0
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Íme a cikk ami alapján készítettem, könnyû elkészíteni, súlya semmi és ingyé van.
Magyar Túlélõ és Természetjáró Portál, Hobó szamovár.
Félre értés ne essék,ezek a kályhák tökéletesek,az emberi kreativitás csúcsa
Csinálok én is egyet és berakom a kocsiba!Abba van vagy magammal viszek olyan élelmet aminek melegítésére,elkészítésére tökéletes.
Az is vigye magával aki biztosan tudja,hogy meddig és hová fogja cipelni és mit szándékozik enni(turistáskodni).
De abba a tatyóba semmi esetre sem tenném,ami az evakuálásra,túlélésre van összepakolva.
Személy szerint oda fölöslegesnek ítélem,de ez az én véleményem.
A következõ dolog amit vizsgálok,tesztelek majd a hálózsák lesz.
Hálózsák vs. polár alsó/felsõ+vastag zokni+sapka+kesztyû
A súly terjedelem ugyan annyi! Kíváncsi vagyok mennyit melegít,milyen a komfort érzet.
A ruháknál már egy pont van,a praktikusság.
Áttettem a témát (Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél? topikból) mert ide való.
Íme a cikk ami alapján készítettem, könnyû elkészíteni, súlya semmi és ingyé van.
Magyar Túlélõ és Természetjáró Portál, Hobó szamovár.
Egyetértek Doommal, ezek a bádogfõzõk több napos fix helyzetû táborba/kirándulásra valók. Nem a menekülõcsomagba.
Gyakorlati tapasztalatom alapján állíthatom a Hobó szamovár, (Rocket stove) fõzõ feltéttel 1-3 személy részére elegendõ fõzési teljesítményt ad.
Nagyobb teljesítményû (tökéletesebb égés miatt, nincs füstképzõdés) mint a Hobókályha típusok.
Ferden. Hogyaztakurvaanyjat neki!
Adapt, survive, overcome!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Te milyen fõzõ alkalmatosságot vinnél magaddal túlélésre?
Ha ki akarod váltani a hálózsákot valami nagyobb ruhadarabbal próbáld meg pl. tollkabát,vattakabát vagy irhabunda (télen).
Sima MH csajka+ egy darab vékony drót+alufólia.
.A teteje jó pohárnak és pont tud belõle enni-inni a kutya.
A mérete miatt étel osztásnál szép mennyiség fér bele és a tetejébe is.
Nem égeti a kezet a meleg leves amíg kiállsz a sorból.
Pont befér a beton villanyoszlopba és felkötve ideiglenes tûzhelynek kiváló.
Jól záródik a teteje.
Könnyû pakolni a zsákba.
Tartós,erõs darab.
Vödörnek is lehet használni,kútból,magas partról felhúzni a vizet.
Lehet vele ásni.
Nem csillog,rejtõ a színe.
Könnyû tisztítani.
De nem szándékozom fõzõcskézni.
A batyu bõven elegendõ kalóriát tartalmaz 3kg ( 9800 Kcal) fõzés és melegítés nélkül kb, egy hetes teljesítmény romlás nélküli túlélésre.
Ennél több idõt valószínûtlennek tartok,hogy Magyarországon természeti vagy más katasztrófa miatti evakuálásnál túl kelljen élni.
A háború,zavargások vagy más hosszan tartó esemény ,már másik játék,más játékszereket igényel
Nem szándékozom az erdõben aludni,ha nem muszáj,így a teljes és totális,minden infrastruktúrát,épületet,tereptárgyat,barlang ot,alagutat nélkülözõ túlélésre nem rendezkedek be.
Van egy jó ponyva és három darab túlélõ fólia+ a kabát (az profi,térdig ér ,kapucnis.Valahová elvackoljuk magunkat,felhasználva a környezetet.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
image.jpg
Rendesen bedurrantottatok a kályhába. Hogy vette a nagy hõt a meghajlított kanál? Elbírt egy ekkora edényt?
Hamarosan én is tesztelek
Doom : nagyapám is arra használta a csajkáját , a háború útán a kutya táljának![]()