0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ha már túlélés.... Forestwalker, az általad linkelt ponyvák eléggé hasonlítanak az itthon is elérhetõ takaróponyvákhoz, de mintha vékonyabb szálból lennének szõve. Ezért inkább rákérdezek, nem túl "zörgõs" anyagúak? Az itthoni hasonló takaróponyvákkal az a bajom, hogy erõsebb szélben hangosan zörög. És akkor is ha magam alá vagy magamra terítem és megmozdulok. Ennek nem túl árulkodó a hangja? Nem fedi fel a menedék helyét, ha rejtõzködsz?
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
szerintem ugyanaz lesz mind a ketto. igen ez is zorgos anyagu, ha esik az eso meg jo hangosan kopog rajta
az biztos, hogy nem rejtozkodesre lett kitalalva. de nem minden esetben kell rejtozkodni.
de ha mar rejtozkodni kell arra ott a basha (,,British Army Standard Hotel Accommodation'') http://www.ebay.co.uk/itm/Elite-Evol...8AAOSwgQ9Vxbz9
vizhatlan, konnyu es kismeretu es terepmintas, viszont dragabb is.
| Thumbs Up |
Wow! 3x3-as! De a British Army-t kétkedve fogadom. Az ott rendszeresített BASHA kb. 215*250 cm. Eddig 3 db van itthon 2 DPM és egy DDPM, azok ekkorák. Hirdetésekben 255*172 cm méretben hirdetik. Nem értem miért. Az anyaga is más, ezt rip-stopnak nézem, a ami nekem van az silnylon. Lehet az újabbak már rip-stop, de az MTP minta nem tetszik annyira és az ára is barátságtalan.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Igen, arra nagyon jó. Próbálgattam, 8-15 méterrõl már elég észrevehetetlen a növényzet sûrûségétõl és a menedék alakjától függõen. És nem is zörög.
Nem tudom voltak-e ezek a videók már itt fenn? Ha eltekintünk a macsós félmeztelenül és mezítláb járkálástól, akkor azt kell mondanom hogy igen kreatív a srác. Érdemes megnézni a videókat, mert szerintem hasznos dolgokat lehet benne látni. Bár ez már túl van, a gyors éjjeli menedék témakörén.
https://www.youtube.com/channel/UCAL...D3nQdBA/videos
Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.
Hát ez nagyon érdekes volt! Elképesztõ a fazon, tehetne lombtetõt a háza fölé, de nem. Képes agyagcserepeket formálni és égetni. Szó szerint a semmibõl épített házat csak a technikájára hagyatkozva.
| Thumbs Up |
kint voltam egy 3 napos turan a walesi hegyekben.
gyujtottem egy ket erdekes tapasztalatot kintalvassal kapcsolatban.
elso este.
szaraz, hideg este -6 fok volt.
fuggoagyban aludtunk. en egy onfelfujodos 2,5 cm vastag matracot es egy fleece takarot tettem a fuggoagyamba es ketto 2 evszakos halozsakban aludtam. a fuggoagy fole egy 2x3 m ponyvat (a piacos zold zorogos fajta) feszitettem ki.
a haverom egy erre a celra tervezett ugynevezett fuggoagy also takarot hasznalt. ami egy halozsak anyag szeru takaro amit a fuggoagyra lehet rafogatni es alulrol oleli korbe. egy 4 evszakos halozsakot es egy DD 3x3 m ponyvat hasznalt.
en kevesbe ereztem a hideget mint o. a ket fuggoagy egymas mellett lett felallitva a szeliranyra merolegesen.
20160215_121118.jpg
en voltam a ,,szelfogo'' az elso a szeliranyban. a piacos ponyva vastag es nehez viszont jol felfogta a szelet. engem egesz este nem zavart a szel. mig a haver DD ponyvaja ami nagyobb mint az enyem viszont osszehajtva elfer egy zsebben, olyan vekony anyagu, jobban ataengedte a szelet. plusz az a fuggoagy also takaro se olyen jo otlet szeles idoben
agy also takaro.jpg
a haverom reggel panaszkodott a hidegre.
az elso este tapasztalatai. a matrac a fuggoagyban jobb megoldas mint ez a fuggoagy also takaro es a piacos ponyva jobb szelfogo mint a DD ponyva.
masodik este.
szeles, esos ido +6 fok volt.
mindketten a foldon aludtunk
en ebbol a 2x3 m ponyvabol csinaltam magamnak menedeket
20160216_114752.jpg20160216_115032.jpg20160216_115039.jpg
a foldon volt egy masik piacos ponyva erre jott az egyik halozsak aztan a fleece takaro utana a matrac.
a haverom estere felallitotta a vango satrat, a kepen a jobb oldali, most o volt a ,,szelfogo''
20160216_120733.jpg
estere o neki egy polifom matrac jutott meg a 4 evszakos halozsakja.
egesz este fujt es szakadt az eso.
meg nem aztan es szaraz maradtam de korulottem minden saras volt es kinylodas volt szaraz maradni. este kicsit faztam. az egy ket evszakos halozsak nem volt eleg. ki kellet vennem alolam a masikat is amit eddig a matrac alatt tartottam. viszont a matrac szuper jol mukodik es ezutan se erztem hideget alulrol. a ket halozsakban mar nem faztam.
Andrew sokkal jobban es kenyelmesebben aludt mint en a satraban. az a vango 1 szemelyes sator nagyon jo. egy szemely kenyelmesen elfer benne, kicsi es konnyen felallithato.
a velemenyem.
szaraz vagy hideg idoben szerintem jobb a foldon aludni mint halozsakban. egy jo matrac kell es semmi gond.
esoben a staor vagy a fuggoagy mindenkeppen jobb. az en menedekem is bevalt de kenyelem es komfort szempontjabol mindenkeppen a sator mogott van.
Nagyon királyok voltatok!Andrew sokkal jobban es kenyelmesebben aludt mint en a satraban.
Ezt a sátor ponyva dolgot,párszor lejátszottuk.Én is azt mondom a sátor sokkal jobb ötlet!
Ez a ponyvázás dolog,inkább ilyen kaland,mint megoldás.Részemrõl kicsit komolytalannak tartom!
kb 1-2 kilóba belefér egy profi egy személyes sátor(még a teszkós is jobb mint a ponyva),a ponyva mindig nehezebb,zörgõsebb,körülményesebb és úgy egyáltalán xrabb mindenben!Akkor még a hideg semmi ahhoz képest amit a szúnyogok,hangyák tudnak mûvelni.
Matrac!Lehet kapni(nekem van) lépés álló hõvisszaverõ 2*2 sátor aljat,kb 3 mm vastag,súlya gyakorlatilag nulla,mindkét oldala hõvisszaverõ,Én csináltam belõle két matracot,de sokan úgy használják,hogy azzal is takaróznak egy nyári hálózsákban.
Hálózsák! 350 gr/m2 polár anyagból varrattam egy hálózsákot ami takarónak is jó mert szét cipzározható teljesen.Egy méter széles ,úgyhogy kényelmes és sokkal melegebb mint bár melyik hiper-szuper hálózsák!
Tehát a felszerelés hideg idõben ,karrimor X1,alu sátor alátét,polár hálózsák+polár alsó felsõ+ vastag zokni.3,6 kg az egész,- tíz fokban röhögve lehet pihenni.(már ha nem sivít az orsó)
a ponyvát felejtsétek el ill a kerti bútorra jó lesz.
Last edited by Doom; 02-18-2016 at 11:43 PM.