0
Elolvastam + kétszer!!!!Nehogy az a vád érjen,hogy arról beszélek amit nem ismerek!
Egy biztos,nagy buli lehetett és kiváló cuccot szereztek!
Továbbra is érthetetlen"Illetve nem is az,hanem azt magyarázok bele amit akarok.
Például egy idézet az egyik értelmezésbõl,ok rendben! viszont én úgy értelmezem,hogy a klíma változás miatt,a termõföld elsivatagosodik és csak a port viszi a talpunk alól a szél.Azt már értjük, mit jelent, hogy a "nemzet talpa alatt röpülõ szõnyeggé válik a föld". Értjük, mert régóta zajlik az ország kiárusítása és már tényleg ott tartunk, hogy lábunk alól elkótyavetyélik a földet, tartalmával együtt.
De akár azt is jelentheti,hogy olyan mértékû gazdasági növekedés lesz,hogy repül,szárnyal a nemzet.
Tehát hangulattól,beállítottságtól,aktuális egyéni helyzettõl függõen a jóslat sorait mindenki másként értelmezheti,Nem egy komoly dolog!
aztánViccesen azt mondanám,hogy nem teve,hanem tévé,ami akár zenélõ sivatag is lehet,mer xszar a mûsor.Ja azért hét tévé,hogy legyen minden szobában,ahogy mostanában szokás az agymosoda miatt.A jövõt illetõen legtöbben a hét tevét nem értik és a zenélõ sivatagot. A tevék az arabok felé sejtetnek, a zenélõ sivatag pedig a Takla-Makán. Megkövült fák ágai zenélnek a homok mélyén, ha erõs szél mozgatja a buckát.
De a tevék akár hegyeket is ábrázolhatnak,nem feltétlenül arabokat!Róma hét hegye,mond valamit? Szóval minden sort meg lehet magyarázni,aki ahogyan akarja.
Ezért nem szaladok konzervet venni ,az biztos!
Nem volt szándékomban senki hitét pocskondiázni,ez az én véleményem.Akinek más ,azt maximálisan tiszteletben tartom!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
(Nem értem miért hozod fel a vidék-város lenézzük egymást témát. Az elõbbiekben zárójelben elmondtam, hogy ez nem célszerû. Nekem sem célszerû, így nem is teszem azt.)(Azért írok inkább az önellátás-vidék vonalról, mert itt lakok, ebben van tapasztalatom. A városi emberekrõl nem nyilatkoztam, ezért érthetetlen számomra a felháborodásod)
Van benne azért konkrét (jóslat) információ is, csak dátumok nincsenek hozzárendelve. Hogy el-e hiszed a jóslatot, reálisnak tartod-e az már más kérdés.
A konkrét információ alatt egy dátumot értesz, vagy annyi is elég hogy éppen destabilizálódik az ország?
A dátumokat nehéz kikövetkeztetni, ha valaki nem idõutazó.
Az egészségügy pénzhiánnyal küzd, a nyugdíjrendszer a jelenlegi szinten nem tartható sokáig és a magyarországi emberek kb. fele tv/számítógép/okoskészülék vagy internet függõ.
Az elsõ kettõ állítást az Index hírportál megerõsíti. A harmadik pedig kikövetkeztethetõ az utcán sétálva nappal és éjszaka körültekintve.
Illetve olvastam egy-két tanulmányt is ezzel kapcsolatban, de ez mellékes. A csendes elrothadás tapintható.
Plusz a bevándorlókra költenek elég rendesen. Ez gyorsítja a rendszer rothadását. Nekik INGYEN egészségügyi ellátás jár, amit a mi tb. pénzünkbõl finanszíroznak.
Egy válasz a topic címére: Minél több a Magyarországon tartózkodó bevándorló, annál kevesebb idõnk van a kritikus pontig.
Még plusz 200 000 fõ itt tartózkodó bevándorló már az államcsõdöt is kockáztatná. Nem mindegyik bevándorló békés természetû.
IIIIgen,amiket leírtál azok köztudott dolgok,az országunk,meg 2000 éve folyamatosan destabilizálódik.Mint minden ország.
A jóslat vége 2018. valaminek történnie kell,mert lassan hiteltelenné válik a bácsika.
Mondjuk,ha minden kötél szakad és mégsem jön be a dolog,azért a végére odabiggyesztette, hogy :
Tehát "nincs végzet,csak ha bevégzed!"A SZELLEM erre ezt felelé: „Minden jövendölés ókumálás, a múltat meg jelent összekötõ vonás folytatásán, a jövõ felé. Megírva semmi sincsen, mert minden megváltozatható – ha nem fordultok el ISTENETEK-tõl és megszívelitek az õsök intelmeit.
