Oldala 30 of 35 ElsõElsõ ... 202829303132 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 291 to 300 of 348

Topic: A Természet nem mindenkinek való

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mossberg-operator Hozzászólás megtekintése
    nem bantani akaroma not, eleg baja van szegenynek.
    inkabb a cikk iroja, a szokasos szenzacio hajhasz stilusban erosen eltulozta a cimet.
    azert nem kellet nagyon megeroltetnie magat a nonek a tulelesert, volt mindene.

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    egy kis delutani kirandulas is vegzodhet nagyon rosszul

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/lezuhant

az eset apropoja, hogy en meg a haverom letunk meginterjuvolva Geza vallalta a beszelos reszet en csak egy kicsit vagyok lathato hattal a kameranak 1.03 nal a woodlan esokabatban

Doom
    Guest

0 Not allowed!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..durva!
    Nem is tudom hová tegyem ezt a történetet...annyira vérlázító!
    A címe lehetne..mondjuk bunkóék kirándulnak.
    lementünk a kedvenc helyünkre délelõtt egy kicsit levegõzni,gombászni..csak úgy lazán.
    rengeteg a gomba most,kilószámra lehet szedni...csiperke,rizike,tinta gomba,laska,csoportos pereszke(nem kicsik egy tõ egy jó kiló)tölcsér gomba és van nem ehetõ is.
    Szóval ebédhez szedtem párat a többit meghagytam másnak.ill spórának.
    .....népszerû vasárnapi kiránduló hely egyébként.
    megérkezik a bazi volvo..rá a fûre..a parkoló pár méterre...emberünk kiszáll a tv méretû telefonnal..és osztja az észt...
    Anyuci,estélyibe,üvöltõ kislány és egy gyerek...aki notorikusan azonnal elkezdi keresni a gombákat...és össze taposni...a kislány üvölt..anyuci elsétál vele 10 méterre...a pasas pedig sétálgatva stimulálja az agyát a telóval...a gyerek meg vadászik.
    Mellénk ér és éppen egy gyönyörû csiperkét tipor szét.
    Szólok neki ---ez ehetõ,ne bántsad!
    A gyerek rám kiabál,----hogy a gomba mérgezõ,pusztítani kell.
    Oda kiabál nekem apuci---valami gondod van?
    Mondom igen---szoktak lejárni gombászni sokan és már vagy egy kilót összetiport a gyerek.
    --az nem a te dolgod....
    visszaültek és elhúztak...voltak talán tíz percet.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    nem bantani akaroma not, eleg baja van szegenynek.
    inkabb a cikk iroja, a szokasos szenzacio hajhasz stilusban erosen eltulozta a cimet.
    azert nem kellet nagyon megeroltetnie magat a nonek a tulelesert, volt mindene.
    Én se bántom a hölgyet, de szerintem van aki fizetne is érte, hogy Új-Zélandon eltölthessen egy hónapot egy ilyen menedékházban...

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Én se bántom a hölgyet, de szerintem van aki fizetne is érte, hogy Új-Zélandon eltölthessen egy hónapot egy ilyen menedékházban...
    az biztos! a kepek alapjan eleg jol berendezett meg felszerelt menedekhazban volt, raadasul olyan helyen amit kimondottan kedvelnek a turistak! tuti, hogy kiadjak kiranduloknak, vadaszoknak stb.

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló forestwalker Hozzászólás megtekintése
    az biztos! a kepek alapjan eleg jol berendezett meg felszerelt menedekhazban volt, raadasul olyan helyen amit kimondottan kedvelnek a turistak! tuti, hogy kiadjak kiranduloknak, vadaszoknak stb.
    Akkor a betört ablakot és a havi rezsit kifizettették a nõvel?

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az a rész kimaradt hogy szegény család megijedt az indokolatlan méretû késedtõl és a harci kutyádtól. :-D

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ádám Csaba Hozzászólás megtekintése
    Akkor a betört ablakot és a havi rezsit kifizettették a nõvel?
    ez de gonosz egy beszolas volt, azert elmosolyogtam rajta, na tessek egy erzeketlen bunko vagyok

Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    a hetvegi kempingezesemrol szeretnek irni es megosztani a tapasztalatokat.

3 teljes napot voltunk kint az erdoben a hetvegen wales-ben a brecon beacons hegyvidekben.

szombat reggel erkeztunk. gyors tabor epites, fozes, delutani szabadfoglalkozas este pedig vadaszat volt.
    vasarnap koltozes, ujra tabor epites, fozes, fa faragas, tuz gyujtas, csapda epites volt.
    hetfon hosszu tura reggeli utan, vizi atkeles, fozes, tabor bontas.

ezt a harom napot mutatnam be reszletesebben.

szombaton reggel havazasban es hidegben erkeztunk. amit helyet kineztunk eleg jonak tunt elsore. aztan ahogy haladtunk a nappal ugy enyhult az ido es olvadt a ho. delutanra mar tokig ero sar volt mindenutt.

20170211_112823.jpg 20170211_170432.jpg 20170211_170536.jpg

nagyon szenvedtunk miatta es el is hataroztuk, hogy masnap koltozunk.
    elso nap en foztem ebedet. kezdtem egy forditott tuz epitesevel es azon foztem egy jot. hagymat szalonnat megpiritottam es raontottem egy csaladi meretu solet konzervet

20170211_120008.jpg 20170211_125335.jpg 20170211_130119.jpg

-a forditott tuz nagyon jo dolog, miutan begyujtottuk semmit nem kell vele csinalni.
    -fozesnel megegettem az ujjamat, es lusta voltam ellatni, meg nem is tunt veszesnek, kesobb persze szivtam miatta! nem veletlenul hivjak first aid-nek. meg ha csak kis bibinek is tunik a dolog azonnal kezeljuk!!!

delutan probaltam sar mentesiteni amit lehet, meg a bakancsomrol leszedni a sarat.

este vadaszni probaltunk. egy legpuskank volt ejjellatoval, nagyon komoly joszag. mindenki kapott 1-1 orat kulon. senki nem lott semmit nyulra es mokusra vartunk de egy se volt az erdoben.
    kesobb megprobaltunk patkanyra loni a kozeli farmhaz melett, 2-ot lattunk de Andrew melle lott.
    -meg ha van vadasz vagy horgasz felszerelese is az embernek az nem jelenti, hogy vadat fog vacsorazni! nagyon nem volt szerencsenk.

vasarnap

reggel odebb altunk es egy tok jo helyet talaltunk. tobb volt a fu, es kevesebb a sar.

20170212_113553.jpg 20170212_152108.jpg

itt a menedek aljat kibeleltem fenyoagakkal, este nagyon jo volt a fenyoillatot erezni elalvas elott.

ebedre Andrew csinalt Spam konzervet grillen. olyan mint a gyikhus konzerv, eleg finom volt.

20170212_165706.jpg

-egyszeru es gyors kaja, hidegen is jo, laktato es ad energiat is, izre is jo, remek turazo/tulelo konzerv.

delutan faragtunk meg tuzeket probalgattunk. en egy sved ronktuzet csinaltam. egy fa hasabot 4 fele kell hasitani. utana ossze allitani es alul osszekotozni oket. utana kicsit szethuzni oket egymastol es a hezagot gyujtossal feltolteni. utana a tetejen begyujtani es hagyni had egjen.

20170212_173907.jpg 20170212_174113.jpg 20170212_180324.jpg

-hoerteke nem sok van egy ilyen kicsi tuskonak. viszont egy jo orat eg es lehet rajta fozni. merettol fuggoen lehet varialni mire akarjuk hasznalni. egy hasonlo vastagsagu de hosszabb tusko peldaul nagyon jo vilagito eszkoznek.
    egy vastagabb pedig komolyabb fozesre vagy melegitesre.

ezutan epitett mindenki egy csapdat amit felcsaliztunk es rokat akartunk fogni. mindharom csapda erintetlen maradt, a csali is rajta volt masnap reggel. meg roka se jart arra fele.

(itt kezdett lemerulni a telefonom es tobb kepet mar nem tudtam csinalni)

hetfon reggel egy nagyot setaltunk, felmasztunk a melettunk levo hegyekre es visszafele pedig a a volgyben levo folyon keltunk at.
    nagyon nagy akciozas nem volt, csak koveken ugraltunk keresztul.

nagyjabol ennyi volt a 3 nap.

a bakancsom amit nemreg vettem nagyon jol teljesitett, melegen tartotta a labam es rendesen szigetelt. a masik az uj fejszem, egyszeru olcso fejsze de siman verte a haver hultafors fejszejet! valamivel nehezebb ami nagyon meglatszott hasogatasnal.

IMG-20170213-WA0000.jpg 20170212_155139.jpg

filmeztem is a hetvegen, akit erdekel a video: