Oldala 34 of 84 ElsõElsõ ... 24323334353644 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 331 to 340 of 833

Topic: Elemlámpák, lámpák, világító alkalmatosságok

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    A tacskót kipucolják innen, vagy magától kipucolódik... akkor hova lehet menni a garanciával?
    Szerintem is kamu díszkötésben.
    Én nem tudom és nem állítom, hogy valós e a 10 év, vagy sem! Csupán megakadt rajta a szemem és gondoltam szólók nektek...

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 231
    Given: 273

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    A tacskót kipucolják innen, vagy magától kipucolódik... akkor hova lehet menni a garanciával?
    Szerintem is kamu díszkötésben.
    Garanciát fõleg ilyen távlatokban csak a gyártónál érvényesíthetsz, szóval oda kell menni. Léteznek ma már annyira alacsony önkisülésû elemek, hogy hihetõ legyen. Én ipari duracellt használok, ezekre 2021 március van írva szavatosságnak. Soha nem tudom meg mert el lesz használva

Junior Member Streamlight's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok!
    Segiteni szeretnek Nektek! Az egyik aprohirsetos oldalon tallaltam egy szerintem megbizhato Maglite 3D tipusu rudlampat. En ismerem a markat, megbizhato, elettartam garanciaval rendelkezik. A hirdeto szerint jo allapotban van, a kepek alapjan szerintem is. Ennyi penzert sokmindenkinek megerheti, most sajnos nekem nincs ra valo, meg amugy is van mar sok lampam. Ez most jo vetel lehet, aki akar egy megbizhato lampat.
    Jofogas.hu- ird be, hogy Maglite-ki fogja dobni:3D 4D lampak 4, ill. 5000ft!

Ui.: az uttoro, ahol tud ssgit!��

Csatlakozás dátuma
    Sep 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, es tenyleg nincs kozom a hirdeteshez!!!
    De tenyleg😀

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megbízható lámpák, stabilak, vízállóak.Ezek tények!
    Viszont a fényük mára igen gyengécske. Nehéz, elemet is kajája, mûanyag a foncsora, plexi védi kívülrõl az izzót, ami igen hamar karcos lesz.Izzó hamar kiég, elállítódik a fókusza egy ütéstõl, nem középre fókuszál.Ezeket illik tudni még a lámpáról!

Csatlakozás dátuma
    Sep 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezek IS tenyek, ihazad van, de 800ft-ert lehet bele venni led-es izzot, valamit javit, de.....!
    Te mire gondolsz, ha prepper szituaciorol van szo, milyen lampat hasznalsz? Elem, vagy akku? Nyilvan a ledek mellett tul sok erv szol, amiert nehez konkutenciat allitani vele szembe! De az a sargas halogen feny, ugy melengeti a lelket......��, vagy nem???
    De komolyan, en legfokepp az uzemidore fekszem ra, sokkal ritkabb amikor max fenyerore van szukseg.
    Szerintem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Streamlight Hozzászólás megtekintése
    Ezek IS tenyek, ihazad van, de 800ft-ert lehet bele venni led-es izzot, valamit javit, de.....!
    Te mire gondolsz, ha prepper szituaciorol van szo, milyen lampat hasznalsz? Elem, vagy akku? Nyilvan a ledek mellett tul sok erv szol, amiert nehez konkutenciat allitani vele szembe! De az a sargas halogen feny, ugy melengeti a lelket......��, vagy nem???
    De komolyan, en legfokepp az uzemidore fekszem ra, sokkal ritkabb amikor max fenyerore van szukseg.
    Szerintem.

Fénye tényleg kellemes, de a súlya igen nehéz elemekkel. Ledes izzót nem tudom mennyiért lehet vásárolni manapság, régen igen drága volt.Ha led van, még kell egy kis hûtés is mellé.Egy sima izzó volt bele 800Ft régen.Ami nem bírt sokat emlékeim szerint.
    Ledben is van már kellemes sárgás fényû, nem drágábban mint a maglite. Nekem Convoy, Ultra Fire 501 b, Olight s 15, Nitecore Ea1 lámpáim vannak. 18650 aksival megy az elsõ kettõ,erõs fényûek, szabályozható fényerõvel,aránylag megbízhatóak. Hátsó kettõ ceruza elemmel mûködik, közelre diffuzoral, szobába, sátorba, túrához megfelelõek.Kis méretûek, vízállóak, szabályozható fényerõvel, szerethetõ lámpák. Ki lehet fogni jó áron használtan is lámpákat, csak keresni kell! Nem kell új áron mindig megvásárolni!
    Én az Olightot, Nitecoret igen jó minõségû lámpának gondolom, de a Convoy is megüti a maglite szintjét.Szerintem!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem.

Sárgás fénye tényleg kellemes.Hozzá való led kiegészítõ nem túl olcsó volt régen.
    Ennyiért egy Convoyt lámpát is be tudsz szerezni,vagy egy Ultra Fire 501 b lámpát, amit kézben fogva önvédelemre is használhatsz. Általad választott meleg fényû leddel, jóval több fényerõvel, és szabályozható módokkal.Igaz hogy 18650 aksikkal megy többsége a nagy fényerejû lámpáknak. Azért találni használtan márkás, ceruzaelemes lámpákat is.Nitecore Ea1,Olight s 15 ceruza elemmel is mûködik, kicsik, szabályozható fényerõvel, vízállóak.Utóbbiak elégséges fényerõvel, és szabvány elemekkel.Bár találni más márkában is olcsóbb megfelelõjüket.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem.
    Ha már hosszú üzemidõ és a mobilitás nem számít: a megoldás hamulámpa, vagyis galván elem házilag
    Egy sörös doboz tetejét levágom, teszek bele fahamut, abba egy darab faszenet szúrok, egy-egy szigetelt drótot erõsítek a sörös dobozra és a faszénre. A két szigetelt drótot megfelelõ polaritással egy egyszerû(akár vásáros minõségû kínai) ledes lámpára kötöm és a sörös dobozba vizet öntök. Pár óra múlva világít és 95%-kal kevesebb veszélyes hulladékot termelek ezáltal.

Elõnyei:
    -akár egy évig is világít ha nincs idõ közbeni kontakt hiba benne,
    -sörös dobozt a szemét között is találsz
    -faszenet szénrúddal és rézdróttal is lehet helyettesíteni
    -könnyebben találni pótalkatrészt hozzá mint AA akkumulátort/elemet
    -több energiát tud leadni mint egy A elem
    -pincében, nedves környezetben is mûködik - nálam 3 hónapig mûködött(aztán elhanyagoltam ), közben az elektrolitot (hamulúg) kellet vízzel fenntartani
    -szépen tartja a feszültséget

Hátrányai:
    -kevésbé mobilis, stabil üzemre a legalkalmasabb
    -több cellát is össze kell kötni a megfelelõ teljesítményhez
    -nagyon nagy helyet és súlyt foglal egy AA elemhez képest

Persze egy menekülési helyzetre ez nem optimális alternatíva, de egy bázis világítását vagy a vészvilágítást ilyenekkel meg lehet oldani töredék áron, csak egy kis szabadidõ és kreativitás kell hozzá + fahamu, faszén/rézdrót/szénrúd, sörös doboz, szigetelt drót és víz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    E heti szerzemény kínai fémházas led lámpa többféle töltési lehetõséggel.2500ft,

DSC_0136.jpg

A topic keresõszavai: