Oldala 24 of 32 ElsõElsõ ... 142223242526 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 231 to 240 of 314

Topic: Bug Out shelter / sátor / menedéképítés

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    ,, használd csak az ûrtechnikás cuccaidat nyilván az mindig nálad van, könnyen javítható és pótolható ha szükséges és senki sem fogja elvenni tõled''

most akkor az urteknikas cuccaid helyere tedd be a irhabunda szot es olvasd el ugy is ezt a mondatot
    A kabátom nyilván rajtam van mindig anélkül kicsit huzatos lenne az élet. :-D Javítani könnyen lehet nem tudom a szûcs szakmáról hallottál e vagy az sincs a környékeden? :-D Egyébként szükség esetén meg tudom varrni a kabátot én is de még a késtokot is.
    Szerinted mit fognak hamarabb elvenni a szép színes sportfelszerelést vagy egy régi lezsírozott bundát?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Doom
    Akartam még folytatni az irhabundás képzelgéseimet de nem tudom érdekel e valakit?
    Persze,hogy folytasd!Ne törõdj senkivel,írd csak amit gondolsz+Spec én mindenre nyitott vagyok,a leglehetetlenebb,elképzelhetetlenül életszerûtlen dolgokra is!

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    A kabátom nyilván rajtam van mindig anélkül kicsit huzatos lenne az élet. :-D Javítani könnyen lehet nem tudom a szûcs szakmáról hallottál e vagy az sincs a környékeden? :-D Egyébként szükség esetén meg tudom varrni a kabátot én is de még a késtokot is.
    Szerinted mit fognak hamarabb elvenni a szép színes sportfelszerelést vagy egy régi lezsírozott bundát?
    nem tudtam, hogy te is szucs vagy vagy mindig van egy szucs a kozelbe amikor javitani kell a kabatod. a bor kabatot azt meg nem fogod soha olyan egyszeruen es gyorsan megvarrni mint egy halozsakot vagy satrat az biztos

de azt is nehezen hiszem, hogy kint a terepen csak ugy barki nekiall bor kabatot varrogatni es azt normalisan meg is tudja csinalni.
    az meg a masik, hogy nem eleg egy tu meg cerna ehhez a fajta javitgatashoz.

satrat, halozsakot sima tuvel cernaval mindenfele komolyabb tudas nelkul barki kepes osszevarrni. de ha nagyon nem megy a varras ott a ragasztoszallag.

az hogy meg mit fognak elobb el venni azt senki nem tudja. de az biztos,hogy az en cuccomat senki nem latja amig a hatizsakban van (ami ugyanugy mindig nalam van mint veled a kabatod). a kabatodat viszont mindenki mar messzirol kiszurja es akinek epp egy ilyen kabatra faj a foga az majd ...

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Látod nem vagy benne a témában, csikón csak erõs vastag száraz bõröket kell varrni pl. késtok. Bõrt lyukasztani sok mindennel pl. patkószeg és balta foka vagy mi is van a svájci bicska hátsó részén? :-D
    De viccet félretéve a vékony krómbõröket fõleg ha zsíros könnyen lehet varrni 3 konvex élû tûvel.
    Ez idáig érthetõ? Tudod mi a különbség a króm és a növényi cserzésû bõr között? Bõrvarró tûket ismered? Azért kérdezem hogy közös nevezõn legyünk.

Azért megnézném hogy ezeket a spéci mûszálas anyagokat hogy varrod meg fõleg ha nem szõtt anyagból vannak vagy a cellás anyagot? Ja és a gore-tex kabát is könnyen javítható ha elkezd leválni a hegesztés a varratokról vagy patentot/tépõzárat is könnyû cserélni! Természetesen kint a pusztába a membrán sérülése nélkül bárki ki tudja cserélni. :-)

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Látod nem vagy benne a témában, csikón csak erõs vastag száraz bõröket kell varrni pl. késtok. Bõrt lyukasztani sok mindennel pl. patkószeg és balta foka vagy mi is van a svájci bicska hátsó részén? :-D
    De viccet félretéve a vékony krómbõröket fõleg ha zsíros könnyen lehet varrni 3 konvex élû tûvel.
    Ez idáig érthetõ? Tudod mi a különbség a króm és a növényi cserzésû bõr között? Bõrvarró tûket ismered? Azért kérdezem hogy közös nevezõn legyünk.

Azért megnézném hogy ezeket a spéci mûszálas anyagokat hogy varrod meg fõleg ha nem szõtt anyagból vannak vagy a cellás anyagot? Ja és a gore-tex kabát is könnyen javítható ha elkezd leválni a hegesztés a varratokról vagy patentot/tépõzárat is könnyû cserélni! Természetesen kint a pusztába a membrán sérülése nélkül bárki ki tudja cserélni. :-)
    en nem vagyok szucs se bormuves de google es az internet a baratom es mindenhol azt talalom a bor varrassal javitassal kapcsolatban hogy:,,. Ám a bõrruha javításhoz precízebb szakértelem szükségeltetik, mint a megvarrásához'' meg hasonlok. gondolom te profi bormuves vagy, meg mindenki aki borkabatot hord.

a speci muszalas anyagok, sator, halozsak anyagok a legkonnyebben javithatoak
    halozsak javitas:

sator javitas:

nem azt mondtam, hogy a borkabatot nem lehet javitani hanem azt, hogy nem lehet olyan egyszeruen javitani mint a sator vagy halozsak anyagokat!
    a borkabatot nem fogod igy pikk pakk beragasztani az tuti!

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!

en nem vagyok szucs se bormuves de google es az internet a baratom es mindenhol azt talalom a bor varrassal javitassal kapcsolatban hogy:,,. Ám a bõrruha javításhoz precízebb szakértelem szükségeltetik, mint a megvarrásához'' meg hasonlok. gondolom te profi bormuves vagy, meg mindenki aki borkabatot hord.

a speci muszalas anyagok, sator, halozsak anyagok a legkonnyebben javithatoak
    halozsak javitas:

sator javitas:

nem azt mondtam, hogy a borkabatot nem lehet javitani hanem azt, hogy nem lehet olyan egyszeruen javitani mint a sator vagy halozsak anyagokat!
    a borkabatot nem fogod igy pikk pakk beragasztani az tuti!

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kezd már kicsit parttalanná válni ez a vita de még teszek egy kísérletet hátha megérted.
    1. Nem tudom mi van a neten de hidd el egy kibomlott varrást, vissza tudok varrni vagy egy szakadást is meg tudok varrni sõt akár még egy foltot is meg fel tudok varrni. Az hogy nem az lesz a legszebb javítás a világon és nem felel meg az EU szabványnak az meg qvára nem érdekel.
    2. Ezek a vidik átmeneti javításokat mutatnak amit késõbb szakembernek le kell javítani rendesen vagy új terméket kell venni. Mind a 2 esetben spéci dolgok kellenek hozzá amit nem kapsz meg egy világvége helyen. Nehéz helyzetben amikor sáros,zsíros, koszos a felszerelésed nem fogod tudni így elõkészíteni az anyagot, hogy rátedd a foltot ha van nálad.
    Ja és ugyanezt meg lehetett volna oldani egy erõsebb ragasztószalaggal is.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kezd már kicsit parttalanná válni ez a vita de még teszek egy kísérletet hátha megérted.
    1. Nem tudom mi van a neten de hidd el egy kibomlott varrást, vissza tudok varrni vagy egy szakadást is meg tudok varrni sõt akár még egy foltot is meg fel tudok varrni. Az hogy nem az lesz a legszebb javítás a világon és nem felel meg az EU szabványnak az meg qvára nem érdekel.
    2. Ezek a vidik átmeneti javításokat mutatnak amit késõbb szakembernek le kell javítani rendesen vagy új terméket kell venni. Mind a 2 esetben spéci dolgok kellenek hozzá amit nem kapsz meg egy világvége helyen. Nehéz helyzetben amikor sáros,zsíros, koszos a felszerelésed nem fogod tudni így elõkészíteni az anyagot, hogy rátedd a foltot ha van nálad.
    Ja és ugyanezt meg lehetett volna oldani egy erõsebb ragasztószalaggal is.
    1., had idezzem magam: ,,nem azt mondtam, hogy a borkabatot nem lehet javitani hanem azt, hogy nem lehet olyan egyszeruen javitani mint a sator vagy halozsak anyagokat!
    a borkabatot nem fogod igy pikk pakk beragasztani az tuti!''
    2., mindket esetben allando megoldast emlitenek es elmondjak, hogy ezt sima ragasztoszalaggal is meg lehet oldani (az az ideiglenes megoldas)
    ,,Nehéz helyzetben amikor sáros,zsíros, koszos a felszerelésed nem fogod tudni így elõkészíteni az anyagot, hogy rátedd a foltot ha van nálad.'' ez ugyanugy ervenyes minden masra is.

amit mondok az az, hogy ezeket a dolgokat (sator, halozsak) egyszerubb es gyorsabb javitani mint egy borkabataot, ennyi.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Erõs ragasztószalag megfogja a bõrt is de nagyon igénytelenül néz ki. :-D Bõrvarráshoz sem kellenek napok, fõleg ha le van szakaszolva az eredeti varrás mert akkor max 5-10cm-et szakadhat ameddig nincs leszakaszolva. Ennyit egy laza ebéd utáni pihi közben lejavítok.
    Ami nincs körbevarrva az nem végleges javítás. Ha nem volt egyértelmû amit leírtam még egy ilyen átmeneti javításhoz is spec ragasztó és ideális körülmények kellenek, mindkét vidin asztalon csinálják szép napos idõben száraz zsákot. Na pont ezek a körülmények nem lesznek meg ha megsérül a felszerelésed.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Erõs ragasztószalag megfogja a bõrt is de nagyon igénytelenül néz ki. :-D Bõrvarráshoz sem kellenek napok, fõleg ha le van szakaszolva az eredeti varrás mert akkor max 5-10cm-et szakadhat ameddig nincs leszakaszolva. Ennyit egy laza ebéd utáni pihi közben lejavítok.
    Ami nincs körbevarrva az nem végleges javítás. Ha nem volt egyértelmû amit leírtam még egy ilyen átmeneti javításhoz is spec ragasztó és ideális körülmények kellenek, mindkét vidin asztalon csinálják szép napos idõben száraz zsákot. Na pont ezek a körülmények nem lesznek meg ha megsérül a felszerelésed.
    miert ha kabat serul az csak ,,egy ebed utani pihi kozben'' fog serulni? az is a szar idoben fog serulni ha a logikadat kovetjuk. azt, hogy varrod ossze ha elgemberedtek az ujjaid a hideg esotol?
    a videok csak peldak voltak, hogy lehet foltot is feltenni, gyors megoldas. de ha varrogatni akarnek az is gyorsabban menne mintha a borkabatot allnek neki varrni.