Oldala 4 of 15 ElsõElsõ ... 2345614 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 145

Topic: Kutyák

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Én is azt javaslom, hogy fõzd meg a húsokat vízben, és dúsítsd rizzsel, vagy vannak nagyon olcsó tészták is erre a célra. Mehet bele a szárazkenyér is.
    Mi farhátat szoktunk fõzni neki és nagyon imádja.
    80 éves nagyanyámtól hallottam, hogy ha nem volt maradék és a kutya aznap nem tudott mit enni, akkor kentek neki egy zsíroskenyeret és azt vetették elé.
    Ha nincs otthon semmi maradék, csinálhatsz levest neki. 1 liter víz, 1 húsleveskocka és egy kis doboz májkrém +kenyér. Ezt tutira befalja

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,106
    Given: 1,124

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Volt egy ismerõsöm akinek frankón vega volt a kutyája.
    Ha elõvett egy brokkolit vagy paprikát a hûtõbõl, a kutya megõrült! A felvágottat, húst le se tojta.
    Nálunk meg a büdös dög ha nem figyeltünk oda, lezabálta a szõlõt a lugasról.
    A brokkolit még a macska is eszi. A kutyák szeretik a kukoricát is.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Volt egy ismerõsöm akinek frankón vega volt a kutyája.
    Ha elõvett egy brokkolit vagy paprikát a hûtõbõl, a kutya megõrült! A felvágottat, húst le se tojta.
    Nálunk meg a büdös dög ha nem figyeltünk oda, lezabálta a szõlõt a lugasról.
    HOPPSZ az én kutyám is megette a szõlõt. De a húsos kaját jobban szerette.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Mostanában sok a gond a kutyánkkal, a kennelt bontja, szenved benne, a láncra kötést elviseli.
    Elengedni nem lehet mert nincs lekerítve a telek és rögtön a 20. szomszédhoz fut át haverkodni....
    Próbáltuk a kutya-villanypásztort, de játékszer. Hiába rázza meg a kutyát átfuthat rajta így nem tudom álomra hajtani a fejem.

A következõ megoldás körvonalazódott.

A telek hosszában kifeszítek, még nem tudom, hogy föld közelben, vagy 2 méter magasan, egy huzalt, két oldalt huzalfeszítõvel megfeszítve.
    Ebbe akasztok egy karabínert aminek a csövére rá lesz húzva egy szilikon-szívócsõ, hogy ne zörögjön.
    A karabinerre pedig valami lehetõleg hangtalan és könnyû-de erõs kutya futószárat, esetleg szilikonba húzott vékony láncot kötök, a legvégére meg megy majd a kutya. A karabíner és a lánc közé akár egy erõs gumi, vagy rugó is kerülhet, hogy visszafogja az erõhatásokat és kímélje a kutya izületeit is.

Így a kutya ha jól számoltam kb 6x20 méteren, (tetszõleges telepítéssel) tud majd szaladgálni, gazt írtani Biztosan meg lesz kötve, de lesz mozgástere és tudja majd õrizni a házat. Ez lesz a jó megoldás.
    Árban sem sok, kb 3-4 ezer forintból ki fog jönni az egész szerintem.
    Olyat is láttam ahol kieresztõs póráz volt fellógatva, ami magától visszahúzódik, nem tudom hosszútávon mennyire mûködne.

ha esetleg szerkesztek hozzá valami spéci kiegészítõt, a kutya mozgási energiájával áramot is lehetne termelni
    Last edited by törölt tag -gl; 08-13-2015 at 10:58 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nálunk a macska van kikötve. Van ilyen kis szíja, ami nyakörv és derékszíj is, a kettõ összekötve. Arra rá a karabiner és jó hosszú kábel. Nem zavarja, örül hogy kint lehet. Szerintem nem nagy gond, ha jó hosszú a drót/lánc. De van valami EU-s törvény ami életbe lép majd hamarosan, úgy tudom hogy az tiltja majd a kutyák kikötését. Több helyen is olvastam.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Úgy tudom 6 méteres lánc a minimum amin tartani lehet.
    De ha tényleg bejön ez a törvény,
    a) mint általában semmivel, a kutya se fog vele foglalkozni
    b) megpróbálom normálisan telepíteni az elektromos villanypásztort (ez amúgy egy olyan kütyü, ami egy hajszálvékony drótba nagyfrekis rádiójelet küld, a drótot pedig pár centire célszerû leásni a földbe. Szinte bármilyen hosszú lehet (azt hiszem 2000 m?)
    A kutya nyakában pedig van egy elektróda (egy vevõ) ami veszi a rádiójelet, és amikor a kutya megközelíti a drótot, a gyenge rádiójel hatására elõször csippan egyet a nyakörv, majd ha közelebb megy intenzíven megrázza és csipog.
    A kutya hamar megtanulja és a csipogásnál megáll.
    Én megvettem, de bevallom õszíntén nem volt még energiám telepíteni és földrajzilag is gondban vagyunk, mert egyrészt tiszta dzsungel a kert, másrészt a hosszúkás házunknál nem tudom hogyan vezessem a drótot, hogy ne rázza a kutyát ha az ajtóhoz jön. (a szomszédnál kéne esetleg a padláson?) de annyira viszont nem hosszú a drót, 300 métert kaptam hozzá, ráadásul a drótot sorba kell kötni, tehát a végét vissza kell húzni a "villanypásztor" dobozához.
    Amúgy jó kis szerkezet, kíváncsi lennék malaccal, kecskével mûködne-e

Azon a szakaszon ahol most kihúztam sikeres volt, mert arra az oldalra soha többé nem mert átmenni a kutya
    Viszont rossz hír, hogy a fûben kifeszített drótot valami minden éjjel elszakítja (vagy macska, ember, kóborkutya, nyest, akármi lehet) szóval tényleg le kéne ásni... ahhoz meg fûkasza-fûnyíró-ásó..... de nincs hozzá kedvem most
    Last edited by törölt tag -gl; 08-13-2015 at 11:24 PM.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    DSCF8176.jpgDSCF8177.jpgDSCF8178.jpgDSCF8181.jpg

A kutyának tetszik.
    Egyedül az a baj, hogy amikor beindul a kutya és nekiáll rohangálni, úgy siklik a lánc a bokád fele mint az ostor, de egyelõre nem akarom belassítani a csúszást (lehetne)
    Akár 100 métert is vehetnék ebbõl a huzalból és a kutya egészen végig tudna futni a hosszúkás telkünkön. Most 20 métert tettem ki.
    Last edited by törölt tag -gl; 08-14-2015 at 05:47 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    (Kijavítottam a linkeket.)

Biztos jó a kutyafogat, de én inkább sétálnék a kutyával. Már csak azért is, mert egy kis séta nem csak a kutyának kell, de az embernek is.

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Én is azt javaslom, hogy fõzd meg a húsokat vízben, és dúsítsd rizzsel, vagy vannak nagyon olcsó tészták is erre a célra. Mehet bele a szárazkenyér is.
    Mi farhátat szoktunk fõzni neki és nagyon imádja.
    80 éves nagyanyámtól hallottam, hogy ha nem volt maradék és a kutya aznap nem tudott mit enni, akkor kentek neki egy zsíroskenyeret és azt vetették elé.
    Ha nincs otthon semmi maradék, csinálhatsz levest neki. 1 liter víz, 1 húsleveskocka és egy kis doboz májkrém +kenyér. Ezt tutira befalja
    Ne fõzd meg én nyers farháttal és csirkefejjel ettem õket, Fölösleges megfõzni, az csak arra jõ, hogy kipótlásra áztatni lehessen bele.
    A nyers hús természetszerûbb ölyan rágóizmokat kaptak tõle, hogy ihaj ráadásul nálunk a farhát emberi ehetõség szintû friss és nagyon olcsó.
    Az egy gond vele, hogy tápot már nem igen akarják megenni.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....