Oldala 33 of 48 ElsõElsõ ... 23313233343543 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 321 to 330 of 474

Topic: Rádiók, Walkie-Talkie-k, adóvevõk, kommunikáció

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Skacok!
    Ez most jutott az eszembe. Vészhelyzetben én igyekeznék egyszerû háromszögeléssel bemérni az adókat. Akinek rádiója van az gazdag, tehát préda...

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 222
    Given: 270

0 Not allowed!
    Akkor ebben az országban baromi sok gazdag van.
    Kezdem a taxisokkal, aztán a kamionosok jönnek, vannak mindenféle biztonsági szolgálatok, rádióamatõrök, kb. milliónyi hobby walkie-talkie tulajdonos mint mi is.
    Ez szerintem hülyeség. Max az igazságot sugárzó kalóz rádióadókat fogják levadászni. Nem minket, itt a hatótáv is alacsony, annyi mérõkocsi európában összesen nincs amennyi kellene egy ország rádiósainak beméréséhez.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 137
    Given: 1

0 Not allowed!
    Le kell limitálni az adásidõt 15 másodpercre, az alatt szerintem sehol nem fognak bemérni senkit...
    Emellett ha megfelelõ a beszédkódolás, akkor a beavatottakon kívül mindenki csak zörejeket hall.
    Szóval ez elméleti síkon menne csak...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Szerintem nem egyszerû háromszögeléssel sem bemérni a kis kézirádiókat , megfelelõ cucc nélkül .
    Hogy csinálnád ?

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    WestBam!
    Én összeomlás vészhelyzetet utánról írtam, [COLOR="#000000"]összeomlás[/COLOR] utánt kellett volna!
    varég!
    Egyetértek.
    Laci!
    Mint a rókavadász rádiósok. Irányérzékeny antennával. Valaki a bázisról ad Irányt mérek. Aztán más pozícióban kivárom a második adást. Az embereknek stressz esetén szájmenésük van...

törölt tag -fts
    Guest

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Egyre szimpatikusabb a Baofeng UV-B5, tervezem kicsit beleásni magam a rádiózás témakörébe és jó befektetésnek tûnik. Az egyetlen ami zavar az a töktési megoldása. Motorolákat láttam microusb töltõvel (a programozás is azon keresztül történik). Baofeng árkategóriában ismer valaki hasonlót? Szeretném az elektronikai eszköztáramat minél egyszerûbbnek megtartani.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,005
    Given: 1,021

0 Not allowed!
    Az biztos hogy mûködik és hogy a külföldi oldalakon nagyjából minden egyes preppernek van 2 darab. Persze van hátránya, például hogy engedélyköteles a használata. Viszont meg lehet venni és ha nem napi használatra hanem vészhelyzetre kell akkor arra tökéletes. Ilyesmit olcsóbban szerintem nem találsz.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fatsoe Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

Egyre szimpatikusabb a Baofeng UV-B5, tervezem kicsit beleásni magam a rádiózás témakörébe és jó befektetésnek tûnik. Az egyetlen ami zavar az a töktési megoldása. Motorolákat láttam microusb töltõvel (a programozás is azon keresztül történik). Baofeng árkategóriában ismer valaki hasonlót? Szeretném az elektronikai eszköztáramat minél egyszerûbbnek megtartani.
    Az USB töltés kompromisszummal ját, illetve más kategória. A 4/5W-os készülékek 7,4V akkufeszültséget igényelnek, azt nem lehet egyszerûen USB-rõl tölteni. Ha ragaszkodsz az egyszerûséghez, akkor 1W-os rádiók között kell keresgélned, pl: TYT TH-UV3R. Ezek 3,8V-os akkukat használnak, aztokat lehet tölteni USB-rõl. De az akkufesz még nem jelent automatikusan USB tölthetõséget. Lehet neked kell töltõkábelt készítened hozzá. A fent említett TYT készülékhez nem kell, azon USB csatlakozó van.

Szóval gondolt át, hogy mit nyersz és mit veszítesz az USB-s tölthetõséggel!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 71

0 Not allowed!
    Van töltõkábel hozzá usb-re, de szerintem a dokkoló miatt kevésbé komfortos hátizsákos használatra.

( -Olcsóbban- )
    Last edited by raktaros; 06-07-2016 at 02:08 PM.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

törölt tag -fts
    Guest

0 Not allowed!
    Köszönöm, ez jónak tûnik. (még mindig nem vettem semmit, csak halogatom)