0
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
amikor en voltam iskolas, also tagozatos ez az egesz dolog nem is letezett meg vagy csak nekem nem tunt fel.
emlekszem a negyedikesek voltak az ugyeletesek a suliba es ok ugymond vigyaztak rank. volt, hogy kinevettuk a masikat, de tetlegessegig sose fajultak el a dolgok. kozepiskolaba mar kicsivel durvabb volt a helyzet, foleg a suli dohanyzo reszeben. de meg ott is eleg ritka volt, hogy az idosebbek nagyon raszalltak volna valakire. mindez egy videki kisvarosban 2000-ig mikor is befejeztem a tanulmanyaimat.
nagyobb varosokban vagy budapesten milyen lehetett arrol fogalmam sincs.
csak erdekessegkent megemlitem ezt.
egy londoni zsido iskolaban dolgozok biztonsagi orkent. ez egy lany iskola csak lanyoknak. iszonyat nagy fegyelem van. reggeli ima, torna. semmi vissza beszeles vagy barmi hasonlo. korulbelul olyan szinten vannak fegyelmezve a diakok mint mi voltunk anno 20-30 evvel ezelott. mindez teljes szuloi tamogatassal. itt nem jarkalnak be a szulok tanart verni ha valamelyik diakot leszidjak a tanarok.
ezek a vallasos iskolak jo helynek tunnek, rend van es fegyelem. meg erkolcsossegre nevelik a gyerekeket, ugyis ezt hionyoljak nehanyan a mai vilagbol. kivancsi vagyok ok vajon jarnak-e templomba?