Oldala 1 of 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 32

Topic: Milyen karórát érdemes?

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

Milyen karórát érdemes?

Kíváncsi vagyok mi a véleményetek, szerintetek milyen a megfelelõ karóra összeomlás esetére?
    Én valamilyen napenergiával mûködõ G-Shock órában gondolkodom.
    De ezen felül analóg, vagy digitális? Az analóg ugye használható iránytû helyett is.
    Milyen más funkciókkal bírjon egy ilyen óra? A barométer szerintem hasznos lehet idõjárás elõrejelzés végett.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    homokora, napora vagy felhuzhatos.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Gabe Hozzászólás megtekintése
    Kíváncsi vagyok mi a véleményetek, szerintetek milyen a megfelelõ karóra összeomlás esetére?
    Én valamilyen napenergiával mûködõ G-Shock órában gondolkodom.
    De ezen felül analóg, vagy digitális? Az analóg ugye használható iránytû helyett is.
    Milyen más funkciókkal bírjon egy ilyen óra? A barométer szerintem hasznos lehet idõjárás elõrejelzés végett.
    G shock 5600 nálam még a gyári elemmel megy a 4. éve.Megbízható, pontos, strapabíró órának tartom. Háttérvilágítással éjszaka is jól látható az idõ.Viszonylag nem tud semmit az alap funkciókon kívül, de nem is igen tartom értelmét több funkciónak.Úgy sem pontosak, vagy csak akkor használhatóak, ha le van véve a kézrõl az óra.Öt év utáni szíj csere is biztos. Napenergiás órák többségében van elem, csak rásegít az energia a töltésben. Pár év után azokban is kell cserélni elemet.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 203
    Given: 237

0 Not allowed!
    Nekem egy acéltokos mutatós quartz casio van kb. 15 éve. Elemet kell benne cserélni 3-4 évente. Pontos. Karcos az üveg mert ez alap óra sima üveg lappal. Aztán vettem egy jobb féle citizent. Az is acél és quartz de abban már zafír üveg van illetve az is napenergiával megy. Ebben nem elem van hanem egy kondenzátor amit a fény feltölt így nem akkuban vagy elemben van az áram tárolva. kb. 10 év az élettartama. Állítólag. Na már most ennek a csudijó órának kb. 1.1,5 éves korában elszakadt a szíja, természetesen ez acél, vonalaiban harmonizál az óra tokjával. Mondom beviszem a kedvenc órásomhoz, csinálja meg. Nem lehet. Menjek a westendbe az importõrhöz és rendeltessem meg a kiesett szemeket mert az csak japánban van, a komplett szíj meg elég húzós. Nos azóta is vígan jár a kis casio a kezemen, mellette van egy minõségi drága órám a szekrény mélyén. Ha most vennék valszeg valami egyszerõ naptáras casio lenne az is. Mondjuk ha g-shock akkor vagy egy dw5600 vagy egy mutatós ga100. Semmivel nem vagyok elõrébb ha tudom a tsz feletti magasságot. A barométer még hasznos is lenne de megéri a felárat?

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pontosan így jártam a Citizen órámmal én is. 2 év alig hordás után a szíja elszakadt. Gondoltam veszek rá gyárit. A szíj bõrbõl van, "karbon mintás" és sárga az oldalán a varrás.
    Az importõr csak fehér varrással tud szerezni 10 ezerért másikat. Gondoltam ha már lúd akkor nekem a sárga kell, azzal szebb az óra.
    Kutattam a neten is, de úgy néz ki leálltak a gyártásával... Vettem hozzá ugyan olyan szíjat más márkából. Amúgy az óra stopper mutatója nullázáskor nem áll nullára, hanem 2 másodperccel a 12-es mögött parkol.
    Elég nagyot csalódtam az órában, mert szép, de ennyi pénzért többet vártam.

Ha meglesz az órám amit napi használatra tervezek, akkor majd beszámolok a barométer/hõfok/magasságmérõ használhatóságáról.
    Amit kinéztem az a G shock Rangeman, vagy a Protrek prg-270 negatív kijelzõs verziója.
    Mindkettõ napelemes, és megvan benne minden érzékelõ amit szeretnék. Rangeman kicsit formailag nem a legjobb.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 203
    Given: 237

0 Not allowed!
    Az inverz kijelzõt nézd meg élõben is lehetõleg verõfényes napsütésben. A rádióm inverz és napfényben alig látható.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megvettem az órát.
    Végülis a PRG-270 mellett döntöttem. A fekete kijelzõ nem zavar, ma elég fényes napsütés van, és jól látszik.
    Elvoltam kicsit a beállításokkal, mostanra beállítottam mindent. A magasságmérõ nem igazán jó arra hogy pillanatnyi magasságot mérj. Ugyanis légnyomás alapon mûködik. Ha hirtelen változik a légnyomás, akkor a magasság is megváltozik, holott az óra maradt ugyan ott. Azt írja a dokumentációja is, hogy az a legjobb ha a túrád elején beállítod a magasságot, és a változását tudod az órával követni, ha pl hegyet mászol.
    A nap kelte-napnyugta idejét egész jól be tudtam lõni, még az iránytût nem volt alkalmam tesztelni.
    A barométer jól mûködik, szépen látszott a légnyomás emelkedés, és az idõ is megjavult.

A tartósságára kíváncsi leszek, szeretném álladóan hordani majd.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Nekem volt egy kvarc analóg Casio órám. Ment több mint húsz évet.
    A vészhelyzetiben van egy szovjet felhúzós Pobeda. Tud idõt mérni, jó irány kimérésére, vízálló és nem kell bele elem. Valószínûleg ütésállóbb mint én. Ronda, erõs, acéltokos. Szerintem ki fog húzni felhúzás után vagy 20 évet. Nekem meg az valószínûleg elég.
    Tudom, minimalista vagyok, de hát ez egy ilyen fórum...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 69
    Given: 49

0 Not allowed!
    Timex-et ne!!!
    Van 1 Glashütte felhúzós wasserfest naggyon régi órám, az egyik nagypapától maradt rám. De ha elfelejtem felhúzni szarba leszek.
    Casio lesz a következõ, mutatós, semmi extra 10000-15000 max összegben.
    Nekem nem tartozik az óra minõsége a fõbb szempontjaim közé.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2016
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem egy Casio PRG110 van, kb 8 éve. Már nagyon kopott szegénykém, de mûködik. Iránytûs-barométeres-magasságmérõs. Napelemes rásegítéses. A gyári szíja az kb. 2 év után tropra ment. Csináltam hozzá mûszálas hevederbõl. Városban már nem hordom. Az iránytûjét néha kalibrálni kell, mert "elmászhat".
    A "városi" órám egy Seiko 5-ös. Automata felhúzós, egyszerû analóg, foszforeszkálós mutatókkal. Ez 3 éve van meg. Szeretem, bár 2 havonta olyan 4 percet siet. Elvileg be lehetne állítani, de nem akarom megbontani a házat (vízálló is!)
    Mindkettõt ajánlani tudom!