Oldala 82 of 184 ElsõElsõ ... 3272808182838492132182 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 811 to 820 of 1833

Topic: Illegális bevándorlás/bevándorlás/menekültek

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Kicsit értelmetlennek találom,az olyan dolgok megvitatását,amire semmi ráhatásunk nincsen.Az ötleteket el lehet küldeni a Minisztériumba,udvariasan pár hét múlva válaszolnak rá.
    Ez a migrációs jelenség olyan mint a föld forgása,nem lehet megállítani!Lassítani,kezelni lehet.
    A világ változik és most ennek vagyunk a szemtanúi és átélõi.Lehet ágálni,tiltakozni,ötletelni,de inkább az értékes energiát arra kell fordítani,hogyan lehet együtt élni a változásokkal hosszú távon.
    Aki kibontja pezsgõt az vállalja,hogy elszökik a buborék,Értelmetlen keresni a megoldást,hogyan lehet össze gyûjteni és vissza tenni az üvegbe és lezárni,hogy újra olyan legyen mint régen.
    Nem lesz!A világ,Európa sem lesz olyan,mint a népvándorlás elõtt!
    Ami még csak most kezdõdött!
    Az eddigi emberek csupán az elsõ fecskék,a legszorultabb helyzetben lévõk és a kaland vágyók.Jönnek még ezrével,tíz-százezrével...és még többen!
    A kerítés,kvóta elutasítás,aknazár,határzár,törvény módosítások,csak lassítják ideig-óráig.
    Jönnek még!Ahogy mind jobban változik a klímánk,egyre több lesz a klíma menekült,a reménytelen,az éhezõ,a jobb életre vágyó és jönnek keletrõl is.... velük jön a bûnözés is.
    Ez ugyan úgy meg van itthon is,100 emberbõl X bûnözõ.A bevándorlók közül is százból X bûnözõ.
    Alapvetõ változások lesznek az életünkben,ami ellen nem tehetünk semmit!Megszokjuk majd!Ahogy megszoktuk a munkanélküliséget,a hajléktalanságot,a kilakoltatásokat...ami pár évvel ezelõtt ismeretlen fogalom volt Magyarországon.
    Tehát ezzel meg kell tanulni együtt élni!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Orbán bejelentette: kvótaügyi népszavazást indítanak

http://index.hu/belfold/2016/02/24/o..._parlamentben/

Érdekes. Azt ígérték hogy NEM lesz kvóta és sose mennek bele. Most meg névszavazást indítanak róla? Ennek abban az esetben van értelme, ha ezzel akarják majd magukat védeni az EU-val szemben. (Ami támogatandó és teljesen ésszerû.) Az eredmény szerintem elég egyértelmû lesz. Nézem a FB-on, Fideszesek, kvóta-ellenesek. Jobbikosok kvóta-ellenesek. De ugyanakkor sok baloldali se akar arab bevándorlókat. Szóval elég nagy arányban lesznek ellene a népszavazáson. Az is kérdés hogy mikorra idõzítik ezt. Mert túl sokáig húzni ezt nem lehet.

Kicsit értelmetlennek találom,az olyan dolgok megvitatását,amire semmi ráhatásunk nincsen.
    Ez valószínûleg így van. Aknazár, meg tûzparancs, ezek úgysem fognak megtörténni. Már egy szakadt drótkerítés miatt is szétalázták Magyarországot.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    A bejegyzésem erre volt válasz:

Mit értesz a határ fenyegetésén? Közeledik felé? Rálép a kerítésre, alábújik vagy átvágja? A határõr lõjjön át a határon Szerbia területére? Vagy várja meg míg átér is itt lõjje le? És a holtestekkel mi legyen? Kapjanak az állam költségén végtisztességet vagy egyszerûen csak égessük el õket nagy kazánokban? Túl messzire vezet az erõbõl politizálás...
    Akkor lefordítom:

Ha jön egy betörõ kivont f.sszal azt mondogatván hogy nem török az életedre, csak elveszem a mindened és halálra erõszakolom a feleséged akkor hogyan fogadod? Tessék betörõ uram, szolgálja ki magát, ha nem akar bántani csináljon amit akar!? Esetleg lelövöd már a kerítésnél? Ej Te kis erõbõl politizáló...
    Kérdezz meg bárkit, hogy mi történt a határon a felszólításra meg nem álló határsértõkkel a fene nagy liberalizmus elõtt, és arról is hogy mi történik most is életre valóbb államok határán! Megmondom mi történt. Ahogy olyan pozícióba került, hogy a határ hosszában rá lehetett lõni, golyót kapott.
    Ami a hullákat illeti sok megoldás volt rá az idõk folyamán. Szabad ég alatti rothasztás-ó és középkor, tömegsír/égetés-újkor, hamvasztás/tömegsír/ ha akarja hazaviheti aki igényt tart rá-legújabb kor.
    Az erõbõl politizálásról meg csak annyit, hogy szerinted a beáramló félmajmok és ölésre szocializált pszichopata vallási fanatikusok szerinted mégis mi másból értenek?!
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Akkor lefordítom:

Ha jön egy betörõ kivont f.sszal azt mondogatván hogy nem török az életedre, csak elveszem a mindened és halálra erõszakolom a feleséged akkor hogyan fogadod? Tessék betörõ uram, szolgálja ki magát, ha nem akar bántani csináljon amit akar!? Esetleg lelövöd már a kerítésnél? Ej Te kis erõbõl politizáló...
    Kérdezz meg bárkit, hogy mi történt a határon a felszólításra meg nem álló határsértõkkel a fene nagy liberalizmus elõtt, és arról is hogy mi történik most is életre valóbb államok határán! Megmondom mi történt. Ahogy olyan pozícióba került, hogy a határ hosszában rá lehetett lõni, golyót kapott.
    Ami a hullákat illeti sok megoldás volt rá az idõk folyamán. Szabad ég alatti rothasztás-ó és középkor, tömegsír/égetés-újkor, hamvasztás/tömegsír/ ha akarja hazaviheti aki igényt tart rá-legújabb kor.
    Az erõbõl politizálásról meg csak annyit, hogy szerinted a beáramló félmajmok és ölésre szocializált pszichopata vallási fanatikusok szerinted mégis mi másból értenek?!
    Tehetséges fordító vagy, csak a saját gondolataidat nem tudod megfogalmazni (legalábbis szerintem). Ha a kivont f.sz alatt csõretöltött fegyvert értettél, akkor azokat most is csõre töltött fegyverek fogadják. A pédádra visszatérve, a kivont f.szal közeledõt nem kivont f.sszal várnám (fegyverre fegyver), és biztos nem lõném le amíg a kerítésen kívül van. Az csak bonyodalmat szül. De jelenleg bent se nagyon, mert akkor engem b.szik meg az állam. Lehet, hogy sokan nekem adnának igazat, sõt lenne szabadítsátok ki... mozgalom is, de akkor is ugyanannyit kapnék érte, mint egy rendes emberért. De nem várnám letolt nadrággal. Nem az ölés az egyetlen megoldás (nem lelövést írtam, mert valószínû szabadban gázt, zárt térben gumilövedéket kapna).
    Ugyan ez áll a határra is. Idegen állam területére nem lövöldözünk. Amíg a migráns Szerbiában van és lóbálja a szerszámát csak szemmel lehet tartani (lehetõleg az irányzékon keresztül). Ha átjön, le lehetne lõni nemzetközi incidens nélkül is, de akkor is úgy néznének ránk, mint aki az asztalra pottyant az esküvõi vacsorán. Az osszes katonai jelentés úgy kezdõdik, hogy viszonoztuk a tüzet. Mert aki kezdi a bulit, fizeti a számlát, az erkölcsieket is.
    A kerítés eddig elég elrettentõ volt, mert találtak könnyebb utat. De ha más is lezárja a határait kerítéssel újra visszajönnek. Ha ugyanúgy zárt a határ, akkor a laposon fognak menni és nem másszák meg Horvátország és Szlovénia hegyeit. Nem véletlen, hogy a Görög-Macedón határra akarnak védelmet. Macedónia nem EU tag, ott jobban "elnézhetõ", ha lelõvik a határsértõket. Persze mindenki titltakozni fog, de titokban hálát adnak Istennek, hogy nem az õ határain történnek.

