Oldala 6 of 14 ElsõElsõ ... 45678 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 136

Topic: Tárolás

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nem, ez tévhit. A hõ és sugárkezelés, amivel szokták kezelni a magokat, tönkreteszi a csírát, azokat hiába veted el. Sõt, az oxigén hiánya segít megelõzni az avasodást és megnyúlik a csíraképesség is.
    Egy jól leszárított magot nem érinti az oxigénmentes környezet, így maradtak csíraképesek több ezer éves lezárt kamrákban tárolt magok is.
    Last edited by Traveller; 06-11-2013 at 04:06 PM.
    "There are two dangers in not owning a farm: the belief that heat comes from the furnace and food comes from the supermarket."

Senior Member borsodi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Tudtok BP-n esõvíz tárolására alkalmas, akár használt hordót iszonyat olcsón?
    Nem tudom mennyire aktuális még, de ezt most találtam http://aprod.hu/hirdetes/hordo-kanna...tml#0d517fbcb7 és itt van tõlem 5km-re. Mivel IBC tartály és hordó engem is érdekel ezért ha gondolod vásárolhatunk közösen hátha úgy olcsóbb lenne.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló borsodi Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom mennyire aktuális még, de ezt most találtam http://aprod.hu/hirdetes/hordo-kanna...tml#0d517fbcb7 és itt van tõlem 5km-re. Mivel IBC tartály és hordó engem is érdekel ezért ha gondolod vásárolhatunk közösen hátha úgy olcsóbb lenne.
    kérdés hogy mi volt benne elõzõleg. esetleg vegyszer, üzemanyag, ? víz valszeg nem.

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tételezzük fel, hogy nem víz volt benne. Hosszú éveken keresztül foglalkoztuk kenõzsírral igaz fém hordóban, azt fûrészporral és némi újságpapírral teljesen ki lehetett takarítani (a keletkezõ hulladék pedig tökéletes volt a begyújtáshoz), majd pedig fertõtlenítés után akármire lehetet használni. Volt olyan eset amikor termény tárolásra vásárolták meg tõlünk potom áron ezeket a hordókat és nem panaszkodott senki.
    Mivel az fém volt ez pedig mûanyag a kérdés az, hogy ezek takaríthatóak e? Ha igen hogy? Láttam hirdetve "tisztított" IBC tartályt régebben 18e FT-ért, ezt a tisztítást el lehet végezni otthon?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    tisztítani fertõtleníteni mindent lehet csak a belerakott energia kérdéses hogy megéri e. klór tablettás vízzel, esetleg ha nem durva ecetes forróvíz segít. én a napokban találtam a pincében 4 - 10 L kannát. bor hoztam bennük régen valakinek csak át lett öntve, ecetes forróvízzel kimostam kiöblítettem többször és most víz pihen benne a pinyoban

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mennyire veszi át a PE a dolgok ízét / szagát? Hiába mosom ki ha utána bor / gázolaj / benzin / vegyszer zamata lesz

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    üzemanyagot nem tudod kimosni hogy utána ivó v. étkezési célra használd. vegyszernél az erõssége tárolás ideje döntõ de én azt sem kockáztatnám. amikor szükséged lesz rá akkor derül ki hogy vegyszeres a vized.
    boros kannát kimostam teszteltem 6 hónap múlva és semmi baja ezért csináltam most is hogy a borost kimostam a vegyszerest ( fagyálló, ablakmosó ) maradt üzemanyagnak.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    IBC tartályból is nehéz kifogni a "tisztát", azok sokszor drágábbak is.
    Én is majdnem vettem egy kimosott tartályt, aztán kiderült mûgyanta volt benne.
    Egy barátom is vett egy acetonnal kimosottat, de hiába használja egy ideje, még mindig szaga van vagy az acetonnak vagy az elõzõleg tárolt cuccnak.
    Nekem sikerült vennem egy élelmiszereset, tejzsír volt benne de még azt sem érzem tisztának.
    Rendesen hozzá sem lehet férni, talán forróvizes nagynyomású mosóval lehetne kitisztítani jól.

Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló tamkov Hozzászólás megtekintése
    Rendesen hozzá sem lehet férni, talán forróvizes nagynyomású mosóval lehetne kitisztítani jól.
    Elég hülyén néznének rám a benzinkúton... Bááár nem elvetendõ ötlet!

Senior.Member fisligery's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!