Oldala 47 of 51 ElsõElsõ ... 374546474849 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 461 to 470 of 508

Topic: Hátizsákok, málhazsákok

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A rush 24-be simán belefér a 72 órás felszerelés hazai körülmények között? Mit gondoltok?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Nekem az van,imádom. De és szerintem nem rakható bele 72 órai cucc. Télen meg pláne. Persze,ugye ez is lehet relatív,ki mit tart 3napos cuccnak. Min 3l víz,kaja,ponyva,hálózsák,derékalj,némi tartalék ruha és a szokásos felszerelés.Az én cuccaim nem férnek bele.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 134
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Katafrakta Hozzászólás megtekintése
    A rush 24-be simán belefér a 72 órás felszerelés hazai körülmények között? Mit gondoltok?
    Ez érdekes része a hátizsák témának:

Vegyünk egy 160 magas, és 70 kilós embert, illetve egy 185 magas és 110 kilósat.

Ugyanolyan ruhákkal felszerelve, persze a méret eltéréseket betartva, a kisebb emberkének kisebb térfogatú hátizsák kell.
    Ez a ruhák méretébõl adódó térfogat többlet miatt van.
    A fórumokon emiatt sokan csalódnak a zsák választása után, mivel ezt a tényezõt nem veszik figyelembe...

Érdemes a szállítandó felszerelést összepakolni, és ahhoz választani egy hátizsákot némi ráhagyással.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Katafrakta Hozzászólás megtekintése
    No ,mire van szüksége egy egészséges felnõtt férfinak/nõnek 72 óra alatt?!
    -Max 9 liter víz,pusztán inni,arcot mosni,fürödni,ha talál vizet az jó,ha nem az nem túl nagy probléma.Fogat mosni ,két korty,de vihet egy csomag rágót is.Ennyit hülyeség cipelni,úgyhogy kell két literes petpalack és egy kis víztisztító.
    -Max 9000 Kcal,de ez szélsõséges terhelés esetén,amúgy 6000 bõven elég,semmi baj nem lesz.Ez 3 MRE+3 kis húskonzerv/csoki vagy kiló kenyér,kolbász,szalonna,csoki(azért itt vigyázni,mert a szalonna inni kér)+3 instand kávé(luxus)
    -1 literes edény saválló,csajka,ilyesmi
    -hálózsák
    -2*3 ponyva (obi 70 gr/m2,3 napra bõven elég)
    -20 méter 5 mm kötél
    -poncsó(nem ripstop,hanem rendes vízálló)
    -hõvisszaverõ fólia+hõvisszaverõ hálózsák=bivakzsák)
    -1 póló,2 alsó,2 zokni
    -"A" eü csomag,kiegészítve pár gyógyszerrel,egy levél víztisztító tablettával
    -1 csomag nedves wc papír,fogmosó cucc,1 szappan
    A fólia összetekerve megy a hátizsák aljára,a hálózsák kiterítve,a poncsóba tekerve megy a hátizsák tetejére,középen megkötve,két oldala lehajtva és a hevederekkel rögzítve.(így jobb is,mert ha kívül van,gyorsan le lehet venni,rá tudsz ülni ha pihensz)A többi bõven elfér a 23,5 órás zsákban(az edénybe is bele pakolhattok.)
    A ruházat zsebes nadrág+min. négy zsebes téli kabát/jó idõbe mellény.
    -A farzsebekbe két ruha zsebkendõ.
    -a két comb zsebbe könnyû,puha,nem törékeny dolgok (pl eü csomag,zokniba tekerve a víztisztító vagy gyufa nejlonba)
    -Az övre megy a túlélõ kés (nagy méretû erõs kés,ami jó tüzet is gyújtani,vagy mini bozótvágó),akinek van oldal fegyver
    -mellény kabát zsebbe megy a pénztárca belsõ zsebbe.A külsõ zsebekbe zseblámpa(tarcsi elem a csajkába),bicska(konzervnyitós),pici kés(pl mora,F1) vagy egy erõs bicska,térkép,0,3 pet palack,napszemüveg,iránytû,gázspray,tartalék tár és az ilyesmi apróságok.De figyeljetek oda,hogy ha hasra estek, ne törjön össze semmi.
    Úgyhogy elég az a hátizsák három napra!
    Last edited by Doom; 01-19-2016 at 11:31 PM.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    Nekem az van,imádom. De és szerintem nem rakható bele 72 órai cucc. Télen meg pláne. Persze,ugye ez is lehet relatív,ki mit tart 3napos cuccnak. Min 3l víz,kaja,ponyva,hálózsák,derékalj,némi tartalék ruha és a szokásos felszerelés.Az én cuccaim nem férnek bele.
    en nemsokara megyek wales-be a hegyekbe egy 3 napos turara. egy 30literes hatizsakkal. az alvos cuccokat kivulre rogzitem a tobbi meg elfer benne, es ez teli holmi.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    azért azt is nézni kell, hogy hálózsák és hálózsák között is van különbség. Az enyém 1.8kg alig összenyomható és ráadásul nyári. +5 foknál egy óránál is kevesebbet aludtam benne. De most ez van és ez a felszerelésem még egy darabig. és közel akkora, mint egy 30 literes hátizsák.
    Last edited by haven; 01-21-2016 at 02:03 PM.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    azért azt is nézni kell, hogy hálózsák és hálózsák között is van különbség. Az enyém 1.8kg alig összenyomható és ráadásul nyári. +5 foknál egy óránál is kevesebbet aludtam benne. De most ez van és ez a felszerelésem még egy darabig. és közel akkora, mint egy 30 literes hátizsák.
    nekem az alvos cuccom az ket nyari halozsak meg egy fleece pokroc, ezek vannak egybe gonygyolve es a hatizsak aljara lesznek rogzitve.
    aztan van egy onfelfujos matracom ami meg a zsak tetejere fog menni. ez az alvos cucc ez megy kivulre. a tobbi amit viszek mind belefer a 30literes zsakba.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    a többi nekem is belefér. Ezekkel van csak probléma. És nem szeretem a kívül rögzített nagy és nehéz dolgokat. Ha azt mind felrakod, nagyobb lesz a térfogatuk, mint a zsákodnak magának. Nekem az zavaró

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    a többi nekem is belefér. Ezekkel van csak probléma. És nem szeretem a kívül rögzített nagy és nehéz dolgokat. Ha azt mind felrakod, nagyobb lesz a térfogatuk, mint a zsákodnak magának. Nekem az zavaró
    hat azert nagyobb nem lesz de majdnem akkora az igaz. viszont sulyban elosztasban nem sokat valtoztat mert nem nehez egyik sem.
    ez is csak szokas kerdese, ki mit szeret. engem pl tok nem zavar, hogy kivulre vannak felfogatva.

ha nagyon kukacoskodni akarnek azt mondanam, hogy azert jobb a kulso felfogatas mert sulyt lehet vele sporolni.
    minnel tobb mindent akarsz berakni annal nagyobb zsak kell. egy merevitos (foleg fem merevitos) hatizsaknal ez sok extra suly a nagyobb meret miatt.
    a kisebb hatizsakkal (kisebb onsuly) ugyanazt a cuccot el tudom vinni es amit megsporolok a zsak sulyan 1-3kg azt meg extra felszerelesnek bepakolhatom ha akarom.
    de ez csak akkor szamit ha a suly nagyon fontos tenyezo. egy sima turanal nemhiszem, hogy annyira erdekelne.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    na igen. Én meg gyúrok, 1-3 kilót csak már eltudok vinni