A múltbeli határzárra reagálva. Ne legyünk már büszkék rá! Az nem minket védett a támadástól, hanem saját börtönünk határa volt. Az ott szolgálatot teljesítõk általában "hátba" lõtték azokat akik menekültek volna a szocializmus/kommunizmus elõl és nem "szembe" azokat akik be akartak jönni. És mennyien is haltak meg a vasfüggönyön? Nem olyan könnyû valakit lelõni elõre megfontoltan. Hinni kell abban, hogy amit teszel, az helyes.
    A mostani helyzetre vetítve, úgy kellene viselkedni, mint ahogy akkor viselkedtek az osztrák határõrök. Õk viszont nem lõtték halomra a disszidálókat.

És bélyegezzetek meg, de a válogatás nélküli tömegmészárlásokat nem veszi be a gyomrom. Azt se, hogy elõre büntessünk olyat amit még el sem követtek. Ilyen alapon mindenki adja le a jogosítványát, mert úgy is szabálytalankodik 2 év alatt annyit, hogy elvegyék tõle. Jönnek bûnözõk, terroristák? Jönnek! De csak õk jönnek? Nem! De ugyanez volt igaz (és igaz most is) ránk is. 56-ban csak politikai okokból disszidáltak az emberek? Mentek ott a köztörvényesek is. Mégis mindnek enni és szállást adtak. Szóval akkor is jobb lett volna mindet lelõni a határon?

Felesleges újabb példákat hozni, nem tudok jó megoldást a helyzetre. Jönni fognak és nem azért, hogy megszállják európát, hanem hogy jobban élhessneek, mint ott ahol most élnek. Megtiltani nekik lehet, lelõni õket lehet, és lehet, hogy kevesebben fognak jönni. De ez akkor sem jó megoldás. Hatásos lehet, de jó nem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    És bélyegezzetek meg, de a válogatás nélküli tömegmészárlásokat nem veszi be a gyomrom. Azt se, hogy elõre büntessünk olyat amit még el sem követtek. Ilyen alapon mindenki adja le a jogosítványát, mert úgy is szabálytalankodik 2 év alatt annyit, hogy elvegyék tõle. Jönnek bûnözõk, terroristák? Jönnek! De csak õk jönnek? Nem! De ugyanez volt igaz (és igaz most is) ránk is. 56-ban csak politikai okokból disszidáltak az emberek? Mentek ott a köztörvényesek is. Mégis mindnek enni és szállást adtak. Szóval akkor is jobb lett volna mindet lelõni a határon?

Akkor kérlek ó Mester mutass nekem:
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges nemi erõszakról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges fosztogatásról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett gyújtogatásról lázongásról, tömeges kitörésrõl a táborból
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett terrorcselekmény sorozatról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett pedofil nemi erõszakról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint 56-osok kidobálták az ételt a rendelkezésükre bocsátott és általuk összefosott vasúti kocsiból
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok egzotikus betegségek lehetséges melegágyai voltak
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok munka nélkül óhajtottak élni a befogadó országban, és mikor nem kaptak valamit azonnal, akkor tüntetni kezdtek
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok megtagadták a nyilvántartásba vétel bármelyik aspektusát
    Nem megy? Akkor kérlek ne beszélj hülyeségeket.

A határról meg annyit hogy valóban nem szükséges válogatás nélküli tömegmészárlás. Mert hát ugye soha senki nem mondta hogy a határátkelõhöz érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ "ártatlan menekülteknek" bármi baja kell hogy essen. Érzed az apró különbséget a gyújtogató, köveket hajigáló együttmûködést megtagadó biometrikus adatfelvételt (valószínûleg okkal) megtagadók és az ártatlanok között?

És bélyegezz meg, sõt meg is kövezhetsz, de az én szememben ebben a gyülevész hadban nincsenek ártatlanok. Vannak ellenben gazdasági migránsok (ingyenélõk), gyilkosok, terroristák, erõszaktevõk, pedofilok, és mindenféle fanatikusok. Mert bizony azt mondom hogy számomra több az országom és a népem minthogy ne vegyen be bármit a gyomrom, többet ér egy igaz Magyar élete, sõt egy Magyar gyermek mosolya mint akárhány ezer ilyen kétlábú sáska élete!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akkor kérlek ó Mester mutass nekem:
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges nemi erõszakról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges fosztogatásról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett gyújtogatásról lázongásról, tömeges kitörésrõl a táborból
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett terrorcselekmény sorozatról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett pedofil nemi erõszakról
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint 56-osok kidobálták az ételt a rendelkezésükre bocsátott és általuk összefosott vasúti kocsiból
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok egzotikus betegségek lehetséges melegágyai voltak
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok munka nélkül óhajtottak élni a befogadó országban, és mikor nem kaptak valamit azonnal, akkor tüntetni kezdtek
    - 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok megtagadták a nyilvántartásba vétel bármelyik aspektusát
    Nem megy? Akkor kérlek ne beszélj hülyeségeket.
    Nem vagyok a mestered és nem is kívánok az lenni, ne is kérlelj! Van 400-500 hallgatóm, elég azoknak mutogatnom. Ha gúnynak szántad, akkor sajnálattal közlöm inkább szánalmasra sikeredett!
    A kéréseidre térve, nem tudok rá se hiteles se legenda szintû esetet mondani. Nem vagyok képben az ötvenes évek osztrák, német, amerikai, ausztrál és egyéb országok bûnügyi statisztikáiban. De ettõl miért is lenne hülyeség amit írtam? Nem vándoroltak ki köztörvényesek a többi menekült között? A te látványos megfogalmazásoddal fogalmazva, mutass nekem:
    - 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között csak politikai üldözöttek voltak
    - 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között egyetlen késõbbi bûnelkövetõ sem volt
    - 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között egy sem követett el nemi erõszakot
    - 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között egy sem volt pedofil
    .... (folytatnám, de nevetséges már a felsorolás is)
    Nem megy? Akkor miért is beszélek hülyeségeket?

A határról meg annyit hogy valóban nem szükséges válogatás nélküli tömegmészárlás. Mert hát ugye soha senki nem mondta hogy a határátkelõhöz érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ "ártatlan menekülteknek" bármi baja kell hogy essen. Érzed az apró különbséget a gyújtogató, köveket hajigáló együttmûködést megtagadó biometrikus adatfelvételt (valószínûleg okkal) megtagadók és az ártatlanok között?
    A határállomásra érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ menekültek beadhatják a kérelmüket, amit a jelengi szabályok értelmében azonnal elutasítják, mert a kormányunk szerint Szerbia biztonságos ország, maradjanak ott. Ráadásul nem az országból, hanem az EU-ból dobják ki, mert a magyar elutasító határozat késõbb más országokban is érvényes lesz, hiába szökik tovább. Az általad leírt különbséget érzem, és te érzed a helyzet 22-es csapda jellegét? Aki együttmûködik azt kidobják, aki beszökik, az esetleg továbbjut a célja felé.
    Ezen a fórumon kissé abszurd felhánytorgatni másoknak, hogy gebasz helyzetben nem mûködnek együtt a hatóságokkal, ódzkodnak a letagadhatatlan (biometrikus) nyilvántartásba vételtõl és nem kérnek a kormány ráerõszakolt "segítõkészségébõl". Ha gebasz lesz, mi sem a gyülekezõ helyen fogunk sorakozni és nem a tömeggel együtt vonulunk rendezett sorokban ahova irányít a hatalom. Hanem megyünk amit a legjobbnak tartunk és kerüljük a hatóságokat, az ellenörzõ pontokat.

És bélyegezz meg, sõt meg is kövezhetsz, de az én szememben ebben a gyülevész hadban nincsenek ártatlanok. Vannak ellenben gazdasági migránsok (ingyenélõk), gyilkosok, terroristák, erõszaktevõk, pedofilok, és mindenféle fanatikusok. Mert bizony azt mondom hogy számomra több az országom és a népem minthogy ne vegyen be bármit a gyomrom, többet ér egy igaz Magyar élete, sõt egy Magyar gyermek mosolya mint akárhány ezer ilyen kétlábú sáska élete!
    Én nem akarlak megbélyegezni, mindenki azt gondol, érez és tesz amit akar. Amíg ez nem árt az én életemnek (igen, önzõen az én életemnek). Jelenleg saját nemzetem vesz kerül és minden nap acsarkodnak rám és egymásra. A magyarok veszik el a magyarok életét és magyarok törlik le a gyermekeink arcáról a mosolyt. Már nem gondolkodok nemzetben, ha nem mások teszik meg, mi fogjuk felfalni egymást. Csak magamnak-családomnak-barátaimnak-ismerõseimnek-közösségemnek szeretnék egészséget, boldogságot, békét és biztonságot (kb. ebben a sorrendben).

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nézd A.L.Ias ha te nem érzed, nem érted, hogy mi a probléma a millió számra az Európába érkezõ MUSZLIM bevándorlókkal, akkor nálad komoly problémák vannak!
    Nem kezdem el magyarázni megint, és újra, mert semmi értelme.... Mintha vaknak magyaráznám a szivárványt..

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha neked ebbõl az jön le, hogy nekem nincs problémám a bevándorlókkal, akkor felesleges is magyarázatba kezdened! Vagy a gyûlölet vakít el vagy én nem írtam le érthetõen:
    nekem azzal a megoldási javaslattal van problémám, hogy válogatás nélkül daráljunk le mindenkit aki a határainkon megpróbál átszökni. Fegyverrel, aknával, elektromos kerítéssel, a cél szentesíti az eszközt. Jönnek terroristák is és jönnek azok is akik a terroristák elõl menekülnek és csak békében akarnak élni.
    Volt itt pár topik amik gebasz esetén a csoport kialakítását és egy idegen csoportba fogadását tárgyalta. Ott nem volt ilyen drasztikus álláspont, hogy aki mozog az ellenség is lehet, tehát öljük meg.

De amit írok az az én magánvéleményem, amivel nem kötelezõ egyetérteni, sõt! Senkit nem akarok meggyõzni az igazamról, viszont cinkosnak érezném magam ha némán tûrném az itt elhangzottakat.
    Leendõ sorstársaimat is látom bennük. Én is, mi is lehetnénk az õ helyükben, mint ahogy már elõfordult. Hiszen mi is számolunk azzal, hogy bármikor borulhat a bili és indulunk egy jobb élet reményében valahová. És csak remélni tudom, hogy amikor én szökök a határon át (mert gondolom nem sokan mennének közüllünk a hivatalos gyüjtõpontokra) nem olyanok fogadnak a túloldalon, mint akik itt válogatás nélkül lõnének.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pusztán azért kértem, és továbbra is kérem a felsorolást mert a fenn említett bûncselekményeket tagadatlanul, tömegével dokumentáltan követik el a kedves "menekültek". És ameddig ugyanezt de legalábbis hasonló arányú bûnelkövetést nem tudsz, (mert nem tudhatsz) felmutatni az 56-os disszidensekkel kapcsolatban, addig leszel szíves semmiféle szinten nem összemosni az 56-os menekülteket a vándorsáskákkal!

". Az általad leírt különbséget érzem, és te érzed a helyzet 22-es csapda jellegét? Aki együttmûködik azt kidobják, aki beszökik, az esetleg továbbjut a célja felé.
    Ezen a fórumon kissé abszurd felhánytorgatni másoknak, hogy gebasz helyzetben nem mûködnek együtt a hatóságokkal, ódzkodnak a letagadhatatlan (biometrikus) nyilvántartásba vételtõl és nem kérnek a kormány ráerõszakolt "segítõkészségébõl". Ha gebasz lesz, mi sem a gyülekezõ helyen fogunk sorakozni és nem a tömeggel együtt vonulunk rendezett sorokban ahova irányít a hatalom. Hanem megyünk amit a legjobbnak tartunk és kerüljük a hatóságokat, az ellenörzõ pontokat."

Ezek szerint tökéletesen rendben van az erõszak, a rablás, a pedofília, a gyújtogatás stb. ? Érthetõ a kapott étel, víz, ruhanemû nagyképû eldobálása? Akkor ne is ellenõrizzük szegényeket, mert esetleg nem élhetnek ingyen? Inkább jöjjenek a terroristák is, csak nehogy kellemetlenül érintsen néhány ténylegesen becsületes menekültet, hogy nem mehet kedvére amerre akar? Azután ha a söpredék legalját visszalöki a magasságos eu akkor mosolyogva tartsuk el õket az ómigránsokkal együtt?! Talán inkább nem!
    Lehet hogy adott esetben nem fogok együttmûködni a hatalommal, sõt gondolkodás nélkül ölök is ha tényleg kell, de nem fogok megerõszakolni senkit csak mert más a ruhája és nem fogok gyerekeket erõszakolni, csak mert "hiányom van" sõt ha beengednek egy fürdõbe, nem sz@rok a medencébe mert ilyen a kultúrám.

Végezetül pedig:

"Jönni fognak és nem azért, hogy megszállják európát, hanem hogy jobban élhessnek, mint ott ahol most élnek. Megtiltani nekik lehet, lelõni õket lehet, és lehet, hogy kevesebben fognak jönni. De ez akkor sem jó megoldás. Hatásos lehet, de jó nem."

Pont ezt csinálják a vándorsáskák. Jönnek hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent. Azután tovább állnak, hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent......
    Last edited by shadow177; 02-25-2016 at 10:38 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pusztán azért kértem, és továbbra is kérem a felsorolást mert a fenn említett bûncselekményeket tagadatlanul, tömegével dokumentáltan követik el a kedves "menekültek". És ameddig ugyanezt de legalábbis hasonló arányú bûnelkövetést nem tudsz, (mert nem tudhatsz) felmutatni az 56-os disszidensekkel kapcsolatban, addig leszel szíves semmiféle szinten nem összemosni az 56-os menekülteket a vándorsáskákkal!
    Hát legyen! Bár nem gondoltam, hogy rövid idõ alatt találok valamit, de valamibe belefutottam. Forrás. Igaz ez csak Ausztriával foglalkozik és az 56 évvégével. De itt is írnak éhségsztrájkról, rendõrök által megszüntetett zavargásokról a túlzsúfolt menekültszállásokon. És írnak a kezdetben hálás magyarok türelmetlenné válásárõl és követelõzéseirõl.

". Az általad leírt különbséget érzem, és te érzed a helyzet 22-es csapda jellegét? Aki együttmûködik azt kidobják, aki beszökik, az esetleg továbbjut a célja felé.
    Ezen a fórumon kissé abszurd felhánytorgatni másoknak, hogy gebasz helyzetben nem mûködnek együtt a hatóságokkal, ódzkodnak a letagadhatatlan (biometrikus) nyilvántartásba vételtõl és nem kérnek a kormány ráerõszakolt "segítõkészségébõl". Ha gebasz lesz, mi sem a gyülekezõ helyen fogunk sorakozni és nem a tömeggel együtt vonulunk rendezett sorokban ahova irányít a hatalom. Hanem megyünk amit a legjobbnak tartunk és kerüljük a hatóságokat, az ellenörzõ pontokat."

Ezek szerint tökéletesen rendben van az erõszak, a rablás, a pedofília, a gyújtogatás stb. ? Érthetõ a kapott étel, víz, ruhanemû nagyképû eldobálása? Akkor ne is ellenõrizzük szegényeket, mert esetleg nem élhetnek ingyen? Inkább jöjjenek a terroristák is, csak nehogy kellemetlenül érintsen néhány ténylegesen becsületes menekültet, hogy nem mehet kedvére amerre akar? Azután ha a söpredék legalját visszalöki a magasságos eu akkor mosolyogva tartsuk el õket az ómigránsokkal együtt?! Talán inkább nem!
    Lehet hogy adott esetben nem fogok együttmûködni a hatalommal, sõt gondolkodás nélkül ölök is ha tényleg kell, de nem fogok megerõszakolni senkit csak mert más a ruhája és nem fogok gyerekeket erõszakolni, csak mert "hiányom van" sõt ha beengednek egy fürdõbe, nem sz@rok a medencébe mert ilyen a kultúrám.
    Hogyan sikerült ezt leszûrnöd a szavaimból? Mióta determinálja az illegális határátlépés a köztörvényes bûnelkövetést? Az eldobált holmik, étel, víz megérthetõ, de nehezen fogadható el. Ott dobálták el, ahol a következõ elosztópont belátható távolságban volt. Nem cipelték a "felesleges" súlyt. Az ismeretlen ételben sem bíztak, ahol a vallás megköti mit ehet és mit nem, nem fogja megenni amirõl nem tudja biztosan, hogy számára megengedett. De természetesen köztük is van olyan aki ok nélkül pazarol, dobja ki az ételt. De talán olyat kellene osztani, amit õk is ismernek és megesznek. Ezért is voltak sikeresebbek a civil segítõk. Õk megkérdezték, látták, tudták mit fogadnak el és azt adták nekik. Az ellenõrzésre is szükség van. Sehol nem írtam, hogy nincs. De nem nevezném ellenõrzésnak azt amit most csinál az állam. Ha jelentkezik, biztos kiutasítják, ha szökik, lehethogy elkapják és kiutasítják. De ha nem, akkor esélye van továbbb jutni nyugatra. Ezért másznak kerítést. Ha az ellenõrzés tényleg ellenõrzés lenne, reális pozitív kimenettel, akkor nem a kerítést választanák. Ha pedig attól tart a kormány, hogy az EU visszaküldi a be nem fogadott menekülteket hozzánk, akkor azért kellene küzdeni, hogy ilyen esetben ne ide, hanem egyenesen a kiinduló országba küldjék õket. Örülök a sziklaszilárd elveidnek, ezek szerint egy embertõl nem kell tartaniuk se a nõknek se a gyerekeknek. De ez ember és nem vallásfüggõ. A medencébe sz@rásról pedig kérdezz meg pár fürdõüzemeltetõt vagy wellness szállodát. Oda még nem járnak menekültek, mégis gyakori probléma.
    És ha megkérhetnélek te se akard összemosni a határõrizettel kapcsolatos véleményemet a migránsok feltétlen támogatásával és az egy részük (igen kis részük) által elkövetett bûncselekmények támogatásával.

Végezetül pedig:

"Jönni fognak és nem azért, hogy megszállják európát, hanem hogy jobban élhessnek, mint ott ahol most élnek. Megtiltani nekik lehet, lelõni õket lehet, és lehet, hogy kevesebben fognak jönni. De ez akkor sem jó megoldás. Hatásos lehet, de jó nem."

Pont ezt csinálják a vándorsáskák. Jönnek hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent. Azután tovább állnak, hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent......
    Jé! Tényleg..... Lehet ezért szigorított Anglia is a szociális juttatások rendszerén? Csak ott a migráns mellett a lengyel és a magyar bevándorló, pardon EU állampolgár is mumus.

Én azt remélem, hogy ez a vándorlás inkább az alaszkai aranylázhoz lesz hasonlatos. Megrészegültek a TV-ben látott európai gazdagságtól és jóléttõl. Miután eltûntek az útból a vándorlást akadályozó diktátorok megindultak. De amikor kiderül, hogy itt sem ingyen van a jólét, apadni fog az ár és a csalódottak nagytöbbsége hazatér. Persze akiknek az itteni szegénység is gazdagság az otthoni viszonyokhoz képest, azok maradni akarnak majd.

A topic keresõszavai: