0

Thumbs Up |
Received: 152 Given: 4 |
mi is zsákutcában lakunk, szintén nagyjából 40-50 méter, bár itt akkora hely van, hogy még egy bazinagy anyahajó is elférne (ha az nem is, tûzoltóautó már fordult meg problémamentesen)
mégis átlag háromhetente, havonta a kuka lent marad a fõútnál
feljönnek érte, lehúzzák, csak nem húzzák vissza, gondolom a phaszfej söfõr a soros akkor, aki még a munkatársait is szivatja (mert azok feljönnek érte)
Thumbs Up |
Ma hõs voltam, nem ittam sört a kertészkedés után.
.
.
.
Inkább egy pohár bort gurítottunk.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Akkor marad a mérés-fényképezés-sírás-kérés-fenyegetés menü...
Srácok lenne egy hipotetikus kérdésem. Csak erõs idegzetûeknek!
Állandóan ilyesmiken jár az agyam (ezért is vagyok állandóan levert), de úgy néz ki most tetõzik.. Ne nézzetek hülyének emiatt.
Tegyük fel, hogy megadatik az idõutazás lehetõsége neked egy oda-vissza út (mondjuk egy fejlett lénnyel való találkozásból adódóan), hogy megments valakit a múltban. Tegyük fel, hogy az egyik felmenõdet. Sikerül megmentened és visszakerülsz a jelenbe, ahol az a szituáció fogad, hogy a felmenõd még mindig él, de a feleséged vagy épp a legjobb barátod elvesztette mindkét karját és eltört a gerince. És nincs visszaút.
Attól függetlenül, hogy a megmentés idejétõl fogva a jelenedig nem tudsz semmit, mert megváltozott minden, a kérdés: Hogy éreznéd magad? Mit csinálnál?
Thumbs Up |
Ilyen esetben azt hiszem elég szétesettnek érezném magamat.
A fejedben káosz közeli állapot lesz, mert nem élted meg az alternatív idõsíkodat.
Én sokat gondolkodtam az idõutazáson, de végül mindig ott lyukadok ki, hogy valamibe beleavatkozok akkor az elõreláthatatlan ellenhatásokat váltana ki.
Inkább azon fáradozok, hogy a jövõt építsem a jelenben, de nem is jár egész nap a jövõn az eszem. Élem az életem.
Egyébként nem lenne kit megmentenem, mert talán jobb is hogy most nem élnek itt azok a személyek.
Ha már bolondság, akkor inkább elmennék 9/11 elõtti idõpontra és hatástalanítanám a nanotermit bombákat mindhárom WTC épületben.
Az gondolom hatalmas idõparadoxont hozna létre.
Last edited by Medve; 06-05-2015 at 12:47 PM.
Thumbs Up |
Alapvetõen, ha ebbe a szituba kerültél, akkor megszívtad. Nem a szokásos fluxuskondenzátor-baki szinten, hanem úgy rendesen.
Az idõutazásban nem az a para, hogy alternatív idõsíkba kerülsz, és nincsenek megfelelõ infóid, ezt a jelenséget egy nagyon komoly szesztivornya után is átélheted.
A para az, hogy ezzel felborítottad az egyensúlyt, márpedig az univerzum (vagy inkább multiverzum) azt bizony azonnal kijavítja, és olyan helyre rak vissza, ahol bár a felmenõd megúszta, másvalaki megszívta, jellemzõen egy hozzád közel álló. Mivel alapvetõen a te szemszögedbõl dolgozik az adott univerzum, így a rád érvényes hatásoknak kell létrejönnie. Megmented cirmit, morzsit elcsapja a szippantós. Ezzel persze te is megszívtad, alapvetõen az emberi elme nem erre lett kalibrálva, nyilván van, aki tudja kezelni a dolgokat, de azért többen vannak, akik nem.
Javítani szerintem nem nagyon van értelme. Ha megváltoztatsz valamit (szerintem lehet), azzal csupán a folyamatok lefutásán alakítasz. A hozzá tartozó lecke megmarad. Ez az emberi lét egyik legjobb része. Nyugodtan "besározhatod magad", ezért vagy idelent, ebbõl tanulsz.
Amúgy meg a multiverzumban úgyis számtalan univerzum van, ahol viszont pontosan úgy történt minden, amilyenre te magad alakítottad volna. De persze ez sem alapbeállítás nálunk (mármint a többi hely érzékelése), szóval nem biztos, hogy jó ötlet piszkálni.
Thumbs Up |
Ne variáljatok az idõutazással, szívás. Az ide kapcsolódó oktató videókat nézzétek meg.
![]()
Néha azért elgondolkozok azon, hogy ha visszamehetnék az idõben, hogy kijavítsam a hibáim, akkor csak abban az esetben tenném ezt, ha visszakerülnék az akkori, mondjuk 10 éves testembe ezzel a +15 évnyi tudással és személyiséggel. Mert lényegében magammal b..nék ki, lehet ha nem ezt a nyugis életmódot választom, akkor már halott lennék vagy ami még rosszabb egy lennék a tucatból. Valami díszpinty 40-es karral olyan barátnõvel akinek annyi esze van mint egy 5 Ft-os, hétvégente buliba járni mert jobb dolgom nincs, nem élvezni azt amikor önerõbõl jövök rá valamire...
Így az a megállapítás, hogy az idõutazás inkább morális/filozófiai (utóbbiban nem vagyok biztos hogy az e aminek én gondolom)problémákat vet fel, mint fizikait. De az is lehet, hogy az idõ mint olyan nem létezik. Az idõ egy ember által kreált fogalom a változásra/mozgásra. Mert ha nem mozogna az órában a fogaskerék, az atomórában az atom nem rezegne, a bolygók és a csillagon ottmaradnának ahol vannak, meg úgy eleve ha semmi nem mozdulna, az idõrõl nem is tudnánk. Mondjuk akkor magunkról se.
Lehet ezekkel a marhaságaimmal, inkább egy ezzel foglalkozó fórum lakosságát kéne terhelnem, nem pedig titeket fárasztanom ezzel.![]()