0
A fosztogató hordákról pár szót!
Ha megnézitek esetleg az utolsó videómat(Sötétvölgy),ill.szoktatok túrázni,bóklászni a természetben....láthatjátok,hogy a szó klasszikus értelmében nincsen semmi fosztogatni való pár kilométerre az erdõben!
Durván szívatós becipelni a cuccot(akár biciklin vagy gurulós kocsin)a több kilométerre lévõ menedékhelyre,terepjáró is csak spéci gumikkal és felszereléssel jut be(ha bejut egyáltalán)
A fatolvajok is csak pár száz méterre mennek az erdõbe,jórészt a járható utakon..
Tehát ,mivel a fosztogató horda sem hülye....nem fognak lutrira órákat sétálgatni..hanem mennek a településekre,tanyákra a könnyû,zsíros zsákmány reményében!
Amúgy kikkel találkozunk az erdõbe?
a vadõr,futók,túratársak,sporik,erdészeti munkások,hétvégi kis családok egy kiránduláson..esetleg bicajosok(motorosok már nem hálIsten)..veszély semmi+
Vannak még a vadállatok!.....ritka nagy szerencse,ha kuriózumként látunk egyet messzirõl..madarat,rágcsálókat,bogarakat kicsit többet.
Szóval a kullancsokon kívül nagy önvédelem nem is kell!
Helyismeret.
Mivel Mo.-on szinte minden erdõ,mezõ azonos növény és állatvilággal rendelkezik..akárhol vagyunk bõven elég pár(talán egy tucat) szaporább,könnyen felismerhetõ növényt ismerni(nem kell botanikusnak lenni),ezek mindenhol ellátnak élelemmel.Ugyan ez igaz a rágcsálókra bogarakra is.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
a fatolvajok eseten az a par szaz meter meg sok isjo ha tiz husz meterre bemennek, a lustasag ha fajna ...
amugy jo a meglatasod a fosztogatokkal kapcsolatban, szerintem se a suru erdobe jarnanak fosztogatni.
hehe megittam vagy 2 üveg kékfrankost, 2 üveg pezsgõt, meg egy üveg ne vegyél ilyen piát.szarpia.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Én is úgy véltem, hogy fél napi járásra a falutól, benn az erdõben mari néni biztonságban van. A hordák nem mennek be, maradnak a lakott településeken.
...nem csak Mari néni,de mindenki biztonságban van!
De azért ez nem ilyen egyszerû!
A fosztogató hordák,azért fosztogatnak,mert felkészületlenek és nincsen ételük vagy más ami kell!
(nem emelném be ide a bûnözõket és az eszetlen rongálókat,akik a rend,törvény felbomlását kihasználják...bár ha bele gondolok beszélhetünk errõl a rétegrõl is!...nos ezek sem fognak utánunk jönni a természetbe...mert OTT nincsen semmi ami perverz,beteg elméjüket kielégíti...nem lehet kutyát,macskát kínozni,telefon fülkét betörni,megverni öreg embereket,lapos tévét lopni..piálni és randalírozni...fenyegetni,kötekedni, stb!..ezek maradnak OTT ahol van nagyszámú préda és zsákmány...)
Ha felkészületlen valószínûleg nem is ismeri mit is lehetne fosztogatni az erdõben,vízparton....pedig ugyan úgy ott van minden a "polcon"..sõt idõnként át is pakolják mint a teszkóban! De aki rendszeresen jár ide "vásárolni" az csak végig sétál és "leveszi a polcról" ami kell neki (de csak annyit,hogy holnap is legyen a polcon).
Tehát biztonságot ad a természet...a civilizáció romjain tomboló hordáktól...de csak akkor ha ismerjük!
Ha nem akkor ellenség is tud lenni!
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
Szerintem ha vissza tud látogatni idõrõl-idõre a faluba, akkor nincs akkora nagy baj hogy erdõben kéne laknia. Amúgy ha otthon verik agyon, akkor kiderül 1-2 nap alatt, ha erdõben akkor meg jóval késõbb találják meg. Hogy valami nem városban vagy faluban van, attól csak még veszélyesebb, mivel mondjuk egy fosztogató hordának nem kell attól tartania hogy rögtön lebuknak. A tanyákon is elõszeretettel verik agyon az embereket. (Google-n sok ilyen hírt találni.)
Amúgy van olyan erdõ Magyarországon, ahol fél napon át lehet befelé menni? 12 óra X 2 km. 24 km. Hogy 24 km-re legyél egy erdõben, annak az erdõnek legalább 48 km átmérõjûnek kell lennie. Szerintem ilyen erdõ Magyarországon nincs.inkább lelépett a közeli erdõbe. Elõtte számba vette a lehetõségeit, tart a fosztogató bandáktól is. Fél nap járásnyira a falutól akar berendezkedni az erdei életre.
Vagy ha nem az erdõ akkora, csak olyan távolságra van a hely, akkor viszont 24 km-rõl van szó még mindig, ami a kis Magyarországon kizárt hogy ne lenne akkor ott a következõ település. 48 km-es körben nem 1 falu van, hanem vagy 8. Szóval túl messzire nem jut se a néni se Rambo, mert rögtön ott a következõ lakott település néhány kilométerre a saját falujuktól.
Bár ha Alaszkában laknak, akkor akár 240 mérföldet is gyalogolhatnak a vadonban, anélkül hogy bárkivel találkoznának.
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2