Oldala 54 of 95 ElsõElsõ ... 444525354555664 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 531 to 540 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Adtam a macskának enni, gondoltam belekóstolok. Egy ujjnyi konzervpástétom, Friskies márkájú.

Biztos voltam benne hogy borzalmas lesz, de pont ellenkezõleg. Teljesen korrekt paprikás-tonhal íze volt. Nem is enyhe, hanem erõteljes, amire az ember azt mondaná hogy "ez igen, ez finom". 10 perc után is érzem az ízét, pedig tényleg csak belekóstoltam. Meg nem is szeretem a tonhalat, de annyira érezni rajta az õrölt paprikát, hogy valahogy mégis ízletes tõle a hal. Még jéghidegen is jó. Azt mondanám hogy szobahõmérsékleten, csipetnyi sóval, kenyéren ínyenc falat lenne, fõleg SHTF helyzetben. Ilyennel simán kihúznám egy bunker mélyén.

Kezdem érteni hogy macskák miért nem hajlandók mást enni csak ezt.
    en most dobtam ki egy csomo macska kajat. meg boven a szavatossagi idejukon belul voltak, vasarlas utani napon adtam belole a macseknak de nem ette meg. pedig a szokasos kaja volt amit eddig is kapott. aztan mikor beleszagoltam ereztem, hogy romlott. az osszes tasak a csomagba romlott volt.
    az lehetett a bajuk, hogy tarolas kozbe ki voltak teve melegnek aztan megbuggyant a kaja.
    amire ki akarok jukadni az az, hogy az ilyen sokaig elallo konzerv-dobozos kajakkal vigyazni kell mert bele lehet futni ilyenekbe amik nem lettek megfeleloen tarolva vasarlas elott. aztan hiaba van rajta a 2 evig jo cimke amikor mar reg megromlott. nagy tetelben sokaig elallo elelmet en nem igazan veszek, pont ezert.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    A konzerv ha le van zárva, akkor elméletileg bármeddig jó. Tasakos az más kérdés, az lyukas mûanyag, vagy papírtasak. Annál megkérdõjelezhetõ a szavatossági idõ. Azt egye meg más.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    A konzerv ha le van zárva, akkor elméletileg bármeddig jó. Tasakos az más kérdés, az lyukas mûanyag, vagy papírtasak. Annál megkérdõjelezhetõ a szavatossági idõ. Azt egye meg más.
    A vékony alu dobozos macskakaják még vékonyabb nyitófóliája is megszokott sérülni.
    Az nem is konzerv dobozba van töltve gyakorlatilag.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen, ez is igaz. Ha rálépsz, akkor szétmegy az egész. Érdemes védett helyen tartani. Ugyanakkor észrevettem hogy ha több éven át nedves helyen tartunk vastag falú konzervet, az se fog 100 évig elállni, mert néhány hónapon belül elkezd rozsdásodni és néhány év alatt megeszi a rozsda a dobozt. Ha jó helyen van, nincs gond, de ha víz éri, vagy erõs pára, akkor abból gyorsan gond van.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    N a igen , konzervek... Az olajos halnál az olaj meddig jó ? Az olaj mennyi idõ után avasodik meg ? Konzervek mennyire bírják a mínusz fokokat ?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondtak olyanokat hogy 30 éves honvédségi olajos halat bontottak és nem volt baja. Löncshúsnál az volt a legdurvább sztori (azt hiszem az AR15 fórumon olvastam), hogy valaki egy kocsi csomagtartójában hagyta 7 évre, Kaliforniában (ahol a csomagtartóban nyáron 50 fok is lehet). De megbontotta 7 év után és megette. Azt írta hogy kicsit más íze volt, de nem volt romlott. A mínusz fok inkább tartósít, amiatt kell kevésbé aggódni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Konzerv: ami nem "fertõzött" csomagoláskor és késõbb is légmentes marad, azzal nem lesz gond.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    A víztartalmú konzervek nem fagynak szét ? Pl kukorica , bab , lencsefõzelék ....

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lásd mélyhûtött zöldségek, gyümölcsök.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    A víztartalmú konzervek nem fagynak szét ? Pl kukorica , bab , lencsefõzelék ....
    nem,de nem tudom miért,talán a só miatt?!