Oldala 43 of 55 ElsõElsõ ... 33414243444553 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 421 to 430 of 543

Topic: Az energia kérdése

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 0

0 Not allowed!
    Téli leállításoknál én kiengedem a karburátorból a benzint teljesen , nyitvahagyom a leeresztõ csavart , elzárom a benzincsapot .
    Megeshet , hogy ha nem zár rendesen a benzincsap , akkor a kicsi szivárgó majd elpárolgó benzinbõl lecsapódik az adalék , ami eltömíti a fúvókákat a karbiban .

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 143

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Nem tartom kizártnak, hogy más minõséget képvisel a honvédségnél használt üzemanyag, mint amit a kúton vesz az ember.
    Szerintem a datum a lenyeg. :-)

Amikor Fater.Lajos sorkatona volt, akkor minden kuton olmozott benzin volt.
    Ami art az egeszsegnek, cserebe nem romlik meg.

Manapsag minden kuton olommentes benzin van.
    Amibol a 95-os sokkal kevesbe art az egeszsegnek, mint az olmozott, cserebe megromlik.

Ui. persze hogy ne legyen ilyen egyszeru az elet, regen is gyartottak kulon uzemanyagot telre es nyarra, es jobban jart az ember, ha nem forditva hasznalta ezeket (a teli uzemanyag egy resze nyaron elforrt, a nyari uzemanyag telen besurusodve eltomithette a fuvokakat), de a nyari uzemanyag a kovetkezo nyaron gond nelkul hasznalhato volt, illetve a teli uzemanyag is pl. pinceben gond nelkul tarolhato volt nyaron. A gazolaj akar hazilag is "teliesitheto" volt, egy keves(!) benzin vagy petroleum feloldotta a besurusudesre hajlamos reszeket benne (viszont az igy kezelt olaj nyaron olyan hig volt, hogy nem kente megfeleloen az alkateszeket, ezert a hazilag teliesitettet sem volt szabad nyaron hasznalni).

Bel

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ezt most zaláltam a benzin tárolhatósága témában a sok hülye konteó mellett...
    MOL üzemanyag szavatossági idõ? 2015. February 04.
    http://spuri-adalek.hu/content/view/231/1/

És meg kell hogy mondjam, elgondolkoztam azon hogy mennyire hülyítik az embereket...

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 269
    Given: 322

0 Not allowed!
    A téli-nyári üzemanyag a gázolajnál a mai napig mûködik, ezt a kutasoktól tudom de tapasztalom is. A nyári gázolajjal megmaradt autó télen nem nnagyon indul be, köhög csak. Megoldás: szobahõmérsékletre melegítése az autónak, majd a benne lévõ üzemanyagot legalább 1:1 arányban téli üzemanyaggal keverni kell, a baj meg is oldódik. Tuti a bengával is szórakoznak, szerintem annak az etanol tartalmát növelik melegben, az ésszre sem lehet venni, nekik meg gondolom olcsóbb mint a benzin.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Most akkor lehet, hogy csak a gázos áramfejlesztõt kellene választani?

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Én az aggregátorok mellé vettem két napelemet is
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Most akkor lehet, hogy csak a gázos áramfejlesztõt kellene választani?
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,229
    Given: 1,208

0 Not allowed!
    Míg több mint 10 éve már arról volt szó, hogy feltaláltak mindenfélét az energiatárolásra, új elemeket, új akkumlátorokat, szén, grafit, meg egyéb fajtát, hajlíthatót, 1000x tölthetõt, ami azonnal feltölthetõ, egyetlen másodperc alatt, érintésre, addig a valóság az, hogy így 10 évvel késõbb még mindig marhára sehol se tart a technológia.

A fejlesztõk nem kapnak elég pénzt a kutatásokra, százmilliós, milliárdos projectekre van éves 5 milliós keret, az ígéretes dolgok mégse jönnek össze, illetve ha az egyiket vizsgálják, akkor a többi lehetõséget félre kell tenniük, a pénzhiány miatt.

https://www.technologyreview.com/s/6...ter-batteries/

Nem tudom mit tökölnek ezen, mert ha valami marhára fontos lenne, akkor ez az. Egy jól tölthetõ, sok energiát felvevõ és fokozatosan leadó energiatároló (ami olcsó is). Amíg ez nincs meg, addig tényleg nem lehet bízni a napenergiában, szélenergiában. Ha lenne valami nagyon komoly energiatároló, akkor esetleg villámcsapással is lehetne áramot menteni. Új lehetõségek nyílnának az emberiség elõtt.

Ehelyett a szerencsétlenkedés megy. Igaz hogy a meglévõ elemek egy kicsit fejlõdnek, folyamatosan, de nem túl gyorsan. És mivel ez egy lassú folyamat, így marad a pocsékolás, talán nem is szándékosan, hanem csak azért mert a sok energia amink lehetne, az nincs elmentve, mert nincs mivel és hová elmenteni.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Nem tudom mennyire próbálkoznak, de pl. nem nagyon láttam lítium akkus napelemes rendszereket. Leginkább csak az ólom-savas, elvétve lúgos akkumulátorokat használnak.
    Úgy néz ki ebben is a Musk lesz az úttörõ a Powerwall-al.

Lendkerekes energiatárolással is kísérleteznek (vákuumban, mágnesesen lebegtetett lendkerék) régóta, de én még nem hallottam ilyen szigetüzemû rendszerrõl.
    (Pedig tömegközlekedésben használják az egyszerûbb változatát)
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    "Irma" powerbank

Irma pbank.jpg
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 269
    Given: 322

1 Not allowed!
    Ékes példája annak, mennyire meghatározó az USB 5V az életünkben.
    Egy kis napelem, egy (két) jó powerbank és ezen már nem kell agyalni többet. Esetleg valami olcsó egyszerû feature phone, ami egy töltéssel elmegy egy hetet gond nélkül és a vészeseti kommunikáció kb. le van tudva az átlagember számára. De ez nyilván nem ér meg kb. 30e Ft-ot senkinek. Ha most elmenne az áram én pl. nagyon sokáig kihúznám, de a többség kb. 5 nap után már nem rendelkezne fejhetõ áramforrással. Még egy igazán jó honda aggregátra fáj a fogam, ha az is meglenne akkor maradna a kánaán míg az üzemanyag el nem fogy
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!