Oldala 60 of 70 ElsõElsõ ... 10505859606162 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 591 to 600 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Az ól kerítése mellett végig tököt ültetett a gazda és nem kívülre, hanem belülre, ahol az állatok gond nélkül lecsípkedhették volna a növényt. Ez mégsem történt meg.
    Szeretném tudni miért.
    Nálunk is így van. A krumplit és a tököt sem bántja a tyúk. A komposztált trágyába vannak ültetve a burgonyák (kísérlet képen), a tök meg kinõtt magától.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Na ez jó..lehet hogy a tök levelén lévõ kis szõrök miatt nem kell nekik? De ez mekkora már, hogy a sivatagos tyúkudvarban van egy full zöld valami, amiben egy csípés sincs
    A miértre ugyan még nem kaptam választ, de legalább tudom, hogy nem egy elszigetelt esetrõl van szó
    Ui: Lehet hogy a komposzt melegedésével a krumpli ki fog rohadni..a tök úgy tudom bírja az ilyesmit..

Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Nálunk is így van. A krumplit és a tököt sem bántja a tyúk. A komposztált trágyába vannak ültetve a burgonyák (kísérlet képen), a tök meg kinõtt magától.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    A tök bírja, a krumpli szerintem nem, gumósként meg sem próbáltam sosem komposztba rakni.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    A tök bírja, a krumpli szerintem nem, gumósként meg sem próbáltam sosem komposztba rakni.
    Egy kb. 5 éve beérett sertés trágyás alom komposztjáról van szó. A tyúkok is átkapirgálták rendesen az évek alatt.
    Nincs melegedése vagy csak minimális.
    Hogy ki-e fog égni/rohadni a krumpli azt majd az idõ megmutatja.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Akkor az már nem komposzt, hanem elkomposztálódott cucc.
    Szerintem egy próbát mindenképpen megér.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez a bioetanol permetezés egy kipróbált praktika? Mert akkor megjegyeztem
    Kipróbált. Én mindent azzal fertõtlenítek, amit nem célszerû hipóval, vagy klórmésszel. Célszerû, ha a téli szélvédõ jégtelenítõ spriccelõs flakonját félreteszed és utána ezt használod a bioetanolhoz.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kár hogy nincs Morpheusz, Oakland vagy Vietnamiveterán, akik lehet hogy kapásból tudnának válaszolni a következõ fogós kérdésre.
    Nos..hétvégén Nyírszõlõsön dolgoztam - szüret és kerti meló volt. A szomszédnak egész szép tyúkudvara volt, vagy 30 t-rexel.
    Szokásos módon a tyúkocskák minden zöldet, füvet, gyomot kiírtottak a területrõl, ahogy ez lenni szokott, de itt egy érdekes dologra lettem figyelmes.
    Az ól kerítése mellett végig tököt ültetett a gazda és nem kívülre, hanem belülre, ahol az állatok gond nélkül lecsípkedhették volna a növényt. Ez mégsem történt meg.
    Szeretném tudni miért.
    Valószínûleg úgy vannak vele, mint a normális férfiemberek többsége a paradicsomos káposztával.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Bár a Nyírségben voltam gyerek, de felénk nem volt szokás a tyúkudvarba ültetni haszon növényeket. Így, sajnos nem tudok érdemben a tárgyhoz hozzászólni. Amikor szabad tartásban 200négyszögölön tartottam a madarakat, akkor mindent lepusztítottak, még a fû se tudott kinõni tõlük, mindig volt köztük egy, aki rögtön lecsippentette a hajtást is. Ha a gyümölcs lehullott, akkor abból sem volt haszon.
    Hallottam olyanról, hogy biogazdaságban, csípõs paprikás oldattal lepermetezik a növényeket, hogy az állatok ne nyúljanak hozzá, de még nem próbáltam.
    Kár hogy nincs Morpheusz, Oakland vagy Vietnamiveterán, akik lehet hogy kapásból tudnának válaszolni a következõ fogós kérdésre.
    Nos..hétvégén Nyírszõlõsön dolgoztam - szüret és kerti meló volt. A szomszédnak egész szép tyúkudvara volt, vagy 30 t-rexel.
    Szokásos módon a tyúkocskák minden zöldet, füvet, gyomot kiírtottak a területrõl, ahogy ez lenni szokott, de itt egy érdekes dologra lettem figyelmes.
    Szeretném tudni miért.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Bár a Nyírségben voltam gyerek, de felénk nem volt szokás a tyúkudvarba ültetni haszon növényeket. Így, sajnos nem tudok érdemben a tárgyhoz hozzászólni. Amikor szabad tartásban 200négyszögölön tartottam a madarakat, akkor mindent lepusztítottak, még a fû se tudott kinõni tõlük, mindig volt köztük egy, aki rögtön lecsippentette a hajtást is. Ha a gyümölcs lehullott, akkor abból sem volt haszon.
    Hallottam olyanról, hogy biogazdaságban, csípõs paprikás oldattal lepermetezik a növényeket, hogy az állatok ne nyúljanak hozzá, de még nem próbáltam.
    Én próbáltam. A jó erõs paprika magházait év közben elteszem, aztán étolajjal kiextrahálom belõlük a kapszaicint. Az õsz végén megpermetezem, vagy lekenem ezzel a szmetyivel a féltve õrzött növények kérgét, szárát. Nem bántják az õzek és a nyulak, hatékony. (Az utóbbi években elhanyagoltam, mert egyre lustább leszek. De találtam ideológiát erre is, így ellenõrzöm a vadak memóriáját. Örömmel jelenthetem, van nekik.)

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    2015-06-07 19.52.58-1.jpg2015-06-07 19.52.12-2.jpg2015-06-07 19.51.44-3.jpg2015-06-07 19.52.40-4.jpg

A legkorábbi borsó vetésem.
    Lemaradt, hogy növénytársításban mûködik a dolog. A sövény meggy és szeder, mellette sor csicsóka, közte kisvárdai napraforgó támasztéknak. Segítik egymást.
    A legnagyobb (Zsuzsi) borsó elérte az 1m magasságot, a Calvedon csodája a 90cm-t. Kordonos neveléssel.
    Last edited by Törölt_fórumtag2; 06-07-2015 at 06:21 PM.