Oldala 72 of 98 ElsõElsõ ... 2262707172737482 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 711 to 720 of 974

Topic: Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    doom:
    nekem ez a nimrod kes nem arra kell, hogy tulelo kes legyen meg mindent kibirjon. egy szep kest akartam amivel lehet kicsit farigcsalni. erre a celra ezt a nimrod kest megfelelonek tartottam. nekem kimondottan tetszik a formaja, ezert is akartam.
    merges vagyok mert a videoban elhuztak elottem a mezes madzagot azzal a dumaval, hogy ez egy olcso kes, aztan meg megse mert nem olcso egyaltalan!

tulelo:
    ezt a kest pont ugyanarra a celra akartam venni mint amire a mora kesemet hasznalom, farigcsalasra. jo kes a mora, csak mar kicsit meguntam es valljuk be oszinten nem egy szep kes. (nekem szamit a kes szepsege, valakinek nem) ezert orultem nagyon ennek a kesnek mikor meglattam. szep is es a celra megfelel es meg az ara is jo lett volna ha nem kamuznak rola a videoban. ,,a szukebb penztarcaju vasarloknak keszult'' 25 ezerert mi? akkor mennyibe kerul egy dragabb kes? csilliardokba

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    irtam nekik egy emailt, ha valaszolnak ra majd megtudom, hogy mennyibe kerul.
    a videoban azt mondta a pali, hogy olcso kategorias kes kicsivel a mora utan. nekem ez egy olyan 10 max 15 ezer forintos kategoriat jelent.

nem durvulasra kell ez a kes csak farigcsalasra, semmi eroszak arra ott a schrade nagy kesem azt lehet gyepalni.
    10 körül megérné. 35-ért már Lovász S16-ot tudsz venni az biztos jó vas.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..már megint,egy pár száz forintos termék...25 ezerért..
    Azért vedd számításba hogy nem gyári termék.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom
    Nem akarlak lelombozni de nem fogsz tudni olyan kést csinálni mint aki 20-30 éve ebbõl él. A Mora kategóriás késeket ki tudod váltani ami jó dolog de sem minõségben sem ergonómiában nem tudsz olyan vasat mókolni.
    De nem akarlak lehangolni jó hogy ilyen készségeket fejlesztesz! :-)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Nekem 25.000 az mennyi dollárban? Majdnem 100, az nekem túl drága. Akkor inkább vennék 20 darab 5 dollárost és az kitartana bármeddig. Eltörne az egyik, jöhet a másik. Vagy vennék a Kínai oldalról minõségi 12 dollárosból vagy 7-et. (Amilyet a múltkor is akartam, csak végül nem ért ide.) 1 késre 100 dollár túl sok. Talán a bajonettemért adtam 70-et, de az visszahozta az árát. Meg ott volt a Ka-Bar, az $63 volt ha jól emlékszem. Meg ez a legutóbbi, Cold Steel, ez $41 volt talán. Mind nagyon jó, bõven 100 dollár alatt. Igaz, ezek nem aprólékosan faragós kések. Viszont szükség esetén ujjnyi vastagságú ágakat simán lehet velük csapatni. (Vastagabbakat is Youtube tesztvideók szerint, de nekem nem lenne szívem õket tönkretenni, úgyhogy bükkerdõ kivágására nem vállalkoznék velük.)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Doom
    Nem akarlak lelombozni de nem fogsz tudni olyan kést csinálni mint aki 20-30 éve ebbõl él. A Mora kategóriás késeket ki tudod váltani ami jó dolog de sem minõségben sem ergonómiában nem tudsz olyan vasat mókolni.
    De nem akarlak lehangolni jó hogy ilyen készségeket fejlesztesz! :-)
    ez nem errõl szól!..nem verseny!Nem is akarok jobbat csinálni.Amikor hosszas keresgélés vásárlás,tesztelés..és csalódósás..után rá jöttem....EZ ÍGY NEM JÓ!
    A kés szerszám egyéni dolog..senki nem tud olyat csinálni ami nekem jó,csak ha ott állok mellette és akkor is ott a méreg(már a mestertõl)ha azt mondom...bocsy nem lett jó..kezdjük újra.
    Ez a kés a harmadik..az elõzõ kettõ nem lett jó...kuka egy laza mozdulattal.Köszörülés közben ott volt egy bot és egy paradicsom.....nem jó...+mindig nem jó..túl hosszú..nem jó tartani vágás közben....stb.stb...
    Nem akarok semmit kiváltani...mert ez a kés maga egy kategória !..az enyém..én csináltam..magamnak!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Azért vedd számításba hogy nem gyári termék.
    Hogy jobban megérts!
    -a bóti kés....az útszéli csaj
    -a csilli-villi kisipari kés....a luxus csaj
    -az én késem .....a barátnõm...

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nekem 25.000 az mennyi dollárban? Majdnem 100, az nekem túl drága. Akkor inkább vennék 20 darab 5 dollárost és az kitartana bármeddig. Eltörne az egyik, jöhet a másik. Vagy vennék a Kínai oldalról minõségi 12 dollárosból vagy 7-et. (Amilyet a múltkor is akartam, csak végül nem ért ide.) 1 késre 100 dollár túl sok. Talán a bajonettemért adtam 70-et, de az visszahozta az árát. Meg ott volt a Ka-Bar, az $63 volt ha jól emlékszem. Meg ez a legutóbbi, Cold Steel, ez $41 volt talán. Mind nagyon jó, bõven 100 dollár alatt. Igaz, ezek nem aprólékosan faragós kések. Viszont szükség esetén ujjnyi vastagságú ágakat simán lehet velük csapatni. (Vastagabbakat is Youtube tesztvideók szerint, de nekem nem lenne szívem õket tönkretenni, úgyhogy bükkerdõ kivágására nem vállalkoznék velük.)
    nekem is a durvulasra ott a schrade 38 kesem, azzal lehet vadulni. 35 fontba / 14 ezer forintba kerult (postazassal egyutt) es az egy eleg nagy kes 1095hc acelbol, es ezen a kesen meg rajta van a vam is mert amerikabol lett behozva. es eletre szolo valos garanciat adnak hozza. a tokon elgyengult a pattent gomb, visszakuldtem, szo nelkul kuldtek helyette ujat.
    a papica fele videokbol meg tudjuk, hogy milyen garanciat varhatok a magyar mester kes keszitoktol
    25 ezer azert eleg sok penz egy kesert es akkor meg a postakoltseg is rajon 70 font folott vagyok. soknak tartom, foleg mivel olcso kategorias kesnek lett bereklamozva.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem ezt írtam. Szerintem is szerszám a kés de a szerszámokat jobb olyantól venni aki szerszám készítésbõl él. Keresni kell egy normális készítõt személyesen megbeszélni hogy mire van szükséged és végigkövetni a készítés folyamatát, abból lehet minõségi egyénre szabott szerszám.
    Csizmát se fogsz magadnak varrni? :-)

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Hogy jobban megérts!
    -a bóti kés....az útszéli csaj
    -a csilli-villi kisipari kés....a luxus csaj
    -az én késem .....a barátnõm...
    ennek a nimrod kesnek az a baja, hogy boti kesnek van reklamozva viszont kisipari keskent lett bearazva, a ketto egyutt nem megy.
    amugy tok jo lett az osszehasonlitas