0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Csinos darab. De azért nem árt kovácsmesternek lenni hozzá igaz? Mert ugye görbe és csak melegen egyenesíthetõ ki. Akkor meg lehet újra edzeni....
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Ennek a pengének ,csak annyit tudok az elõéletérõl,hogy úgy kovácsoltatta,disznó vágáshoz...biztos meg van csinálva...eszméletlen jó éltartó,rugalmas...
A többi kést(trabi rugót) azt én egyenesítettem ki,közben melegítve egy kézi,gázos forrasztóval...azon nem lettek megedzve...de azokat sem kell élezni..egyszerûen nem megy ki az éle...
De próbáljátok ki!
Most komolyan...marha nagy élmény,ahogy a kezetek közül,elõbújik a szikraesõbõl ,egy mûalkotás.....Maga a gyártás,tervezés,próbálgatás...és siker.....a boltból venni olyan,hogy is mondjam....üres....
Az sem igaz,hogy aki harminc éve....az már bele fáradt,maár nem új,nem érdekes+amúgy sem az övé,ebbõl él...
De amit magadnak csinálsz...az meg van csinálva..
és nem a "saját lovam" dicsérem,mert a késteszten,simán lehúztam a wc-én egy negyvenezres kést,pedig az enyém volt.
Ja azon a teszten volt egy egyedi kisipari kés is,annyi pontot kapott,mint az extol..
Neveket ,cégeket szándékosan nem írok,mert nem célom mások üzletének a rontása...azzal,hogy magamnak készítek dolgokat,nem jelentek konkurenciát,nincs semmi érdekem versenyre kelni...ezekbõl egy készül..nekem!
Ami jó---aaaz jó....ami xar-az xar! Tessék jót gyártani!Ennyi!
Thumbs Up |
Én ilyen bökõt csináltam magamnak, frankón lehet pirítóst szelni vele.
![]()
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
azt nem tudom, hogy a mora minosege csokken-e vagy nem. de azt nem is kinaban gyarjak vagy igen?
a schrade nagyon jol tartja a minoseget a kinaban gyartott keseivel. a condor/solingen ecuador-ba teleput es az olcso munkaerot felhasznalva tartja a termekeit elfogadhato aron es jo minosegben.
azert vannak cegek akiknek sikerult ossze hozni a 3 dolgot amirol beszeltem ahhoz, hogy jo kest dobjanak a piacra.
Thumbs Up |
Ennek a játéknak csak azonos anyagvastagságú,élszerkezetû, élszögû késeknél van értelme. Gyakorlati jelentõsége viszont nincs sõt sokszor rossz irányt mutat, pl. volt egy fazon a neten aki módszeresen vert szét késeket fémet és betont vágott és tört a késekkel de ennek mégis mi a gyakorlati haszna?
Szerintem a kés ergonómiája sokkal többet jelent mint hogy mennyi HRC a keménysége, ha egész nap dolgozni KELL az eszközzel (mert a kés eszköz) számít hogy mennyi a súly milyen könnyen lehet használni és mennyire kényelmes.
Ha össze akarod hasonlítani a házi készítésû késeidet én benne vagyok de hétköznapi dolgokra pl. horgászat vagy olyan tevékenység amit tényleg késsel kell csinálni.
Thumbs Up |
Received: 63 Given: 34 |
Thumbs Up |
Milyen replika, milyen fémbõl? Esetleg képek?
Thumbs Up |
Tudtommal a Morát még nem de én ezt tapasztalom hogy egyre xarabb. Jó pár éve amikor megvettem az elsõ (szénacél) morát nagyon meglepõdtem hogy mennyire jó minõség fõleg 2500 pénzért aztán vettem rozsdamentes pengével az is jó volt, amikor "elkoptak" vettem újat az már nem volt gyárilag borotva éles és a rozsdamentes penge rozsdásodott 1 db gyíkhúskonzerv elfogyasztása után. Ezután már nem vettem többet de az ismerõsi körömben többen vettek ilyen kést és azok a pengék sem voltak már olyan jó kidolgozottak (nem borotva éles gyárilag, könnyebben tompul).
Thumbs Up |
Doom
Van 58-59 HRC-re edzhetõ rugóacél. Ha disznót hasítani kell egy kés vagy bárd akkor nem csinálják jó anyagból KO11,420J2 esetleg KO13 mert az élszög és a nagy tömeg dolgozik.