Oldala 69 of 107 ElsõElsõ ... 1959676869707179 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 681 to 690 of 1062

Topic: Járművek

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,110
    Given: 1,127

0 Not allowed!
    Cross motorokról írtam, szerintem azokra más szabály vonatkozik olajcsere ügyben. Legalábbis ahogy néztem a fórumot, szó szerint mindenki 3-10 óra közöttit mondott. Volt egy aki azt írta hogy 10 mérföldenként olajat cserél. (Nem viccbõl írta! Mennyi az, 16 kilométer?) Egy másik meg azt írta hogy a nagybátyja 70 órát motorozott olajcsere nélkül és mindenki fel volt a fórumon háborodva hogy olyat nem lehet és tönkremegy a motor annyitól.

Én nem tudom, de valahogy furán hangzik a 3 óra, még akkor is ha valaki sárban nyomul egy KTM-el.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 257
    Given: 302

0 Not allowed!
    Krosszmotor és enduro közt van különbség. Szerintem nem jó fórumot olvastál. Neked nem vérbeli krosszmotor, hanem egy jó enduro lenne az ideális!
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 142

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ha az autóknál X kilométer után kell olajat cserélni, akkor motoroknál miért órában mérik a cserét?
    Szia,

Szerintem a felhasznalas jellege a donto. Vagyis aki autoval megy off-road versenyre, azoknak is oraban merik az olajcsere idejet, es a fogyasztast is.

Es aki motorral uton (foldutat is ideertve) kozlekedik, az kilometerben meri az olajcseret is, es a fogyasztast is.

Es ugy altalaban, aki versenyre jar, versenyre tervezett jarmuvel, azok nagyon surun cserelik az olajat es minden egyebet.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 0

0 Not allowed!
    Krossz versenygépeknél mérik üzemórában.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Abban az esetben ha a gépet versenyre használják nagyon ki van hegyezve a motorja.Ezért 12 óránként illik cserélni az olajat.Olajszûrõ szûri a motorolajat, ha van ilyen a gépen, de e mellett még maradhatnak benne szennyezõdések.Vagy akár a por, sár is bejuthat egy lazább illesztésnél. Csúszáskor, boruláskor, embertelen környezetben.Meg az x olajban a friss adalék mindig jobban ken, és a hõ sem teszi tönkre az új olajat.Az meg nem jó ha csiszolómasszát keringetünk a motorba, fémszemcsék, por, lamella darabok, égéstermékek, s.t.b.Utcai szolidabb motoroknál 6000 körül szoktak cserélni, de itt sem árt a korábbi. Persze a többség simán 10000-nél cserél, ami nem biztos hogy hosszútávon jó a motornak.Fõleg ha terelik rendesen. Simsonba évente egy olajcsere, de az sem megy többet 5000 km-nél. :-)Persze Suzuki, Simson anyagminõsége nem ugyan az. Nem csak motorban cserélünk olajat, lengéscsillapítóban, fékben, hûtõvizet is néha! :-) Szerintem!
    Last edited by apii; 07-11-2017 at 12:06 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Krosszmotor és enduro közt van különbség. Szerintem nem jó fórumot olvastál. Neked nem vérbeli krosszmotor, hanem egy jó enduro lenne az ideális!
    Mondom mi a helyzet:

Krosszmotor = offroad vehicle (tehát úton nem használható)

Törvény nálunk: offroad használható az út szélén (kivéve az ország által épített autópályák és utak szélén, viszont abból kevés van, mert az utakat a megyék építtetik)

Kitétel - Maximum 25 mérföldes (40 kilométerórás) közlekedés az út szélén, lámpa elõl és hátul és kb 25 dolláros OffRoad Vehicle engedély (semmi vizsga, semmi teszt)

Szóval egy választásom van.

Vettem egyet, mert kell valamilyen jármû. Legalább a város határáig eljutok vele.

Most jön a Facepalm:

Bolt weboldalán kiírva:

Teljesen összeszerelt állapotban kerül kiszállításra, $1200+99 szállítási díj, 3 hónapos garancia, fekete színben.

Erre küldik a papírokat, egy részét nekem kell összerakni, 1200+99 helyett 1200+99 meg még 3% kezelési költség, semmilyen garancia, és az elõbb hívtak hogy (ugyan kifejezetten kértem õket hogy feketét küldjenek), mondják hogy "csakpirosvan".

Asszonynak megrendeltem a legolcsóbb robogót. Neki is mind ez volt, õ meg sárga helyett arany színût kap.

De most mondtam volna vissza az egészet? 8 napja ezt intézem, minden szerzõdést aláírtam, a kártyámról is levették a pénzt még vasárnap.

Nem vagyok túl boldog.

Az az egy vigasztal hogy ez a bolt még így is jóval olcsóbb mint a többi.

Viszont ez így teljesen nem jó. Legalább mondhattak volna annyit hogy "elnézést, visszaadunk $40, annyiból átfestheted". Semmi.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 257
    Given: 302

0 Not allowed!
    Jobban jársz, ha pontos típust írsz. Vagy legalább azt, hogy milyen blokk van benne. Akkor több tanácsot tudunk adni. De 1200$-ért nem adnak rendes krossz mocit, szerintem egy kínai enduro lesz az 2 vagy 4 ütemû? Ûrtartalom? Váltó? Fékek?

A jogi szabályozáshoz csak annyit fûznék hozzá, hogy mennyire idióta találhatta ezt ki? Az út szélén mehetsz. Aztán ha onnan esel egy nagyot akkor mehetsz az autók kerekei alá. A sima aszfalton kisebb az esélyed, hogy eless, és bekerülj a kerekek alá. Vagy nálatok még az út széle is meg van csinálva és karban van tartva? Mert ha ott sok motor közlekedik akkor igencsak szét lehet taposva és balesetveszélyes

De a motorokhoz azért gratulálok Ügyesek legyetek velük!
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Majd lesz róla videó. Kínai persze. Használtan semmit nem veszek, újonnan a Honda meg $7500 meg afölött. Hogy 1200-at ki tudok izzadni most, az is csoda. 4-es. De mivel 40 a megengedett sebesség, így az az érzésem hogy nem kell majd túl sokat váltanom.

hogy mennyire idióta találhatta ezt ki? Az út szélén mehetsz. Aztán ha onnan esel egy nagyot akkor mehetsz az autók kerekei alá.
    Nagyon jó kis törvény. Persze lehet jogosítványért is menni, ami sokba kerül, nehéz, és úgy már biztosítás is kell a motorra, ami ilyen motornál fõleg az elsõ évben vagy fél millió Ft. Abba nem fognék bele. Amúgy se értem hogy minek motorra jogosítvány. Régen pöfögtem én motorral, olyan mint egy bicikli. Nem hajtottam gyorsan, nem estem el, óvatosan hajtottam tempósan-biciklizõs sebességgel. Én biztos eltörölném motorokra a kötelezõ jogosítványt, minden formában. Aki hibázik és azért balesetezik az az õ problémája. Felnõtt ember viselje a következményeket, úgy ahogy biciklivel és gyalog is ugyanez a helyzet. A kocsi már súlyosabb kérdés, de ha gyártanának max. 40 km/h jármûveket, akkor annál is el lehetne engedni a jogosítványt.

Amúgy aki megy az autók kerekei alá motorral, az ugyanúgy menne alá biciklivel is.

Nálunk az út széle is többnyire aszfaltos és karban tartott. (Többnyire. Szerintem az arány olyan 80% lehet.)

Nem közlekedik sok motor, ATV-ket szoktam látni, azt is csak a földúton. De az utak egész tûrhetõ állapotban vannak, a szélük is. Amennyi pénzt beszednek tõlünk, el is várom hogy rendben tartsák.

Csak kiakasztott ez a bolt most. És hiába írok kérdéseket, meg ott az email cím, nem válaszolnak.

Azt se tudom hogy alap-szerszámkészletet küldenek-e vele, vagy nem. Mert ha igen, akkor ne vegyek már egyet. Ha meg nem, de kihozzák, akkor itt fogok állni mint egy idióta és nem fogom tudni elkezdeni az összeszerelést. Kapnak tõlem egy zsák pénzt és nem képesek arra hogy írjanak egy normális tájékoztatót, hogy mi van, hogy kapok-e vele valamit, hogy mit tartalmaz amit küldenek. Mert ami a weboldalukon volt abból semmi nem volt igaz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    70 kilós motorral tessék vigyázni, azért az nem bicikli.Pláne ha még elmegy 70-et.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem 70, 123 kg. De mindegy mennyit megy, mert 40-nél többet nem enged a törvény. Én meg valószínûleg 30-al fogok vele pöfögni, ami olyan biciklis sebesség. Nyáron a bicaj is mindegy, csak hóban az üres úton nem fogok biciklizni. Ugyanakkor ha munkáról van szó, akkor néha muszáj bemenni a városba, akkor is a -15 fok van. Sok választásom nincs, sajnos a városi busz ide nem hajlandó kijönni, minden más megoldás rettenet drága. Van ez, úgyhogy ezt próbálom meg. Vagy bejön, vagy nem.