Más téma,de ehhez.Igen veszélyes és felelõtlen dolog ilyen és ehhez hasonló (pl 2012 világvége) közzétenni.
Nem vagyunk egyformák és vannak emberek akik fogékonyak ezekre a dolgokra és elveszítik a józan ítélõ képességüket
Egy a saját elméjük által kreált világban kezdenek el élni,azt a valóságnak felfogva.A szakemberek is hosszas kezelések által tudják visszahozni õket a valóságba,veszélyes dolog ez nagyon.
Prepper szempontból is veszélyes,mert mint kérted a magyarázatot,a "földre nézésre",ezek az emberkék nem érzékelik a valódi veszélyeket,mivel az elméjük megcsúfolja õket.Persze talán jön egyfajta kijózanodás az utolsó pillanatban,de félõ késõ lesz.
Bár úgy tûnik kiválóan haladnak a felkészüléssel és még teljesen logikus magyarázattal is szolgálnak és a viselkedésük is megszokott,de vannak jelek.
Jelek amiket csak a jó megfigyelõ lát meg.
Ezek a jelek: összefüggéstelen,sokszor logikai ellentmondásba kerülõ magyarázatok,túlzott agresszivitás,a saját világának másokra való ráerõszakolása minden áron,a más vélemények,tettek teljes tagadása,bezárkózás a saját elmébe,nagy adag paranoia,a vele való foglakozásért szinte könyörög,a kritika dühíti,mindenkinek tapsolnia kell a dolgaiért,különben dührohamot kap.
A való élet leépítése és lassú vagy gyors átcsúszás az álomvilágába.
Last edited by D - törölt tag; 07-25-2015 at 08:52 AM.
| Thumbs Up |
Így van.
Nem úgy tekintek a jóslatokra mint már elõre elrendelt írásokra, hanem egy lehetséges jövõképre.
Nem baj ha az embert néha ilyen téma is foglalkoztatja, csak ne fajuljon el paranoid viselkedéssé.
Valaki felhozta a témát, foglalkoztam én vele, leszûrtem a tapasztalatokat és tovább állok.
Doommal nem lehet vitatkozni, mert átmegy gyerekesbe és behisztizik!
Õ megmondja a tutit és mindenki más szar. Fizikailag, erkölcsilag, gondolatilag.
Lófaszt sem tudsz kiskomám!
Máté Imrét személyesen ismertem és elmondhatom, hogy ritka nagy ember volt.
Ami meg a "kapásokat" illeti: megint te hoztad fel!
És bocsánat, de én mindíg a túlélésre törekedtem. Úgy gondolom, hogy az önellátó, csoportosuló ember magasabb szinten tud túlélni, mint aki ki tudja nyitni a sört és felkötni egy horgot.
Idén példáúl nem kapálunk. Nincs rá idõ. Gazdálkodni se nagyon. A készletek egy részét pénzért töltjük fel, a takarmány nagyrészét is vásároljuk és bérmunkásokat is fogadunk. Hogy haladjunk.
Hogy hol tartunk nem írom le, de jelenleg öten lakunk életvitelszerûen csak a házamban és mégpáran a völgyben. A többség pedig kijár. Napi kétszer egy óra a munka a gazdaságban, a többi képzés, edzés, valami építése, vagy éppen borozgatás ás láblógatás a "medencében".
Szóval komolyabban vesszük mint hinnéd és jelen pillanatban úgy gondolom, hogy nagyon jó szinten állunk.
Ja és amíg az elmúlt hónapokban itt csak veszekedtetek, mi elég jól összehoztuk a dolgainkat.
Azt hiszem megyek is vissza, van még harminc valahány nap. :-)
| Thumbs Up |
| Received: 1,230 Given: 1,209 |
A 750-bõl csak 3-4 fórumtag vitatkozik. Én például nem igazán. Én csak hajtok a munkámmal aztán nézem az eladó tanyákat, hátha találok egy másikat ami jó is, meg pénzben se túl sok. Csak sajnos nincs rá túl sok esély.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Doom hagyd az egészet elmegyünk megint pecázni azt dumálunk.
köszönjük Morpheus hogy felvilágosítottál minket tudatlanokat de nem hiányoztál egy percet sem menj építgesd a bárkádat nehogy léket kapjon a viharban mi majd megleszünk valahogy lekezelõ, kioktató hozzászólásaid nélkül is.
mindenki más higgyen amit akar csak ne gyõzködjön már hogy mekkora jövendõ mondó tehetségek vannak. sarlatánokra látokra meg betépett elmeroggyantak szavára nem sokat adok.
Igazad van!Doom hagyd az egészet
| Thumbs Up |
Szerintem még úgy egy óra. Aztán megyek aludni...
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!