Oldala 30 of 61 ElsõElsõ ... 20282930313240 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 291 to 300 of 610

Topic: Mennyi idõnk van?

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az általatok említett 7-11% meg a 20-30% rettenetesen sok.
    Ha ennyivel csökkentenék a fizetésem az szintén tragikus lenne.
    Amit nem használsz az felesleges. Amit kidobsz, az meg pazarlás. Ami az én feleslegem, az valaki más hiánya...

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hadd mondjak valamit:
    Nálam nem keletkezik "hulladék" étel. Mindenre van jelentkezõ, tyúkok, kecskék kutyák... legyen az krumplihéj, száraz kenyér, penészes répa, hús nyesedék...
    Az említett "kutatásokat" én is olvastam, de nem értem az alapját.
    Ennyi étel egyetlen rokonomnál, vagy ismerõsömnél sem landol a kukában. Tudom, mert összerakják nekem kis pakkokba amit még hasznosítani lehet, megy az állatoknak.
    (Nem tudom a ti ismeretségetekben mi a jellemzõ...? Vagy annyira szar a bolti kaja, hogy megy a szemétbe???)
    Az étel negyedét kidobják? Na de HOL?

A nagy kérdés, hogy miért állítja ezt a média?
    Kezd az egész hasonlítani a széndioxid mizériára, ahol TE voltál a felelõs a globális felmelegedésért.
    Itt meg az éhínségért lehet TÉGED felelõssé tenni. A lényeg hogy a kollektív bûntudatot ne hagyják kialudni!
    Valamiért mindig felelõs vagy!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member Buckalako's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Nemrég voltunk nyaralni. Svédasztalos reggeli és vacsora volt. A többség nagy adagokat és többféle kaját pakolt az asztalára és jó ha a felét megették.
    A többit jobb esetben valószínûleg a kukába dobta a személyzet, rosszabb esetben újra kirakta kicsit letisztítva.
    Lekvár! Az ételmaradék veszélyes hulladék! Azt etetsz az állatokkal? Mindjárt jön egy állatvédõ, hogy kínzod az állataid .
    Ismertem egy állatorvost, õ munka után hazafele beugrott a közeli laktanyába az ételmaradékért (egyszer voltam is vele).
    Üres hordók le az utánfutóról, tele hordók fel.
    Sok disznót felnevelt rajta.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nos. Én a saját háztartásunkat vettem alapul.
    Van mindenféle hulladék.
    Kenyér maradék megy a sertéseknek, macskáknak és kutyáknak.
    A fõtt étel maradékok szintén a kutyának vannak odaadva. Csont, megmaradt étel. Ami penészes az megy a komposztra, a kukába semmi ilyesmi nem kerül.
    Zöldségfélék egy részének lehámozott héja a nyulaknak meg. Igaz hámozás nélkül is meg lehet fõzni egy részüket, de a nyulak szeretik.

Hol szokott még kiesni a többi? Idõközben télen megromlik a sárgarépa, a krumpli, vöröshagyma, az alma és a többinek egy kis része. Nem sok, de pár napi kajaadag itt is elmegy. Ezek mennek a komposztra, mert általában penészednek. Az barnuló almákból almaecet készül.

Illetve vannak a boltban/piacon vett gyümölcsök amelyek egy idõ után (1 hét vagy akár kevesebb) sorban elkezdenek rohadni. Ezek is mennek a komposztra.

Szóval pl. egy panelban lakó vagy kis mennyiséget vásárol mindig vagy nagyobb menyiséget, de akkor fennáll a veszélye a romlásnak.
    Vagy a megmaradt, megromlott fõtétellel nem tud mit kezdeni - megy a wc-be. Van olyan is hogy a még nem romlott étel kerül lehúzásra a wc-n.
    Viszont a zöldség és gyümölcsök héját még csak komposztálni sem tudja, nem hogy odaadni a nyulaknak.

A bevásárló központokban a lejárathoz közel levõ termékeket inkább a kukába dobják mint hogy kiosztanák segélyként - na az kevésbé lenne pocsékoló magatartás.
    Mondjuk ha a termékek 5%-a jut ilyen sorsra már az is sok.
    Ahogy Buckalako említette az ételmaradékot az éttermeknek veszélyes hulladékként kell kezelniük, még akkor is ha azt odaadhatnák egy állatmenhelynek.
    Nem olyan egyszerû azért a helyzet.

Amikor viszont beüt a krach akkor minden morzsa élelem számítani fog, még a csalánfõzelék is. A pazarlás luxus lesz és az éhhalál veszélyét növeli majd.
    A nyugati világ ráadásul jelenleg még jobban pazarol mint mi és nem csak élelem terén.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 143

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    A bevásárló központokban a lejárathoz közel levõ termékeket inkább a kukába dobják mint hogy kiosztanák segélyként - na az kevésbé lenne pocsékoló magatartás.
    Szerintem jo esetben eladjak felaron (nagyon sok boltban latni ezt), rosszabb esetben atcimkezik, es eladjak mint friss aru.

Ez a mennyiség kiesés egyszerûen kezelhetõ lenne. Kevesebb állatot kell takarmányozni.
    Nagyon nem vagyok meggyozodve rola, hogy a sok elelmiszert fogyaszto orszagok (Kina, India), ezt megteheti (vagyis hogy most jelentos mennyisegu hust esznek).

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lekvár!
    Sokszor nem értek egyet azzal amit írsz. De a mostanival teljesen!
    Buckalako!
    A moslék csak akkor veszélyes hulladék, ha nem naponta viszik. A mindennapos disznó etetésre nem használható, de ragadozókhoz igen! Ettõl lett az, hogy minden disznótartó kutyája napi 30-40 liter moslékot is megeszik felénk...
    mmilan21!
    A lányaim Pesten élnek. Társas házakban. Akkora és olyan sok kukáik vannak, hogy az na! Nem szégyelltem megnézni, hogy a szomszédok mit tesznek bele. Egy csomó olyan kaját, amit ki sem bontottak, de már lejárt a szavatossága. Megveszik azt amire semmi szükségük, aztán mehet ki. Ezt a gondolkodást évek alatt sem tudtam teljesen kigyomlálni a vejeimbõl. Azt hiszik attól környezettudatosak, hogy a papírt a kékbe, a mûanyagot meg a sárgába teszik. Aztán vége. Minden más mehet a szürkébe, úgy is elviszik hetente kétszer vagy háromszor.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Baj van.
    Lépfene európában...
    Névtelen.jpg

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Baj van.
    Lépfene európában...
    Ameddig nincsen 1000 számra megbetegedés addig én nyugodtan alszok, meg utána is.
    Akit utolér a végzete/sorsa, az sosem a véletlen mûve. Tartják ezt nagyon sokan.

A karma ilyen. Most pl. az volt afrikai gyarmatok gyarmatosítói szívhatnak a (volt) gyarmatokról érkezõ bevándorlókkal. Nyugat kizsákmányolta Afrikát most visszanyal a fagyi.
    Magyarországnak csak annyi a dolga, hogy tovább engedi a bevándorlókat.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Faszé kell pánikot kelteni egy kibaszott hoax miatt?

Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Baj van.
    Lépfene európában...
    Névtelen.jpg
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Faszé kell pánikot kelteni egy kibaszott hoax miatt?
    Mibõl gondolod, hogy hoax? Függetlenül attól, hogy a betegség csak szarvasmarhákat támadott.