0
Ezt most olvastam. Érdekes, megvalósult, mûködik. Lesz tapasztalat.
http://www.szabadpecs.hu/metal/item/...lturbina-miatt
Last edited by fater.lajos; 09-21-2017 at 05:47 PM. Indoklás: meg lett amásodik rész is...
| Thumbs Up |
| Received: 254 Given: 300 |
A héten a Tomo DIY powerbankról írtam. Szerintem sem rossz darab, több teszttel egyetértve ajánlott vételnek tartom. Laptop akku bontók elõnyben![]()
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
Egy robogót milyen hatékonysággal lehet használni generátor gyanánt?
| Thumbs Up |
| Received: 90 Given: 8 |
Sziasztok.
Egy technikai jellegu kerdesem lenne ahhoz aki ert hozza. Van egy 3000 wattos aggregatorom, jol mukodik, minden gepet hajt, kiveve a kompresszort. Teljesitmenyre elegendo, feszultseg eleg stabil, megsem tudja elinditani, ket kompresszor is van mindkettovel ugyan azt csinalja, levagja a biztositekot. Azt mondtak itt az okosok, hogy a frekvencia nem lehet megfelelo, itt 60 Hz a nevleges frekvencia, az aggregator kijelzije szerint 62-64 kozott van amit csinal. Lehet ez a problema?
Ja es halozatrol meg uzemel rendesen a kompressor
Nem csak azért nem indítja, hanem mert a kompresszor motor tisztán induktív terhelést ad a generátornak. Azt a generátor nagyon nem szereti, fõleg ha csak egy fázisú a motor.
Próbáld ki. kössél rá még egy kisebb tisztán ohmikus fogyasztót is (pl. fõzõlap) és úgy indítsad!
Régen amikor építkeztünk a telken, és nem volt még 220. Akkor generátorról hajtottuk a betonkeverõt. A 2.2 Kw-os generátort simán leégette az 550 wattos betonkeverõ motorja!
A generátor áttekercselésekor elmagyarázták, ezt az induktív terhelés dolgot, és utána mi is mellé kötöttünk egy 600wattos sparheltet, és azután nem volt többet ezzel probléma.
| Thumbs Up |
| Received: 90 Given: 8 |
es azt hogy, csak siman bedugom a masik aljzatba? igen egyfazisu a generator. van egy 500 wattos halogen munkalampam az is jo lenne?