Oldala 5 of 14 ElsõElsõ ... 34567 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 131

Topic: Csirkék

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    2015-08-27 12.58.02.jpg2015-08-27 12.58.49.jpg

Egy kis ügyeskedéssel a takarmánynál másfélszeresére nõttek a tojások.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Tudom, hogy most a legtöbb embert a "menekültek" kérdése foglalkoztatja. Divatos is a téma, a csapból is az folyik.
    Hála Istennek, felénk egy sem kódorog. Így engem, inkább a szorgos hétköznapok kötnek le.

Tyúkokról néhány gondolat. Az idei év, nem túlságosan kedvezett a tojás elõállításnak. Ha szabad ilyen csúnyán nevezni azt, hogy a tyúk jó dolgában, még képes tojást is tojni.
    Kezdõdött azzal, hogy a tyúkjaim júliusban levedlettek. Szeptember helyett. Teljesen megbolondította õket az idõjárás.
    Gyönyörû szépen újra tollasodtak, csak takarmányba, energiába és idõbe került a dolog. Nem sok kellett hozzá, hogy levágjam õket, de Lekvár barátom tartotta bennem a lelket. Ezúton is köszönet érte.
    A tojótápra figyelmeztetett a gazda boltos cimbora, hogy kevés benne a kalcium, hozzá kell pótolni. Tettem.
    Hullámzó volt a tojás termelési átlag. Nem tojtak jobban a táptól sem, a szemestõl sem. Átálltam szemes keverékre, amiben nagy mennyiségben napraforgó és zöldborsó van. Természetesen darálni kell ezt is nagy lyukú rostával, mert a kukorica szemeket egyben rakták bele és a tyúkok nem tudják lenyelni, akkorák.
    Ezekkel két naponta meg van a 8-10 tojás, már csak 17 tyúk van.
    Kettõt megettünk. Így, egész jó az átlag.
    Most veszek még szóját hozzá, aztán meglátjuk, hogy mit lehet kihozni belõlük.
    A tervezett állomány bõvítés egyelõre elcsúszott a fentebb említett problémák miatt. Lett volna augusztus végén ketreces tartásból tojó hibrid, de rossz volt rájuk nézni is.

Nagyok lettek, szépek, erõsek és nagyon aktívak.
    2015-09-21 11.49.31.jpg

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Tudom, hogy most a legtöbb embert a "menekültek" kérdése foglalkoztatja. Divatos is a téma, a csapból is az folyik.
    Hála Istennek, felénk egy sem kódorog. Így engem, inkább a szorgos hétköznapok kötnek le.

Tyúkokról néhány gondolat. Az idei év, nem túlságosan kedvezett a tojás elõállításnak. Ha szabad ilyen csúnyán nevezni azt, hogy a tyúk jó dolgában, még képes tojást is tojni.
    Kezdõdött azzal, hogy a tyúkjaim júliusban levedlettek. Szeptember helyett. Teljesen megbolondította õket az idõjárás.
    Gyönyörû szépen újra tollasodtak, csak takarmányba, energiába és idõbe került a dolog. Nem sok kellett hozzá, hogy levágjam õket, de Lekvár barátom tartotta bennem a lelket. Ezúton is köszönet érte.
    A tojótápra figyelmeztetett a gazda boltos cimbora, hogy kevés benne a kalcium, hozzá kell pótolni. Tettem.
    Hullámzó volt a tojás termelési átlag. Nem tojtak jobban a táptól sem, a szemestõl sem. Átálltam szemes keverékre, amiben nagy mennyiségben napraforgó és zöldborsó van. Természetesen darálni kell ezt is nagy lyukú rostával, mert a kukorica szemeket egyben rakták bele és a tyúkok nem tudják lenyelni, akkorák.
    Ezekkel két naponta meg van a 8-10 tojás, már csak 17 tyúk van.
    Kettõt megettünk. Így, egész jó az átlag.
    A tervezett állomány bõvítés egyelõre elcsúszott a fentebb említett problémák miatt. Lett volna augusztus végén ketreces tartásból tojó hibrid, de rossz volt rájuk nézni is.

Nagyok lettek, szépek, erõsek és nagyon aktívak.
    2015-09-21 11.49.31.jpg
    Nálunk vegyes állomány van(vörös, kendermagos és vegyes színû).
    Már tojtak 3 tojást, de még fiatalok így nem csoda. Igaz már termetes példányok lettek.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Én is néztem hagyományos fajtájúakat, Gödöllõn a génbankban. Sokalltam értük az 1.700 Ft-ot. Másfél évesek voltak, állítólag még jó tojók. Jövõ héten kinézek piacra, hátha lesz valami jóféle...

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Mi elõnevelten vettük õket Baján. 500 Ft volt egy csirke.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Én jobban szeretem "nagyban" venni. Kevesebb gond van velük.
    Volt, hogy a kotlóst hagytam elülni. A végeredmény, igen életképes fajta. Ez is egy lehetséges megoldás.

Törölt_fórumtag3
    Guest

0 Not allowed!
    Oaklandnak igaza van, a háznál kelt állat mindig életképesebb. Mi keltetni szoktuk géppel, a férjem már nagyon profi ebben. Voltak zsákutcák, kellett a néhány éves tapasztalat, de az idei csapat gyönyörû lett, szépek egészségesek, még a viselkedésük is más.
    Csak egy pusztult el, szemben azzal, hogy volt év, hogy a fele elment.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    2015-09-25 14.38.15.jpg
    Ha egyszer beindul az üzlet...
    Egyre nagyobbak a tojások, mondhatni hatalmasak. Végre eltaláltam a takarmányt.
    Amúgy meg vannak zavarodva az idõjárás miatt. Egyik szomszéd mesélte, hogy tavaly télen a japán-magyar keverékei végig tojtak...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    A szóját nyersen nagyon óvatosan etesd, mert bár jó minõségû fehérjéje van, hõkezelés nélkül mérgezõ.