítsa a négyötödtõl.
Továbbra is szagolom az égett kábel szagot és vannak még így páran, a szomszéd például épp füvet nyír. Félek a cigányoktól, és nem azért, mert félelmetesek, hanem azért, mert tudom, hogy nem tehetek kárt bennük, vagy nagyon gyorsan el kellene tüntetnem a bizonyítékokat. Gyakorlatilag, mennyire normális, ha erre már fel is készültem? Hogy ha támadás ér, akkor mi történhet, és mit teszek, ha meg tudom magam védeni és úgy alakul, el kell vennem valakitõl azt, amiért megszületett? Hogy ne írjak semmilyen illegálisat????
Ez mennyire normális, hogy egy országban, egy jóérzésû állampolgár ilyeneken gondolkodik? Amíg amerikában egyszerûen csak veszel egy fegyvert, és bárkit lelõhetsz önvédelembõl?
Az biztos, hogy ha valaki az életemre tör itthon, az nem fogja megúszni. Hogy én megúszom-e, az kérdés, tehát félek, nem attól, hogy az életemre törnek, hanem attól, hogy ha meg kell magam védeni és valamilyen oknál fogva sikerül a legrosszabb, milyen jövõt képzelhetek el magamnak. Nehéz ezt elmagyarázni szûklátókörû embereknek.
Teszem azt fekszem az ágyban a párommal és egy drogos cigány betöri az ajtót és késsel a kezében rámtámad de én már az ajtóban várom, mert felébredtem a kutyaugatásra és meg tudom lepni. Lehet, hogy "félek" közelharcot vívni és egyszerûbbnek tûnik gyorsan végezni a helyzettel, utána pedig hajnalban lemenni a határba egy ásóval. Csak lehet. De ebbe a helyzetbe a rendszer fog belekényszeríteni és ha lehet hellóköszi maradok elõször az adócsalásnál meg egyebeknél, hogy olyan anyagi helyzetbe kerüljek rövid idõ alatt, hogy ez meg se történhessen! Hello.
Last edited by törölt tag -gl; 05-25-2015 at 04:41 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
azt hiszem nem értettétek meg a mondanivalót
nem jó a rendszer és a törvények is túlszabályozottak és értelmetlen egy nagy részük....DEEEEE ez ellen mit tudsz tenni ?
elmész remetének, törvényen kívülinek, vagy megpróbálsz elveszni a tömegben és nem foglalkozol vele és veled sem foglalkoznak.
az hogy ezek megváltozzanak komoly változás kell amihez Te meg én kevesek vagyunk. voltak 20-30 ezres tüntetések pesten és több vidéki városban a rendszer ellen, azóta is hallani az elégedetlen hangokat de nem történik semmi.
hidd el nem fogok kimenni köveket dobálni vagy fegyvert lóbálni az utcán mert a gyerekemre gondolok hogy ne árván nõjön fel esetleg mert forrófejû lázadó vagyok.
lehet gyávának hívni, vagy birkának nekem jó így. jó meló, jó fizu, pest jó részén lakom elmegyek a gyerekemmel és nejemmel pihizgetni a forumos és más haverokkal gyakorlom amit gondolok és ennyi.
de várom az ötleteket mit lehet csinálni ami törvényes.
Egyszerûen azt nem értem, hogy az idegenszívû bûnözõket miért nem lehet legálisan elpusztítani? Kiüldözni a falvakból, városokból? NA EZ a hiba a matrixban!