Oldala 17 of 48 ElsõElsõ ... 7151617181927 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 161 to 170 of 474

Topic: Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Úgy érzed ettõl a szigorú vallásos neveltetéstõl jobb emberek lesznek?
    neked mar semmi se jo?
    szoval szerinted ha a gyerekek vallasos nevelesben reszesulnek nem lesznek erkolcsos tisztesseges emberek?
    de ha homokos szulok nevelik eoket tuti, hogy nem lesznek szazasok.
    azert eleg erdekesen latod a vilagot mit ne mondjak.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Én egy egyszerû kérdést tettem fel nem értem miért reagálsz így. A véleményedre voltam kíváncsi, mivel ilyen iskolában dolgozol biztos látod a hátteret?
    Egyébként én is egyházi iskolában végeztem. :-)

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én egy egyszerû kérdést tettem fel nem értem miért reagálsz így. A véleményedre voltam kíváncsi, mivel ilyen iskolában dolgozol biztos látod a hátteret?
    Egyébként én is egyházi iskolában végeztem. :-)
    en ugy latom, hogy a diakok itt ebben az iskolaban fegyelmezettek.
    a felesegem pszcihiater, es gyerekekkel foglalkozik, elsosorban a megelozes es a problema felismeres a szakterulete. nem vallasos iskolakba jar ki ahol teljesen mas elvek szerint dolgoznak. sokkal tobb a munkaja is azokban az iskolakban, tobb a problemas gyerek. mig vallasos iskolaba talan egyszer vagy ketszer ment eddig.
    ez igy szerintem eleg jol megmagyarazza miert hiszek a szigoru es vallasos neveles hatekonysagaban.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy vallásos iskolában a legtöbb esetben fegyelmezettebbek a gyerekek - ez így van szerintem is.
    Valamilyen módon de megmondják a gyerekeknek, hogy az élet visszaadja a másokat piszkálóknak azt a bizonyos érzést.
    Az összes vallásnak van hátulütõje, ezért teljes értékû nevelés ott sem valósul meg. A fegyelmezettség azért meg van valamennyire.

Ezért kellene az igaz hitet keresni. A vallásokat el kellene felejteni - mindegyik ferdít valahol többet-kevesebbet.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    n ha a gyerekek vallasos nevelesben reszesulnek ... de ha homokos szulok nevelik
    A ketto kozott sokszor nincs kulonbseg.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    en ugy latom, hogy a diakok itt ebben az iskolaban fegyelmezettek.
    a felesegem pszcihiater, es gyerekekkel foglalkozik, elsosorban a megelozes es a problema felismeres a szakterulete. nem vallasos iskolakba jar ki ahol teljesen mas elvek szerint dolgoznak. sokkal tobb a munkaja is azokban az iskolakban, tobb a problemas gyerek. mig vallasos iskolaba talan egyszer vagy ketszer ment eddig.
    ez igy szerintem eleg jol megmagyarazza miert hiszek a szigoru es vallasos neveles hatekonysagaban.
    Megint csak látsz valamit de nem ÉLED MEG. Tudod az zavar az ilyen túlfegyelmezett dolgokkal hogy nem adják meg a gyerekeknek a koruknak megfelelõ tapasztalatokat sok esetben de az ott megszerzett szemlélet, viselkedésminták nélkül meg nem jutnak egy szint fölé a társadalomban.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megint csak látsz valamit de nem ÉLED MEG. Tudod az zavar az ilyen túlfegyelmezett dolgokkal hogy nem adják meg a gyerekeknek a koruknak megfelelõ tapasztalatokat sok esetben de az ott megszerzett szemlélet, viselkedésminták nélkül meg nem jutnak egy szint fölé a társadalomban.
    a velemenyemre voltal kivancsi. ez a velemenyem. azeert nem elem meg mert en mar nem vagyok diak es azert latom mert ott vagyok .

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rendben elfogadom hogy igy latod. A tobbi csak hangos gondolkodas volt a reszemrol. Mar egy ideje gondolkozom azon hogy kellene helyesen nevelni a kolykoket a mai vilagban. Mi a helyes utja a tudas megszerzesenek es egyaltalan mi az idotallo tudas amire tenylegesen lehet epiteni a mai es a varhatoan gyokeresen megvaltozo vilagban?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Nem csak nevelés ez. Ott kellene kezdeni, hogy a tanárok ne bátorítsák õket. A másik hogy komoly szabályok és büntetés kellene az iskolai zaklatás ellen. Ha a tanár csak röhög, meg biztatja a zaklatókat, akkor tulajdonképpen miért is fejezné be az aki másokat piszkál? Gólyabál-gólyatábor betiltva. A gólyabál a megalázásról szól, a gólyatábor meg van akinek jó, de ha csak az elmúlt évet nézzük és hogy mik derültek ki, úgy tûnik hogy a nemi erõszak se ritka eset ott. És mégis miért támogatnák ezt iskolák?

Oktatni mindenkit arról, hogy mit tegyenek ha áldozatokká válnak. Ha valaki zaklatja, bántja õket, elveszi a pénzüket vagy bármi más hasonló dolog történik velük. Ha szóban kötekednek vele és sokat, állandó jelleggel, az már rossz elõjel. A szülõknek tudniuk kellene róla és a tanároknak is. Ha bármi erõszak történik, akkor pedig rendõr intézkedjen. Elsõ -ha kevésbé komoly az eset- akkor elbeszélgethetne egy rendõr a nagypofájú gyerekkel, felvázolhatná neki a lehetséges jövõt, rácsokat, bezártságot, hideg cellát. Illetve ne legyünk naívak, nem NEKI, hanem NEKIK. Mert az olyanok általában többen vannak.

Ha pedig nem marad abba a dolog, újrakezdõdik, vagy ugyanazok másokat kezdenek zaklatni, akkor elindítani egy rendõrségi eljárást.

A lazaságnak ott kell vége legyen, mikor valakik másokat leuralnak. Ha a társadalom annyira jónak tartja magát, akkor törõdjön a problémával és oldja meg õket. Ne söpörje a szõnyeg alá a helyzetet.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Ez a fiatal lány, meg a testvére rászálltak egy kövér srácra. Megalázás, zaklatják, piszkálják, megtámadják. De csak addig amíg nem szakad el a cérna és nem fordul a kocka. A srác elkapja, a háta mögé kerül, fojtást ad neki, közben a lány testvére õt üti. Utána elengedi és megkérdezi hogy jól van-e. Tehát mikor ilyen helyzetbe hozzák és a testi épségéért küzd, még akkor sem veszítette el a lélekjelenlétét, hanem vigyázott arra hogy meg ne fojtsa és nehogy sérülést okozzon neki.

Pedig legyünk õszinték, megérdemelte volna a lány is, meg a testvére is hogy 1-2 ujjuk eltörjön.

A topic keresõszavai: