0
Amikor olvastam a hozzászólásodat, egybõl a régi "nat geo"-s reklámszöveg jutott az eszembe! "Ó, boldog tudatlanság"
Egyértelmû, hogy a vegyszermentes, kiskerti növény nem lesz csodaszép! Az is biztos, hogy a csirke és a disznó lassabban nõl fel táp nélkül! De azt ne felejtsük már el, hogy rendeltetés szerint nem is kell szépnek és gyórsan növõnek lenni. Pont az a lényege, hogy mesterséges beavatkozás nélkül nõljön fel!
Megveheted Te a gyönyörû almát, sonkát, stb... De ba....tod, ha csak víz meg vizet megkötõ anyagok és szinezék. Elgondolkodtat, hogy ilyen arc, mint Te is milyen szempontok alapján vásárol... Bemégy a tescoba, kiválasztod a geometriailag legtökéletesebb répát, hazaviszed, körbeülitek az asztalnál és gyönyörködtök benne...
Olvass utána kicsit a témának! Szerinted mitõl zöld az uborka? Miért nem inas a nagyüzemi pulyka combja? Mibõl készül a májkrém? Mivel sárgítják a tojást? Stb. Stb.
Egy gyümölcsnek, zöldségnek, vágóállatnak nem az a dolga, hogy szép legyen, hanem az, hogy egészséges és tápláló! Az értékrendedet torzította el kicsit a világ!
Az meg, hogy 5 km-re van a tanyám a várostól, az vidéki szemmel már bõven tanya! 15-20 kilóméterenként vannak a pár ezer fõs települések. Hová menjek messzebbre? Komolyan mondom, hogy gyere el egy napra! Nézd meg, hogy nem kell megszakadni a munkában és mennyivel finomabb a mi ételünk, mint a tescos. Utána levonhatod a konzekvenciát, hogy hol rontottad el!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az hogy mi egészséges, nézõpont kérdése.Vetéskor soronként 1 kiló gázosodó idegmérget, egy kiló mûtrágyát, és talajlazító vegyszert kap minden növény.Mindegy hogy lucerna, búza, vagy kukorica.Majd felülkezeléssel vegyszert gaz, bogár, gomba ellen. Átlagban 4x szórják. Ha beteg a növény még többször. Aratás elõtt leszárítják néhány fajtát vegyszerrel, majd aratás után tároláskor bogár ellen szintén mérget kap. Ha learattak a földet újra behintik mûtrágyával, vagy folyékony trágyával ami tele van gyógyszermaradvánnyal szintén. Kezdõdik elölrõl a folyamat. A biónál sem megy ez máshogy, csak jól hangzik hogy bió! Fõleg a bió tej! Borzalom!
Kicsit eltúlzottnak érzem a példát, de ettõl függetlenül kiválóan szemlélteti a nagyüzemi termesztés környezetre és emberre gyakorolt károsító hatásait! Ezért kell az õshonos, ellenálló fajtákat vetni és vegyszermentesen nevelni. Ha kevesebb lesz, akkor kevesebb. A beltartalmi érték a fontos!
Bár rosszindulatot vélek felfedezni..de azért válaszolok!Amikor olvastam a hozzászólásodat, egybõl a régi "nat geo"-s reklámszöveg jutott az eszembe! "Ó, boldog tudatlanság"
Ez sajnos nem igaz!Illetve igaz,de a vadállatokra és a természetesen,réteken,erdõkben növõ,növényekre!Egyértelmû, hogy a vegyszermentes, kiskerti növény nem lesz csodaszép! Az is biztos, hogy a csirke és a disznó lassabban nõl fel táp nélkül! De azt ne felejtsük már el, hogy rendeltetés szerint nem is kell szépnek és gyorsan növõnek lenni. Pont az a lényege, hogy mesterséges beavatkozás nélkül nõljön fel!
A házilag és a különbözõ gazdaságokban a megtérülés a fontosabb érv.Ettõl még nem egészségtelen.De ezzel mindenki így van!Valaki azért gazdálkodik otthon,mert... 1 van rá ideje,nincsen más dolga...2 úgy érzi,hogy spórol vele...3 "tudja mit eszik" (már ha tudja..mert ugye a mag a boltból van,a víz gondolom nincsen bevizsgálva és a talajba is mossa az esõ a sok genyát),tehát kicsit álságos leszólni azokat akik boltból vásárolnak!
Tovább megyek miért mérgezel minket a magas CO kibocsájtású Níváddal?Miért nem veszel egy korszerûbb típust?...ugyebár?!
Olvasd el légy szíves a többi hozzá szólást is (nem írom le többet )és értelmezd!Kösz!Megveheted Te a gyönyörû almát, sonkát, stb... De ba....tod, ha csak víz meg vizet megkötõ anyagok és szinezék.
Mit mondjak..a stílus ,az maga az ember!..de türelem!Elgondolkodtat, hogy ilyen arc, mint Te is milyen szempontok alapján vásárol... Bemégy a tescoba, kiválasztod a geometriailag legtökéletesebb répát, hazaviszed, körbeülitek az asztalnál és gyönyörködtök benne...
Nem tudom voltál e már boltba?Vagy anyuci járt,most meg asszony?
Az "ilyen arc" elmondom hogyan vásárol!
Nagyjából otthon felméred milyen termékekre van szükséged..átgondolod mennyi pénzed van..és az áhított dolgok mennyibe kerülnek(ez igényel némi intelligenciát és számolást,de a gyengébbek használhatnak papírt számológépet is)
Elmész a boltba(ahol tapasztalataid szerint olcsón és neked megfelelõ dolgok vannak)..tehát ár/érték arány fontos!
Ide beszúrok egy gondolatot!Létezik egy fogalom..úgy hívják MUNKA! Ezt az emberek azért csinálják,mert kapnak érte csere eszközt(A PÉNZ) amit a boltba el tud termékekre cserélni.Tehát bocsánat a sorrendért...elsõ a munka--pénz---és utána a bolt.
Tehát bent vagy a boltba és tolod a kosarad..megkeresed ami kell és kiválasztod ami tetszik és úgy érzed megéri neked(ha nem választasz másikat vagy elmész egy másik boltba)..és így tovább,amíg minden meg van amit akartál!
A pénztárnál oda adod a pénzt és haza viszed !Ilyen egyszerû!
...és igen megfõzöd és körbe üli a család és élvezi a munkája(bár vannak akik nem dolgoznak meg érte,hanem más úton jutnak a csere eszközhöz) gyümölcsét.
Ezt nem értem!Mibõl gondolod,hogy az emberek (akár én is)tudatlanok és nem olvasnak???? Ezért írtam,hogy olvasd el a többi posztot is..többek között írtam,hogy szoktam olvasni ...is!Olvass utána kicsit a témának! Szerinted mitõl zöld az uborka? Miért nem inas a nagyüzemi pulyka combja? Mibõl készül a májkrém? Mivel sárgítják a tojást? Stb. Stb.
Helyesbítek......tápláló legyen és szép!Egy gyümölcsnek, zöldségnek, vágóállatnak nem az a dolga, hogy szép legyen, hanem az, hogy egészséges és tápláló! Az értékrendedet torzította el kicsit a világ!
Az értékrended neked torz,mivel vad idegen,teljesen ismeretlen emberekrõl írsz véleményt..ami sajnos elég butácska dolog...fõleg úgy,hogy egy oldallal elõrébb már meg is volt válaszolva!
Így nehéz beszélgetni!...nem olvasod el és nem értelmezed a másik posztjait!Komolyan mondom, hogy gyere el egy napra! Nézd meg, hogy nem kell megszakadni a munkában és mennyivel finomabb a mi ételünk, mint a tescos.
Na még egyszer...Vidéken nõttem fel,gazdálkodtunk és volt két kertem,ahol volt gyümölcs,állatok,zöldség...minden.Most is van pár földem!Így nem kell mennem sehová,hogy tudjam mivel jár ez!
Rohadt sok meló!
Nem tudom mire gondolsz!Találgatok,gondolom arra,hogy az "egészségtelen " táplálkozásnak egészségügyi következményei lesznek!Utána levonhatod a konzekvenciát, hogy hol rontottad el!
Megnyugtatlak,bár majd kétszer annyi idõs vagyok mint Te,köszönöm ,de kitûnõen érzem magam!
Tudod bekaptad rendesen ezeket az infókat..és Te akarsz maxiokoska lenni olyan embereknek akik már akkor kapáltak,libát hajtottak az árok parton és lavórba fürödtek,amikor Te még csak egy kéjes gondolat sem voltál!
Lenyûgözõ, hogy ennyi energiát fektettél a levélbe, de az elején félreértetted! Nem volt kérdés, amire választ vártam volna tõled! Kétszer is végigolvastam a leveled és annyi marhaságot soroltál fel, hogy nem pazarlom rád az energiámat! Korodnál fogva úgy sem fog változni a véleményed. Részemrõl lezártnak tekintem a beszélgetést!
http://www.hetek.hu/szines/200102/ny...z_atlageletkor
Korszak A születéskor várható
élettartam (év)
Felsõ paleolit 33
Neolitikum 20
Bronzkor és vaskor 26
Klasszikus görög 28
Klasszikus római 28
Kolumbusz elõtti Észak-Amerika 25-30
Középkori iszlám kalifátus 35+
Középkori Nagy-Britannia 30
Korai modern Nagy-Britannia 25-40
Korai 20. század 31
2010-es világátlag 67,2
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%...C3%A9lettartam
......
Vanak ugye a jó kis hatásvadász jutyubvideok..vannak a lájkvadász konteo oldalak..és van a valóság...ugyibár!
Mérgezõ csirke a teszkóban?...............
![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
Rákkal el lehet éldegélni akármeddig. Ismerek két embert is, aki 35 éves kora elõtt már rákos volt. Attól hogy szétvagdosták õket a mûtõasztalon, meg sugárkezelést kaptak, most gyógyultak, elélhetnek 67 éves korukig is. Persze, de attól még a rák még jelen van. Mi a helyzet az elhízással? Hogy az éttermek és gyorséttermek tele vannak nyomva különösen hizlaló zsírfajtával? Mennyi volt a cukorbetegek aránya 60 évvel ezelõtt és mennyi most? Cukorbetegséggel bármeddig el lehet élni. Hány embernek van emésztési gondjai? Magas vérnyomása? Hány ember volt szemüveges 100 éve és mennyi a szemüvegesek aránya most?
Amúgy sem azért élnek tovább az emberek mert a teszkós csirke csodálatosan egészséges, hanem azért mert kevesebb a vadállat ami széttép ha kiteszed otthonról a lábad, a pestis és egyéb fertõzések se mindennaposak. Ahol igen (Afrika), ott azért sokkal rövidebb ideig élnek az emberek. Se világháború, se törzsi háború.
Gondolj arra, hogy a dohányzás és az alkoholizmus se túl egészséges, de mégis elég sok 60-70 éves ember van aki dohányzik vagy iszik.
Ha jól tudom Japánban élnek az emberek nagyon sokáig és egészségesen. Ott többnyire friss tengeri herkentyûket esznek.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Igen ,igazad van,de a tény,az tény!
nem kell beugrani mindenféle videónak,ami elementálisan bemutatja ,milyen kegyetlenül van bánva a ...pl.csirkével!
(bár ha jól emlékszem,tavaly volt egy vita...hogy ez a csirke ezért van,ezért tenyésztik..nem kell sajnálni,meg állat védeni..persze akkor az volt,most meg ez sem jó)
Szóval kicsit össze -vissza duma az egész,attól függõen ki ,mit akar érvelni!
Ma van rák...régen is volt,csak nem diagnosztizálták..meg meghaltak gyerekágy lázba,vérhasba,szalmonellába.Ennyit a nagy paraszt kajáról!
Ki tudja,hogy a bevizsgálatlan húsban mennyi pete,féreg ,élõsködõ,bélféreg terjed?
No meg az esõvíz...balga ember aki azt képzeli,ha bevonul a telkére ,Õ már független mindentõl..a mûtrágya ,rovarirtó,vegyszerek,környezet szennyezés,mindenhol jelen van....A kútban,a földben,az esõben...a kiskertbe éppúgy,mint az Antarktisz jegében!
A különbség,hogy a boltokban..különösen a multikban,kiterjedt és alapos ellenõrzés van...a nagyüzemi élelmiszer feldolgozókban ugyan úgy.....
Ne a híradóba bemutatott falusi,félhivatalos lóvágó üzem a jellemzõ.Baromság!
Egy milliárdos üzem,egy csilliárdos multi nem kockáztat hülyeségeken...Jaj..volt két egérszar,tíz évbe eccer! És a falusi kamrába mi van,mûterem?!Ugyan már !
A dohányzás,a pia,a narkó azért nem ez a kategória,azt ne vegyük az élelem téma körébe.
Szo-szó egy komoly boltba kevesebb (sõt nulla) az esély egy élelmiszer okozta betegségnek.Folyamatos ellenõrzések vannak és tartják a lejárati idõket!A kamrában a sonkát meg köpi a légy!Jó étvágyat!
Szóval ne üljetek már fel a hülyeségeknek!
Írják az elmebeteg konteokat,...de ki kapott már bármit,ki lett beteg egy teszkós konzervtõl,hústól,kenyértõl?!..én nem tudok ilyet!
Apropó konzervek...akkor mind hülyék vagyunk,minden prepper hülye..mert konzerveket tárol?
Szerintetek abba mi van?Ugyan az mint a polcon..ellenorzott élelmiszer és adalékok!Vagy nézhetjük a rizst,lisztet,cukrot,a kávét,a fûszereket,az illatszereket,a ruhanemûket,szerszámokat,edényeket...ez mind szar és ettõl leszünk rákosak..lófaxt!
Ja lehet ám fõzni oliva olajjal is és lehet venni sovány húst is!Lehet a zöldséget párolni is ,hiába multis,több cucc marad benne mintha szét van fõzve a húslevesbe!
Szóval ez egy nagy humbuk,megvezetés!
Mindenki nyugodtan menjen vásárolni!
Semmi baja nem lesz a multis élelemtõl!
Aztán meg be ne adja nekem valaki ,hogy van otthon zoknifája,meg cipõ cserjéje,meg a szöget veti....
Ugyanúgy mindenki elmegy a multiba,oszt jól bevásárol olcsón!Mert ez a logikus...aztán persze megy a multis cukor,a befõttbe,lekvárba,borba...![]()