Oldala 29 of 35 ElsõElsõ ... 192728293031 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 281 to 290 of 350

Topic: Egészséges ivóvíz

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    nemreg lattam ezt a videot es viz szuresi otletet:
    https://www.youtube.com/watch?v=EF09nXo9cMg

errol kinek mi a velemenye? eleg-e ez a fajta szures vagy forralni is kellene meg a vizet a biztonsagos fogyasztashoz?
    Tudomásom szerint Magyarországon még labor teszt nem készült ezzel a szûrési módszerrel.
    Ebbõl kell kiindulni. Míg nem tudunk eredményes labor tesztrõl, addig javaslom a szûrt víz forralását.
    Nem javaslom a szûrõnek víz kóstolása alapján, vírus és baktérium mentesnek történõ minõsítését.

Tisztelt fórumtársak, csakis laborban tesztelt ivóvíz szûrõt használjatok és ajánljatok, ha jót akartok magatoknak és társaitoknak.
    (Én csak 1 Mikronos elõszûrõt, és mocsárgáz mentesítõ szén után szûrõt ajánlottam Kínai katonaihoz, fõszûrõnek egyiket sem merném ajánlani)

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Tudomásom szerint Magyarországon még labor teszt nem készült ezzel a szûrési módszerrel.
    Ebbõl kell kiindulni. Míg nem tudunk eredményes labor tesztrõl, addig javaslom a szûrt víz forralását.
    Nem javaslom a szûrõnek víz kóstolása alapján, vírus és baktérium mentesnek történõ minõsítését.

Tisztelt fórumtársak, csakis laborban tesztelt ivóvíz szûrõt használjatok és ajánljatok, ha jót akartok magatoknak és társaitoknak.
    (Én csak 1 Mikronos elõszûrõt, és mocsárgáz mentesítõ szén után szûrõt ajánlottam Kínai katonaihoz, fõszûrõnek egyiket sem merném ajánlani)
    hasonlo modon velekedtem en is, aztan mikor a velemenyem szova is tettem komment formajaban a video alatt, az szepen torlesre is kerult.
    ezert gondoltam, hogy majd az itteni olvasoktol is megkerdezem mi a velemenyuk.
    szerintem igen felelotlen dolog igy reklamozni ezt a viz szuresi modszert. ,,ittunk egy ket kortyot meg a viz szep tiszta akkor minden jo''

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az ágcsonk méretétõl és fajtájától függõen akár mikrobamentes vizet is el lehet érni a módszerrel.
    DE! Minden szûrés után javasolt egy kis forralás, még a laborban tesztelt vízszûrõkbõl kijövõ szûrt víz esetén is (vírusokat azok is átengedik), ha van rá lehetõség (idõ, hely, stb.), ha halálbiztosra akarsz menni. Mondhatjuk úgy is, hogy a szûrés (pl. labortesztelt szûrõvel) a kockázatokat csökkenti 99,9999 százalékkal, ez általában elég, hogy ne legyen problémád belõle, fõleg Magyarországon, ahol kevésbé fertõzöttek a vizek és a honi emésztõrendszer jobban hozzá van szokva az itteni mikrobiológiához. Európán kívül biztos forralnám a szûr vizet is.
    Másik dolog, hogy lehet, hogy a delikvens saját maga fertõzi meg a szûrt vizet, amikor a bacilusos kezével a kijövõ szûrõrészhez hozzáér.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Ja meg egymásután kóstolgatták a flakonból.
    Háát nem voltak a helyzet magaslatán Bagiráék az biztos. Ugyan ezt tették az MRE kóstolóknál is.
    Talán még csapattársam páleszes flaskájából kortyolok ha megkínál.
    Vizes flakont nem emelem más után a számhoz. (Esetleg akkor ha õ is úgy öntöt a szájába belõle)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    A kereskedelemben használt pénzvizsgáló lámpák nem uv lámpák véletlenül ? Lehetne használni vízkezelésre ?

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    A kereskedelemben használt pénzvizsgáló lámpák nem uv lámpák véletlenül ? Lehetne használni vízkezelésre ?
    Elvileg lehetne, csak kicsi a teljesítményük, ezért nagyon hosszú besugárzási idõ kellene.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    6 wattosak talán .

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    6 wattosak talán .
    Laci a 6 Wattos UV csövet már használhatod vízfertõtlenítésre. Kb 40 cm hosszú az a csõ és Germicid légfertõtlenítõ lámpákban használják. 8 mm átmérõ üvegcsövet kell spirálisan teljes hosszában, menet-menet mellé tekerni (laborfelszerelés gyártóval kell készíttetni) Ha a guglival reákeresel akvárium vízfertõtlenítésnél olvastam leírást az elkészítésérõl. (sajna nem mentettem el a linket)
    A kérdés csupán az, hogy mindez mennyi talpalásba és mennyi pénzbe kerül ? Láttam megnevezni nem kívánt típust termékbemutatónál, a hozzá kiadott tanúsítványt, hallottam az árát. (bár ne hallottam volna, kiverte nálam a biztosítékot)

LED-es pénzvizsgálók és kis teljesítményû csövekkel kapcsolatban helyesen írta Zacskós kolléga, nem alkalmasak gyors, biztonságos víztisztításra.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sima üveg nem jó spirálnak. Az UV-t nagyrészt kiszûri, nekünk meg az kell. Kvarcüveg csõ is létezik!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!

A topic keresõszavai: