Oldala 23 of 28 ElsõElsõ ... 132122232425 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 278

Topic: Kések, bicskák, eszközök

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Csinos darab. De azért nem árt kovácsmesternek lenni hozzá igaz? Mert ugye görbe és csak melegen egyenesíthetõ ki. Akkor meg lehet újra edzeni....
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Csinos darab. De azért nem árt kovácsmesternek lenni hozzá igaz? Mert ugye görbe és csak melegen egyenesíthetõ ki. Akkor meg lehet újra edzeni....
    Ennek a pengének ,csak annyit tudok az elõéletérõl,hogy úgy kovácsoltatta,disznó vágáshoz...biztos meg van csinálva...eszméletlen jó éltartó,rugalmas...
    A többi kést(trabi rugót) azt én egyenesítettem ki,közben melegítve egy kézi,gázos forrasztóval...azon nem lettek megedzve...de azokat sem kell élezni..egyszerûen nem megy ki az éle...
    De próbáljátok ki!
    Most komolyan...marha nagy élmény,ahogy a kezetek közül,elõbújik a szikraesõbõl ,egy mûalkotás.....Maga a gyártás,tervezés,próbálgatás...és siker.....a boltból venni olyan,hogy is mondjam....üres....
    Az sem igaz,hogy aki harminc éve....az már bele fáradt,maár nem új,nem érdekes+amúgy sem az övé,ebbõl él...
    De amit magadnak csinálsz...az meg van csinálva..
    és nem a "saját lovam" dicsérem,mert a késteszten,simán lehúztam a wc-én egy negyvenezres kést,pedig az enyém volt.
    Ja azon a teszten volt egy egyedi kisipari kés is,annyi pontot kapott,mint az extol..
    Neveket ,cégeket szándékosan nem írok,mert nem célom mások üzletének a rontása...azzal,hogy magamnak készítek dolgokat,nem jelentek konkurenciát,nincs semmi érdekem versenyre kelni...ezekbõl egy készül..nekem!
    Ami jó---aaaz jó....ami xar-az xar! Tessék jót gyártani!Ennyi!

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én ilyen bökõt csináltam magamnak, frankón lehet pirítóst szelni vele.
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Én ilyen bökõt csináltam magamnak, frankón lehet pirítóst szelni vele.
    nekem is csinalj egy legyszi

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Szerintem is a középutat kell keresni de a tömeg gyártott kések csak ritkán jó minõségûek pl. Mora kések minõsége csökken a többi Kínába települt gyártóról nem is beszélve. Egyébként érdekes lenne ugyanolyan acélból készült gyári kést kisipari minõséggel összehasonlítani.
    azt nem tudom, hogy a mora minosege csokken-e vagy nem. de azt nem is kinaban gyarjak vagy igen?
    a schrade nagyon jol tartja a minoseget a kinaban gyartott keseivel. a condor/solingen ecuador-ba teleput es az olcso munkaerot felhasznalva tartja a termekeit elfogadhato aron es jo minosegben.
    azert vannak cegek akiknek sikerult ossze hozni a 3 dolgot amirol beszeltem ahhoz, hogy jo kest dobjanak a piacra.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..Én imádom a kihívásokat,Drága Barátom....tegyünk egy próbát....
    Kapjak a kezem közé ..egy ilyen ...."minõségi/szakszerûen" terméket...befogom a satuba,pengével felfelé..és megküldöm ezzel a cuccal....a két él majd "dolgozik" egymáson...fel is veszem videóra....
    Mondjuk én fogok egy flexet és kiigazítom,de ha marad nyoma az sem baj..legalább még egyedibb lesz....

...nem kell ám,nem akarlak provokálni,csak viccelek...senkitõl nem kérnék ilyen hülyeséget....azé az a "minõségi/szakszerûen túl sok pénz egy videóra....
    Ennek a játéknak csak azonos anyagvastagságú,élszerkezetû, élszögû késeknél van értelme. Gyakorlati jelentõsége viszont nincs sõt sokszor rossz irányt mutat, pl. volt egy fazon a neten aki módszeresen vert szét késeket fémet és betont vágott és tört a késekkel de ennek mégis mi a gyakorlati haszna?
    Szerintem a kés ergonómiája sokkal többet jelent mint hogy mennyi HRC a keménysége, ha egész nap dolgozni KELL az eszközzel (mert a kés eszköz) számít hogy mennyi a súly milyen könnyen lehet használni és mennyire kényelmes.
    Ha össze akarod hasonlítani a házi készítésû késeidet én benne vagyok de hétköznapi dolgokra pl. horgászat vagy olyan tevékenység amit tényleg késsel kell csinálni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 63
    Given: 34

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Szerintem is a középutat kell keresni de a tömeg gyártott kések csak ritkán jó minõségûek pl. Mora kések minõsége csökken a többi Kínába települt gyártóról nem is beszélve. Egyébként érdekes lenne ugyanolyan acélból készült gyári kést kisipari minõséggel összehasonlítani.
    Igen. 30.000 az álom határ.
    Egy replika, mert nem volt abban a méretben a vágyott bökõ, ami 22000 körül volt.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Milyen replika, milyen fémbõl? Esetleg képek?

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    azt nem tudom, hogy a mora minosege csokken-e vagy nem. de azt nem is kinaban gyarjak vagy igen?
    a schrade nagyon jol tartja a minoseget a kinaban gyartott keseivel. a condor/solingen ecuador-ba teleput es az olcso munkaerot felhasznalva tartja a termekeit elfogadhato aron es jo minosegben.
    azert vannak cegek akiknek sikerult ossze hozni a 3 dolgot amirol beszeltem ahhoz, hogy jo kest dobjanak a piacra.
    Tudtommal a Morát még nem de én ezt tapasztalom hogy egyre xarabb. Jó pár éve amikor megvettem az elsõ (szénacél) morát nagyon meglepõdtem hogy mennyire jó minõség fõleg 2500 pénzért aztán vettem rozsdamentes pengével az is jó volt, amikor "elkoptak" vettem újat az már nem volt gyárilag borotva éles és a rozsdamentes penge rozsdásodott 1 db gyíkhúskonzerv elfogyasztása után. Ezután már nem vettem többet de az ismerõsi körömben többen vettek ilyen kést és azok a pengék sem voltak már olyan jó kidolgozottak (nem borotva éles gyárilag, könnyebben tompul).

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom
    Van 58-59 HRC-re edzhetõ rugóacél. Ha disznót hasítani kell egy kés vagy bárd akkor nem csinálják jó anyagból KO11,420J2 esetleg KO13 mert az élszög és a nagy tömeg dolgozik.