Oldala 27 of 27 ElsõElsõ ... 17252627
Eredmény 261 to 270 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Olvasgasson az a haver.........

Brown trouth: salmo trutta m. fario: sebes pisztráng. Az hogy szegénynek piros, vagy barna pöttyei vannak illetve szinte egyáltalán nincsenek pöttyei erõsen élõhely függõ. Foghattatok volna még abban a patakban rainbow trouth-ot ( onchorhynhus mykiss) is, amibõl szintén van egy két színváltozat
    ( pld. kamloops, kern, shasta)

Aztán még foghattatok éppen pataki szajblingot is ( salvenilus fontinalis) azon világos pöttyök vannak de zöldes-barna a háta. A tavi, vagy tengeri pisztráng meg nem játszik abban a patakban.

Egyébként meg remélem csuklottál a fényképes hozzászólásod után, mert igencsak emlegetve voltál negatív kontextusban, hogy csak úgy a
    kfc gyorsétterem mögötti patakból kiszedtek ilyen pisztrángokat.........

üdv: reofil
    Last edited by Salmo; 07-04-2015 at 12:04 PM.
    Don't be a Rambo, Save Your Ammo.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Salmo Hozzászólás megtekintése
    Olvasgasson az a haver.........

Brown trouth: salmo trutta m. fario: sebes pisztráng. Az hogy szegénynek piros, vagy barna pöttyei vannak illetve szinte egyáltalán nincsenek pöttyei erõsen élõhely függõ. Foghattatok volna még abban a patakban rainbow trouth-ot ( onchorhynhus mykiss) is, amibõl szintén van egy két színváltozat
    ( pld. kamloops, kern, shasta)

Aztán még foghattatok éppen pataki szajblingot is ( salvenilus fontinalis) azon világos pöttyök vannak de zöldes-barna a háta. A tavi, vagy tengeri pisztráng meg nem játszik abban a patakban.

Egyébként meg remélem csuklottál a fényképes hozzászólásod után, mert igencsak emlegetve voltál negatív kontextusban, hogy csak úgy a
    kfc gyorsétterem mögötti patakból kiszedtek ilyen pisztrángokat.........

üdv: reofil
    Hello! Meg beszelek vele, hogy mit mond. A KFC-t pont azert irtam, mert senki nem gondolta volna, hogy ekkora halak vannak ott. milyen jo ezt tudni SHTF esetere. Senki nem horgaszik ott, kapnak, mint allat. Tegnap 11-et fogott 2 ora alatt! 10 vissza, 1 haza. Volt ami letepte az eloket.
    Adapt, survive, overcome!

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Erdõlelke-íjszelleme Hozzászólás megtekintése
    ez am az igazi jo kis kaja,
    faterom csinalt ilyeneket mikor meg kolyok voltam en is. nem sokat sz@arozott ha kerti sutesrol volt szo.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írok! Mint lehetõség, megfontolandó, hogy csapdával szerezzek ételt, ha nem mûködnek a boltok. Tudom, hogy jelenleg ez törvényellenes, meg nem is akarom bántani az állatokat. De ha mégis úgy alakulna az élet, akkor jó lenne tudni, hogyan fogjak neki.
    Van könyv vagy pdf csapdaépítésrõl? Hol tudom azt megtanulni?

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írok! Mint lehetõség, megfontolandó, hogy csapdával szerezzek ételt, ha nem mûködnek a boltok. Tudom, hogy jelenleg ez törvényellenes, meg nem is akarom bántani az állatokat. De ha mégis úgy alakulna az élet, akkor jó lenne tudni, hogyan fogjak neki.
    Van könyv vagy pdf csapdaépítésrõl? Hol tudom azt megtanulni?
    a vadaszat es horgaszat topiknak van csapdazos resze is, kimpondottan csapdas vadaszattal foglalkozik a topik.
    csapda epitesrol a youtube-on van rengeteg video, magyarul is, ott nezz korul ha sajat epitesu csapdakat akarsz kesziteni.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    a vadaszat es horgaszat topiknak van csapdazos resze is, kimpondottan csapdas vadaszattal foglalkozik a topik.
    csapda epitesrol a youtube-on van rengeteg video, magyarul is, ott nezz korul ha sajat epitesu csapdakat akarsz kesziteni.
    Megtaláltam, köszi. Nagyon hasznos kis videók vannak benne!

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése

Felhívnám a figyelmet,hogy ezt egyfajta oktató videónak szánom!
    ...legfõképpen azoknak a preppereknek,akik nem tartanak nyulat,nem olyan körülmények között élnek ahol ilyen dolgokkal találkoznak!
    Jómagamnak újdonság volt testközelbõl látni egy ilyen mûveletet.
    A videóban látható nyuszi,direkt konyhai célra volt tartva,elfogyasztásra.A sorsa egyértelmû,a megölése nem értelmetlen és nem elkerülhetõ.
    A fejen,belsõségeken ,bundán kívül minden hasznosítva lett.Öt ebéd jött ki belõle(körettel).
    ...bár kicsit már bánom,hogy a bundát nem hoztam el,mert lehetett volna a cserzést is tanulni ,gyakorolni....de hát ilyen a tanulási folyamat...tele buktatókkal,ellentmondásokkal,kudarcokkal,sikere kk el.
    Kérem aki hozzászól a témához empatikusan és jóindulattal tegye...mivel a videók közzétételét jómagam tanítási,tanulási,szórakoztatás...valamint jó szándékom jeléül teszem...teljesen nonprofit módon.
    A csatornám újraindul,az unalmas és hosszú videókat újra felveszem és próbálom tömörebbé, szórakoztatóbbá,tartalmasabbá tenni! Link az aláírásomban!
    Jól teszed!

A nyúllal kapcsolatban:

Az élelmes nagymamák régebben a nyúl fejét is felhasználták, ami egy élelemszegény idõszakban plusz húsforrást jelent, a kutyának meg csontot.
    Mi ettõl függetlenül nem szoktuk felhasználni a fejét, hanem a bundával együtt levágásra kerül.

Kidobtad az összes belsõséget? Pedig elég sok értékes dolog van egy nyusziban. Van tüdõ, vese, szív, máj(epét leszedni róla) és adott esetben here. Egy paprikásba például nagyon jól elférnek ezek. A májat rántva is el lehet készíteni.

A beleket a kutyának vagy macskának szoktuk adni.

A bunda hasznosításával még én is gondban vagyok.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 135
    Given: 173

0 Not allowed!
    Bundát csak téli vágásból lehet eltenni, kell egy értelmes tímár aki korrektül melózik és árban sem szállt el. Egy idõben gyûjtöttük és kikészítettük a bõröket de aztán bõ 10 év után ahogy volt úgy adtuk el az összeset.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Csak úgy jelzem, amiért engem is sokan utálni fognak: A nyúlhoz hasonlóan kell feldolgozni a kutyát, macskát, mókust és minden kisebb testû állatot.

A topic keresõszavai: