0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Olvasgasson az a haver.........
Brown trouth: salmo trutta m. fario: sebes pisztráng. Az hogy szegénynek piros, vagy barna pöttyei vannak illetve szinte egyáltalán nincsenek pöttyei erõsen élõhely függõ. Foghattatok volna még abban a patakban rainbow trouth-ot ( onchorhynhus mykiss) is, amibõl szintén van egy két színváltozat
( pld. kamloops, kern, shasta)
Aztán még foghattatok éppen pataki szajblingot is ( salvenilus fontinalis) azon világos pöttyök vannak de zöldes-barna a háta. A tavi, vagy tengeri pisztráng meg nem játszik abban a patakban.
Egyébként meg remélem csuklottál a fényképes hozzászólásod után, mert igencsak emlegetve voltál negatív kontextusban, hogy csak úgy a
kfc gyorsétterem mögötti patakból kiszedtek ilyen pisztrángokat.........
üdv: reofil
Last edited by Salmo; 07-04-2015 at 12:04 PM.
Don't be a Rambo, Save Your Ammo.
Hello! Meg beszelek vele, hogy mit mond. A KFC-t pont azert irtam, mert senki nem gondolta volna, hogy ekkora halak vannak ott. milyen jo ezt tudni SHTF esetere. Senki nem horgaszik ott, kapnak, mint allat. Tegnap 11-et fogott 2 ora alatt! 10 vissza, 1 haza. Volt ami letepte az eloket.
Adapt, survive, overcome!
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írok! Mint lehetõség, megfontolandó, hogy csapdával szerezzek ételt, ha nem mûködnek a boltok. Tudom, hogy jelenleg ez törvényellenes, meg nem is akarom bántani az állatokat. De ha mégis úgy alakulna az élet, akkor jó lenne tudni, hogyan fogjak neki.
Van könyv vagy pdf csapdaépítésrõl? Hol tudom azt megtanulni?
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Jól teszed!
A nyúllal kapcsolatban:
Az élelmes nagymamák régebben a nyúl fejét is felhasználták, ami egy élelemszegény idõszakban plusz húsforrást jelent, a kutyának meg csontot.
Mi ettõl függetlenül nem szoktuk felhasználni a fejét, hanem a bundával együtt levágásra kerül.
Kidobtad az összes belsõséget? Pedig elég sok értékes dolog van egy nyusziban. Van tüdõ, vese, szív, máj(epét leszedni róla) és adott esetben here. Egy paprikásba például nagyon jól elférnek ezek. A májat rántva is el lehet készíteni.
A beleket a kutyának vagy macskának szoktuk adni.
A bunda hasznosításával még én is gondban vagyok.
Thumbs Up |
Received: 178 Given: 213 |
Bundát csak téli vágásból lehet eltenni, kell egy értelmes tímár aki korrektül melózik és árban sem szállt el. Egy idõben gyûjtöttük és kikészítettük a bõröket de aztán bõ 10 év után ahogy volt úgy adtuk el az összeset.
Csak úgy jelzem, amiért engem is sokan utálni fognak: A nyúlhoz hasonlóan kell feldolgozni a kutyát, macskát, mókust és minden kisebb testû állatot.