0

Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
valahogy igy gondolom en is.
nekem az automata valtos kocsiaim kozul eddig 2 nagy volt, a jaguar xj8 es most a jeep cheeroke meg egy kozepkategorias az opel omega. a nagy autokat ugy altalaban jobbnak tartom. biztonsagosabbak meg azert jobban ossze vannak rakva, szoval nekem ezek jonnek be. eddig valto problema nem volt automata valtos kocsiban, mondjuk manualisba sem. szerintem ez egy eltulzott dolog, hogy a valto majd tonkremegy. a feneket megy tonkre. elobb kell fekekre meg olajcserere kolteni mint uj valtora az tuti!
a kenyelem szempontjabol meg teljesen bajnok az automata valto! regen ugy voltam vele, hogy az szar mert nincs vezetesi elmenyaztan kijottem angliaba es volt lehetosegem nagy autot venni mert itt olcsoak. aztan mikor a szuzuki meg a citroen saxo utan beultem a jaguarba a 4 literes moci moge csak pislogtam
azt hittem fel is fog szallni ugy ment. az automata valto meg az tette igazan elvezetesse a vezetest! de ez mar megint csak szemelyes velemeny, valakinek a manualis marad a kedvenc.
Imadom az automata valtot. Kuplungoljon aki bolond, a londoni csucsban, lepesben, orakig. Na, azota ertekelem. Az elromlik, nem romlik dologra: karban kell tartani. Mindent. A kezivaltos kocsit konnyebb javitani. Mindenkinek amit szeret.
Adapt, survive, overcome!
kéne tanács,ha van autóvillamosságis?!
Szereztem egy 100 Ah-ás munka aksit,az obi-ból vettem egy kis napelemet,de a prospektje szerint csak szinten tart ,nem sokat tölt.
Az a tervem,hogy egy bicikli elsõ villára szerelek egy kocsi generátort,a tengelyén a hûtõ rotorral(nem pénz a bontóból).Hátulra teszek lapátot,hogy irányba álljon.
Levehetõ lesz.Azt tudom,hogy a kocsi rendes generátora nem jó ,nem tölti rendesen mind a két aksit.
menet közben a menetszél tudja tölteni csak a munka aksit és megálláskor is mehetne ,ha fúj a szél.
Van egy csomó 12V-os cuccom,mert négy keréken élek.Vízforraló,rádió,lámpák..meg csoda dolgokat lehet kapni a kamionos boltokba.
Kérdések(mert ehhez nem értek)
Számít e a generátornak,ha mondjuk 100-al megy a kocsi?
Számít e milyen a generátor egy ekkora aksi esetén?
Kell e valami védelem,biztosíték,töltésvezérlõ?
Elõre is köszi!
Thumbs Up |
Received: 200 Given: 235 |
Forex Kft megoldása. Hatásosabb mint amit tervezel.
Thumbs Up |
Received: 200 Given: 235 |
Itt tök sötét van, ellenben szélcsend.
Napelem jó lehet csak kell hozzá töltésvezérlõ. Abból olyat teszel a kocsi tetejére amiet nem szégyellsz. Szélkeréknek a generátor szerintem direkt hajtásban kevés, áttétellel tudom inkább elképzelni, hogy legyen fordulat hozzá, ahhoz meg kell a lapátméret, hogy megmozdítsa.
Ma kerekivszelesito felszerelese volt a program, szegecseltuk,meg ragasztottuk. Igy legalis az auto a szelesebb gumikon. Legszurot is akartam cserelni, de elbaltaztam, s rosszat rendeltem. Uj, komolyabb emelo is kell majd, mert a nagyobb gumik miatt a gyari nem eleg magas... Par kep: image.jpg image.jpg image.jpgimage.jpg
Adapt, survive, overcome!
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
jol nez ki nagyon