0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Én a következõket rendeltem, 3-4 fõre számolva, minimum 1 hónapig.
100 + 100 L sima víz. (0,8 liter/fõ/nap + fõzésre)
120 adag Maggi leves (60g)
10 kg bab
6 liter olaj
3 kg só
10 kg cukor
6 kg gríz
10 kg rizs
5 kg tészta
3 kiló méz (20 gram/fõ/nap)
24x100g keksz
Igyekeztem olyan alapanyagokat választani, amik ideális környezetben sokáig eltartanak.
Véleményem szerintem 3-4 személy ennyibõl, ha nem is hízik el de egy hónapig nem hal éhen.
Feltéve, hogy nem unja meg a kevés fajta fõtt ételt.
Összeg: 48,000 Ft.
Last edited by avarosi; 09-09-2016 at 01:15 PM.
A városi.
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
A 0,8 liter vízzel szerintem elõbb száradnátok ki, mint az éhenhalás...
Nekem kb 3 liter az átlag napi vízfogyasztásom..
Zabpelyhet is tennék közé, a tápérték, és a változatos elkészítés miatt.
Smack levest is betáraznék, ahhoz elég a langyos víz is.
A só mellé szárított fûszerek is kellenének, mert rohadt hamar meg lehet unni a sós rizst
Aszalt gyümölcs se ártana meg.
Nem feltétlen élelmiszer, de vitamin, és ásványi anyag tablettát is tennék hozzá.
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
| Thumbs Up |
Köszi, az aszalt gyümölcs valóban nagyon jó ötlet, a zabpehely úgyszintén.
A vizes dolgon sokáig gondolkoztam, mert ez a minimum 2 liter naponta már több forrásból is kiderült, hogy mítosz.
Én magam is teszteltem, délután 3-4 magasságában ittam meg az elsõ pohár vizem illetve ugye a leves is ott van.
Persze senki sem szomjazik szívesen, de voltak akik még ennyit sem ittak és napokig / hetekig kibírták.
Valószínûleg víz ügyben kipróbálom magam 1-2-3 napig.
A városi.
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
Nem kockáztatnék a vízzel, ha nem fontos...
Egyszer próbáltam, hogy keveset iszom:
pár óra után fejfájás, szédülés, émelygés lett a vége, és elég lassan(több óra ) tudtam visszaállni a normál állapotba...
Nem mindig veszi észre az ember, hogy vízhiányban szenved...
Az emésztéshez is szükséges vízbevitel, különben csak kiürül a bevitt étel, hasznosítás nélkül...
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
| Thumbs Up |
Ez most szerintem nagyon személyfüggõ, egy cikkben olvastam, hogy volt aki az ellenkezõjét tesztelte, napi három liternél már rosszul volt a víz ivástól. (bár ez elég furán hangzik)
Én a mai nap így délután magasságában fél liternél tartok eddig, mindezt úgy, hogy pikáns ebédet fogyasztottam, kávéztam (vízhajtó) és édességet is ettem mellé.
Bár valószínûleg pár nap után a szervezet többet kíván, nem érdemes kockáztatni, így abban van igazság, hogy nem érdemes kockáztatni, legalább 2 liter kell.
A városi.
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
Szia,
Raadasul idealis esetben meg mosakodashoz is kell viz.
A masik topicban irtam, hogy a nemet PV szerint 15 l viz kell (/nap/fo, de csak 14 nap utan vallaljak, hogy biztosan ujrainditjak ezt a szolgaltatast), sot intenziv osztalyon levo betegnek 150 l (gondolom ennek a zome tisztalkodasra/tisztitasra megy el).
Bel
| Thumbs Up |
Lám, a mosakodással sem számoltam.
Bevallom, annyira létminimummal számoltam, amivel egy hónapig mostoha körülmények között túl lehet élni úgy, hogy félig kiszáradva és lefogyva megtalálnak, de élve.
Azzal nem számoltam, hogy egy hónap hosszabb idõ mint gondolnám és sok minden közbeszól.
Köszönöm a jó tanácsokat!
A városi.
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
SHTF helyzetben a mosakodás az 1 DL víz + pici törülközõ, esetleg papírtörlõkendõ. Minden más luxus.
A kb 1 liter ivóvíz az elég lehet annak aki amúgy nem iszik sokat. Van akinek elég, van aki legurít 6 litert is. Személyfüggõ hogy ki mennyit iszik. Én napi 1 literrel megvagyok, persze ha rohangálok, fizikai munkát végzek, akkor elfogy a duplája is.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
Úgy gondolom, azért nem elég 1 (2) liter víz naponta, mert így hosszabb távon - a légzéssel távozó pára, meg az izzadtság miatt - sokkal több víz távozik a szervezetbõl. Így a vérünk hamarosan besûrûsödik: ez trombózishoz, vérzésekhez vezethet.
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
Szia,
Tegnap: reggeli: 1.5 liter tea, nap kozben: 1.5 liter tea + 2 liter viz, vacsora/este: 0.5 liter tea + 0.5 liter viz.
Osszesen: 6 liter, igaz ez az atlagosnal joval tobb, es persze ha muszaly, akkor kevesebb is eleg.
Jobban meggondolva, sokkal kevesebb nem lett volna eleg, mivel nap kozben nem pisiltem, es a vacsora keszitesehez szukseges par deci nincs is benne.
Bel