Oldala 24 of 42 ElsõElsõ ... 14222324252634 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 231 to 240 of 411

Topic: Elsõsegély csomag / doboz

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Még élek.
    A sebragasztást nem és találtam ki, az internet tele van vele. (Printeresten linkelte egyik ismerõsöm)
    Csakis végszükségben alkalmazható. És tilos nyílt sebbe juttatni, ezt én sem tettem !
    Tehát mit is csináltam, letöröltem a vért, és a sebet összezárva a bõrfelületet ragasztottam össze.
    Nem csípett, nem éreztem mellékhatást. Csakis tökéletesen záródó vágott seben próbáltam. Más roncsolt felületû sebbel nincs tapasztalatom.
    Végre valaki publikálta is, hogy mûködik.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Egy volt kollégám folyamatosan pillanat ragasztóval kezelte a kisebb vágott sebeit...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Még élek.
    A sebragasztást nem és találtam ki, az internet tele van vele. (Printeresten linkelte egyik ismerõsöm)
    Csakis végszükségben alkalmazható. És tilos nyílt sebbe juttatni, ezt én sem tettem !
    Tehát mit is csináltam, letöröltem a vért, és a sebet összezárva a bõrfelületet ragasztottam össze.
    Nem csípett, nem éreztem mellékhatást. Csakis tökéletesen záródó vágott seben próbáltam. Más roncsolt felületû sebbel nincs tapasztalatom.
    Így korrekt.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A pillanatragasztónak kis hibái vannak. Megszáradva kemény, elég hamar törik. Ha nedvességet kap a bõrödön, akkor meg leválik. Szükség esetén nagyon jó úgy ahogy Pityubá írta.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Sziasztok!
    Antibiotikumról (penicilin) volt szó? Meddig áll el? Érdemes lehet nagyobb mennyiséget felhalmozni. Szerintem megoldható, ha mondjuk több körzetben feliratom orvosokkal ugyanarra a betegségre. (szóval elmegyek az ügyeletre több helyen és feliratok penicilint)

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Erdemes beszerezni 3M Steri Strip-et, vagott sebnel nagyon jol jon.
    (persze csak okosban, mert boltban qrva draga )
    Okosban hogyan lehet ilyen cuccot beszerezni?

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Íbéjrõl rendelni. Egyébként már idehaza se vészes az ára.

Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Okosban hogyan lehet ilyen cuccot beszerezni?
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Íbéjrõl rendelni. Egyébként már idehaza se vészes az ára.
    Itt is van pl. :
    http://rextra.hu/Steri-Strip_sebzarocsikok
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy kis csináld magad tipp, az elsõsegélycsomagba:
    Ha sikerül, érdemes beszerezni 15-20ml.-es fecskendõket is.

Ezeket, ha a szükség kívánja, az elejétõl megfosztva(ahova a tû megy), ún. méreg kiszívóként is lehet alkalmazni, pl. kígyómarás, rovarcsípés, vagy ilyesmi esetére...
    Egyszerûen le kell vágni az elejét.
    (kb. 50Ft maximum, míg a gyári, kb. azonos hatásfokú készülék több ezresbe kerül...)

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Egyébként nagyon durva mandulagyulladást szedtem össze. Nem mondom, hogy a menekültektõl, de esélyes, mert gyakran utazom azon a vonaton amin õk is szoktak és gondolom náluk azért valamivel keményebb fertõzések vannak.
    Amikor nem beteg az ember nem gondol rá, de nekem most lázam van, izomfájdalom és még a hajszálaim is (!!) fájnak. Bele se merek gondolni, hogy baj esetén mi lenne velem így, mondjuk hidegben, lemaradnék a csapattól, vagy több embert megfertõznék.

Ellentétben ezzel antibiotikummal már az elsõ tabletta bevétele után érezhetõ a javulás. Érdekes most pont nincs pénzem (napokon belül jön) ezért nem tudok antibiotikumot venni. (elég durva azért, hogy fizetni kell érte, bár valahol érthetõ) ezért most nagyjából át tudom érezni, hogy egy SHFT esetén mit kéne végigélnem. És ez csak egy mandulagyulladás nem tifusz, húsevõ baktérium, legionella, vérhas....
    A második nap után most kezdtem el köhögni, szóval úgy néz ki a fertõzés kezd átmenni a tüdõre, a láz nem csillapodott.

Hidegben, nem steril környezetben, tiszta víz és élelem nélkül valószínûleg ott maradnék.
    Egyébként mit tanácsoltok, honnan tudnék így pénz nélkül gyógyszert szerezni? :/ Menjek be egy kórházba?

SHTF esetén halálfélelmem lenne egyébként. Még akkor is ha alapvetõen a mandulagyulladás nem egy halálos fertõzés.
    Last edited by törölt tag -gl; 08-05-2015 at 06:57 PM.

A topic keresõszavai: