Oldala 61 of 70 ElsõElsõ ... 11515960616263 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 601 to 610 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Én próbáltam. A jó erõs paprika magházait év közben elteszem, aztán étolajjal kiextrahálom belõlük a kapszaicint. Az õsz végén megpermetezem, vagy lekenem ezzel a szmetyivel a féltve õrzött növények kérgét, szárát. Nem bántják az õzek és a nyulak, hatékony. (Az utóbbi években elhanyagoltam, mert egyre lustább leszek. De találtam ideológiát erre is, így ellenõrzöm a vadak memóriáját. Örömmel jelenthetem, van nekik.)
    Az õzek és a nyulak ellen facsemeténél kiváló védelem, ha a töve köré lótrágya van szórva, akár friss is. Egy fa, egy fél talicska adagolással kiváló, egy legelõ közepén is megmarad a csemete. Egyébként a lovak, tehenek, juhok sem bántják.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Bár a Nyírségben voltam gyerek, de felénk nem volt szokás a tyúkudvarba ültetni haszon növényeket. Így, sajnos nem tudok érdemben a tárgyhoz hozzászólni. Amikor szabad tartásban 200négyszögölön tartottam a madarakat, akkor mindent lepusztítottak, még a fû se tudott kinõni tõlük, mindig volt köztük egy, aki rögtön lecsippentette a hajtást is. Ha a gyümölcs lehullott, akkor abból sem volt haszon.
    Hallottam olyanról, hogy biogazdaságban, csípõs paprikás oldattal lepermetezik a növényeket, hogy az állatok ne nyúljanak hozzá, de még nem próbáltam.
    Oakland kolléga jól látja a kérdést. A tyúkudvarba nem érdemes semmit ültetni fákon kívül, de azokat is csirkehálóval körülvenni, amíg a méteres magasságot el nem érik, mert lecsipkedik a hajtásokat. A krumplit, tököt, egyébként nem bántja, de simán kikaparja, mert a levelek alatt bogarakat keres. Ha nagy a terület, és kisebb a "falka", meg lehet próbálni, de nem látom nagy értelmét...
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Nakérem a tyúkudvarba történõ faültetésre viszont van reálátásom. Árnyékot ad, van gyümölcsfa amely bõ terméssel hálálja meg az ingyen trágyázást.
    Ez pedig nem más mint a köpött magról ültetett õszibarack fa. Alacsony katlanos koronára metszve, 4 db volt általában a tyúkudvarokban.
    Gyökérzetük sekélyen hatol a talajba, esõvel beázva feltudják venni a tyúktrágyát, elõnyös az õszibarack fáknak mert meszet is tartalmaz. Ismerõsöknél láttam több helyen is.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Tegnap éjjel volt adásban.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló doki Hozzászólás megtekintése
    Tegnap éjjel volt adásban.
    Igen, de fél1-kor benyomtak egy reklámot és bealudtam Azért kerestem rá.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    ezen az oldalon DIY mezõgazdasági eszközöket készítenek.
    http://farmhack.org
    pl ezt a farm bicajt

Senior Member Buckalako's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már lassan vége, de hátha valaki még odaér

Kiket várunk a Gyüttment fesztiválra?
    Ilyen városi parasztokat, akik nem esznek margarint, szanaszét tartják a disznóikat és nem adnak nekik tápot. Akik szétszórják a szalmát a zöldségeik között és komposztnak hívott szemétdombot halmoznak az udvar végébe. Rövidnadrágban és papucsban indulnak permetezni, nem mossák a gyümölcsöt és nem hámozzák a répát.
    Akiknek rendes áram nem is jó, csak a napsütésbõl kinyert; akik a gázt már be se kötik, és kútvízben fürdenek. Akik tudják, mi a komposztbudi.
    Akik könyvekkel a hónuk alatt indultak az új életnek a hatodikról, nem vittek TV-t és nem hiszik, hogy a földbõl manapság már nem lehet megélni.
    Akik önként mondtak le a munkaszüneti napokról és a fizetett szabadságról.
    Akik szappantól a kemencéig mindent csinálnak, karikással hasítják az atommagot – és azokat, akik mindezt megtanulnák!
    Programok: https://docs.google.com/spreadsheets...34&single=true

Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Minden út a természetbe visz - Természettel együttélés - Szombathelyi Tibor
    Amit hiányolok, nem tér ki rá mibõl van forintja most és mennyibe volt az indulás.
    Plusz ami fura, hogy eladná, pedig ez az élete. Kezdene elõrõl felépíteni egy másikat? Inkább kezdheté élvezni amit összehozott, az idõ gyorsan elmegy.
    De mindent összevetve le a kalappal a munkája elõtt és ahogy melette helytállt a 3 gyerekkel is.

"11 óra munkát cseréltem 16-ra, hogy ne haljak bele"
    Õ minta túl elment volna üzleti irányba.

Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gyüttment Fesztivál: https://vimeo.com/137896960
    --
    Fegyver az, amit annak használsz.