Oldala 160 of 184 ElsõElsõ ... 60110150158159160161162170 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,591 to 1,600 of 1833

Topic: Illegális bevándorlás/bevándorlás/menekültek

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló FreeDoom Hozzászólás megtekintése
    ..azért ha ráértek gondolkodjatok el pár dolgon...
    -Miért utálom a migránst?
    -Miért félek a bevándorlástól,migrációtól?
    -Ismerek e személyesen migránst,ha igen milyen embernek tartom?
    Nos ha nem ismer valaki egy embert(a bõrszín,vallás,származási országtól függetlenül),miért és hogyan alkot róla véleményt?
    Ha nem ismeri évek óta,mert a szomszédja,barátja,kollégája...akkor hogyan?...hogyan alkot véleményt ...akár jót ,akár rosszat?
    ...mert azt mondták?...mert volt a médiában?...mert biztos úgy van?...mert láttam a yutyubon?..mert a fórumon olvastam?
    https://www.youtube.com/watch?v=oHPUYXpeQuk&t=471s
    Nem véletlenül nyitottam ennek a könyvnek egy külön topicot.....
    Mert ugye azzal mindenki tisztában van,hogy egy emberi lényt csak hosszas beszélgetés,sõt együtt élés után lehet megismerni ..és véleményt mondani róla...
    ...migránsok...mit takar ez a szó?...kik Õk?...tudod kik Õk?
    ...vagy csak mondták???
    Akkor hadd tegyek fel én is pár kérdést!
    Szoktál romlott húst enni?
    Ha nem mért nem?
    Hogy alkothatsz róla negatív véleményt ha nem is ettél belõle?
    ...mert azt mondták?...mert volt a médiában?...mert biztos úgy van?...mert láttam a yutyubon?..mert a fórumon olvastam? Mert azt mondták?
    Mert ugye azzal mindenki tisztában van,hogy egy gyomorrontást/emésztõszervi fertõzést csak annak átélése után lehet megismerni ..és véleményt mondani róla...
    Vagy elég, az évszázados tapasztalat?

vagy másként:
    Szoktál ADIS/tripper/szifilisz fertõzött partnerrel közösülni?
    Ha nem mért nem?
    Hogy alkothatsz róla negatív véleményt ha nem is fertõzõdtél meg?
    ...mert azt mondták?...mert volt a médiában?...mert biztos úgy van?...mert láttam a yutyubon?..mert a fórumon olvastam? Mert azt mondták?
    Mert ugye azzal mindenki tisztában van,hogy egy betegséget csak megfertõzõdés után lehet megismerni ..és véleményt mondani róla...
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Akkor hadd tegyek fel én is pár kérdést!
    Szoktál romlott húst enni?
    Ha nem mért nem?
    Hogy alkothatsz róla negatív véleményt ha nem is ettél belõle?
    Mert ugye azzal mindenki tisztában van,hogy egy gyomorrontást/emésztõszervi fertõzést csak annak átélése után lehet megismerni ..és véleményt mondani róla...
    Vagy elég, az évszázados tapasztalat?

vagy másként:
    Szoktál ADIS/tripper/szifilisz fertõzött partnerrel közösülni?
    Ha nem mért nem?
    Hogy alkothatsz róla negatív véleményt ha nem is fertõzõdtél meg?
    Mert ugye azzal mindenki tisztában van,hogy egy betegséget csak megfertõzõdés után lehet megismerni ..és véleményt mondani róla...
    ..szezont a fazonnal...
    A példák,amiket felhoztál,az a tudomány témaköre(..tudod..pontos megfigyelés..annak dokumentálása...stb..olvass utána).
    A betegségek,fizikai kémiai jelenségek igen jól kutathatók,modellezhetõk..és általánosíthatók.Igen abban igazad van,hogy nem kell mindenkinek megfertõzõdnie ahhoz,hogy definiálni,regisztrálni lehessen a betegség lefolyását.Jó eséllyel minden szervezetben azonos lesz a hatás.
    De amikor emberekrõl beszélünk..kicsit más a helyzet (javaslom a tájékozódást,tanaulást a témában).
    de egy normálisan gondolkodó,felvilágosult,elvakult dühtõl és a propagandától nem befolyásolt ember néhány egyszerû dolgot beláthat.
    -nincsen két egyforma ember..sem külsõleg,sem mentálisan
    -nincsen olyan ember,akinek mindig ugyan olyan a napja...a baktériumok,vírusok és a példáidban említett mérgezés jó eséllyel mindig hasonlóan viselkedik(bár ez sem igaz teljesen,mutálódik és változik),de egy emberi lény nem így mûködik.van rossz napja,fáradt,stresszes,bajban van,frontok kínozzák....
    -minden emberi lényt külön és hosszasan kell vizsgálni,megérteni,hogy véleményt alkothasson róla valaki.
    De tisztában vagyok vele,hogy az elvakult,korlátolt gondolkodású ember most azt gondolja....TE VÉDED A MIGRÁNSOKAT!!!..és véreres szemmel,gyûlölködõ tekintettel ide fröcsög valami faxságot!
    ...NEM...nem ismerek egy "migránst"sem..már azokat nem,akiket nagyvonalúan mintegy gyûjtõ néven bele préseltetek a fogalomba...más migránsokat igen..fogorvost,gyermekorvost,asztalost,banki ügyintézõt...
    ..tehát nem is tudok véleményt alkotni róluk személy szerint..sem jót,sem rosszat...
    ..szezont a fazonnal...
    Keveritek a migrációt...mint jelenséget....a migránssal..akik közül mindegyik külön-külön egy bonyolult emberi lény...
    A migráció hasznos vagy káros voltáról megoszlanak a vélemények,még a legfelsõbb körökben is...a migráns pedig egy emberi lény,akiknek a megismeréséhez évek kellenek.
    MI nem érthetõ ezen?????
    Te nem tüntetted el a határátlépéshez és a személyazonosságod igazolásához legálisan szükséges dokumentumaidat, ezzel jelezve, úgy lépsz be az adott országba, hogy elfogadod a törvényeit és az ott tartózkodás szabályait. Akiket ma migráns gyûjtõnévvel illetünk, azokra ez nem jellemzõ. Õk megszállóként érkeznek akiket befolyással rendelkezõ pénzemberek rákényszerítenek a társadalomra, ezzel jelezve az õslakosságnak, hogy lófaszt sem érnek sem az évszázadok alatt kialakult és megszokott erkölcseik, sem a hagyományaik, sem az, amit õk és õseik tettek az élõhelyükért és az ország élhetõségéért. Ezek után nyilván nem is nehéz kitalálni, mi az újkori megszállók benyomultatásának a célja.
    Általánosítás!
    A különbözõ hatalmi és érdekcsoportok kedvenc játéka az általánosítás.
    A recept...végy egy népcsoportot,országot,kasztot,vallási csoportot,kisebbséget,stb és kezdj el általánosítani.
    Például...ebben a csoportban mindenki lusta,abban az országban mindenki háborút visel...de milyen elmebeteg mondana olyat,hogy Te pont olyan vagy mint a szomszédod
    Tehát a propaganda szerint mindenki egyforma és csupa rossz ,gonosz tulajdonsággal rendelkezik.Aztán ezt alátámasztjuk pár hatásvadász,összevágott videóval,konteóval,kiemelt vagy elhallgatott történéssel,hamis statisztikával..és toljuk éjjel.nappal.
    természetesen kevesen mennek el és gyõzõdnek meg a saját szemükkel a dolgokról.
    természetesen kevesen ülnek le beszélgetni egy "migránssal"..van egyszerûbb dolog a gyûlölködés és az általánosítás....tehát célba ért.

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    ..persze nekem személy szerint teljesen mindegy,hogy ki mit gondol,csinál vagy egyáltalán kicsoda...de gyûlölködés,személyeskedés helyett..inkább gondolkodjatok....vagy ne...végül is mind1.
    https://www.youtube.com/watch?v=qfbW...h2d6XlLvx0kRIX
    ..."Aki ebbõl nem ért, annak sajnos hiábavaló minden további szó az igazságról."

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 924
    Given: 955

0 Not allowed!
    De tisztában vagyok vele,hogy az elvakult,korlátolt gondolkodású ember most azt gondolja....TE VÉDED A MIGRÁNSOKAT!!!
    Nem, szerintem csak nem olvasod el amit mi írunk.

Leírtam hogy nem "A MIGRÁNSOK"-ról van szó, hanem csak azokról akik az általam említett 13 pontot és hasonló pontokat megszegnek.

Én még egyetlen olyan hozzászólást sem láttam itt ami azt mondta volna hogy "minden egyes migráns kivétel nélkül rossz ember, mind tömeggyilkos õrült, stb".

Persze ha tévedek, akkor mutasd hogy hol lett ilyesmi leírva. Az biztos hogy én nem találkoztam ilyennel.

Mondjuk vannak általánosítások. Például azt mondták hogy "a bevándorlók Szíriából érkeznek". A tény meg az, hogy 5-bõl 4 nem onnan. Meg hogy "a migránsok tanult emberek", aztán kiderült hogy a nagyon jelentõs többségük egyáltalán nem. Meg hogy "a migránsok nagyon tudnak dolgozni és nem segélybõl fognak élni", de kiderült hogy a jelentõs részük nem igazán jó semmilyen munkára és nem is igazán erõlteti meg magát hogy munkát találjon.

Itt egy hivatalos hír a Reuterstõl. Az "újbevándorlók"-nak csak 13%-a dolgozik. https://www.reuters.com/article/us-e...-idUSKBN13A22F

Akkor most titkoljuk el? Tagadjuk le a tényeket?

A helyzet csak az hogy a pozitív általánosítás az nagyon oké. Gondolom olyan ez mint amikor azt mondják hogy "a feketéknek nagy a pénisze". És csodák csodájára senki nem kéri ki magának ezt a túlzó általánosítást.

Az hogy néhány tény itt meg van osztva, az nem gyûlölködés. Ha valaki megoszt egy olyan bizonyított hírt a fórumon hogy "magyarok X százaléka szereti az alkoholt és Y százaléka alkoholista" akkor senki nem fog rajta megsértõdni. Miért ne lehetne pont a migránsokról leírni dolgokat, ha lehet kritizálni a rendõrt, a politikust, az orvost, a munkást, a gazdálkodó parasztot, a gazdagot, a középosztálybelit, a vállalkozót, stb?

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Érdekes dolog, rendszerint ugyanazon nézeteket vallók migráns-befogadó pártiak, akik legfõbb gondnak a kórházakra való kevés ráfordítást, a nyugdíjak alacsony díjazását és a bérek alacsony színvonalát látják. Ha behozunk Magyarországra és letelepítünk "menekülteket", akik nem tudnak magyarul, jelentõs részük speciális táplálkozási igénnyel van (nem eszik disznót és olyat sem, ami disznózsírral érintkezhetett), jelentõs részüknek a képzettsége nem több 8 általánosnál, vagyis gyakorlatilag életképtelen egy fejlett társadalomban, stb, ez javítani fog Magyarország GDP-jén? Õk több értéket fognak létrehozni, mint amennyibe belekerülnek? Ennek eredményeképpen több lesz a nyugdíj és korszerûbb lesz az egészségügyi ellátás? Én azt gondolom, éppen az oktatásból, az EÜ-bõl és a nyugdíjakból lehet rendezni a betelepített migránsok megélhetését, mert erre sem a multik, sem az egyéni vállalkozók nem fognak pénzt áldozni. Ha figyelmesen olvasod a híreket, Európa nagy részén éppen a nyugdíjkorhatár szükségszerû emelését emlegetik. Persze azzal a dumával, hogy kevés a fiatal, aki fizesse, máskor meg az a szöveg, hogy nem is kell majd ennyi munkaerõ, mert jönnek a robotok). Németországban a még 10 éve is híresen korszerû oktatási rendszer leépült. Ma már egy német egyetem sincs a világ elsõ 10 helyezettje között, elõtte mindig képviselve volt. Valamibõl fedezni kell az "idegen létformák" családegyesítését, nyelvtanítását évekig türelmesen, hogy egyszer talán dolgozhasson, ha akar, adókedvezményt nekik, hogy eltarthassa a népes családját (aki nem fog annyit produkálni, hogy akár 1 nyugdíjasnak járó apanázst fizessen) és lakást nekik, hogy ne az utcán tengõdjenek. Zavarosnak tûnõ dolgok ezek, de látni kell. Ez egy kiváló eszköz a rabszolgatartó társadalom kialakításához. Elõször jön a kettõs jogrend miatt (mert ugye lesznek, ill. vannak olyanok, akik más kultúrájuk miatt nem fogadják el az adott jogrendet, ezért velük toleránsnak kell lenni) az egyéni frusztráció az õslakosságban, aztán a feszültségek a felszínre törnek, jön a polgárháború. Ehhez sok fegyver kell, Gyuri bácsi és mások majd adnak hozzá kölcsönt is, sõt elõre beruháznak majd a fegyvergyárra is, gondoskodnak mindenrõl. Aztán jön a nagy rendcsinálás, statárium és az emberek átnevezése számozott droiddá. Ha nem tetszik valami, azonnal jön a szólás utáni korlátlan szabadság, dolgozni se kell menni, segély meg nem lesz, mert másra kell. Kiutazni meg nem lesz hova, mert mindenhol ugyanez lesz és aki egyszer szembe került a Nagy Hatalommal, annak semmi esélye semmire az éhenhaláson kívül.
    Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 202
    Given: 236

0 Not allowed!
    Még egyszer: a megoldás nem a migráció!

Last edited by WestBam; 03-02-2018 at 10:37 AM.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    szezont a fazonnal...
    A példák,amiket felhoztál,az a tudomány témaköre(..tudod..pontos megfigyelés..annak dokumentálása...stb..olvass utána).
    A betegségek,fizikai kémiai jelenségek igen jól kutathatók,modellezhetõk..és általánosíthatók.Igen abban igazad van,hogy nem kell mindenkinek megfertõzõdnie ahhoz,hogy definiálni,regisztrálni lehessen a betegség lefolyását.Jó eséllyel minden szervezetben azonos lesz a hatás.
    De amikor emberekrõl beszélünk..kicsit más a helyzet (javaslom a tájékozódást,tanaulást a témában).

Nem tudom felfogtad-e a dolog lényegét?!
    Nem kell, hogy személyesen tapasztaljak meg valami negatívumot, ahhoz hogy felfogjam a negatív hatását.
    Javaslom, a migrációs célországokra gyakorolt hatással kapcsolatos tájékozódást, és utána a tanulságok levonását!

Egy a lényeg! Nem akarunk migránsokat!
    Nem akarunk semmiféle invazív fajt eltartani!
    A bevándorló az más.
    A bevándorló:
    - Indulás elõtt felveszi a kapcsolatot a célország hatóságaival, és letelepedési engedélyért folyamodik. Csak akkor indul el mikor ezt megkapja.
    - Vannak iratai, a személyazonosságának megállapításában és rögzítésében együttmûködik.
    - Nem próbálja magát szakállasan kiskorúnak beállítani.
    - Kötelezõ érvényûnek tekinti magára az adott ország törvényeit, és elfogadja a szokásait.
    - Van olyan szakmákja amivel boldogulni óhajt, az új országban, illetve elképzelése hogy hogyan fog megélni MUNKÁBÓL.
    - Az õslakosokkal szemben barátságos, elfogadja, hogy õ az új fiú neki kell alkalmazkodni.
    - Hálát mutat a befogadásért!
    - NEM ERÕSZAKOS, NEM KÖVETELÕDZIK, NEM KÖVET EL NEMI ERÕSZAKOT, NEM VÁRJA EL HOGY A BEFOGADÓ ORSZÁG ALKALMAZKODJON ÕHOZZÁ!

Nem tudom érzed-e a különbséget?!
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A pontosság kedvéért egy kis idegen szómagyarázat:
    migráns (fõnév) Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területrõl elvándorló, illetve más országba betelepülõ ember.
    illegális (melléknév) Törvényekbe ütközõ (tett, cselekedet), amit a hatályban levõ törvények nem tesznek lehetõvé, nem engednek meg.
    illegális migráns bárki össze tudja tenni
    A pontosság kedvéért egy kis magyar szómagyarázat:
    bevándorló bevándorló (melléknév) Más országba beköltözõ (személy, közösség), aki ott letelepedik. angol fordítása immigrant
    törvénytelen bevándorló fordítása illegal immigrant

A média ezeket a kifejezéseket remekül tudja keverni, hogy az emberek fejében is minden kusza legyen...

Szerintem a lényeg, hogy a migráció törvényesen, szabályozva történjen. Amikor az amerikai meg holand nyugdíjas Magyarországra költözik, az törvényes migráció. Amikor a kitudja honnan, ki és mit csinált csak úgy jön és itt akar lenni, vagy csak át akar menni a kertemen az bizony illegális és én nem szeretem!

A magyar nyelv tökéletes. A fõnév leírja a tevékenységet. Nem minõsít. A melléknév odahelyezése, vagy elhagyása meghatározza annak módját!
    Nem csak a cél, de a hozzá vezetõ út is lényeges!

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Érdekes dolog, rendszerint ugyanazon nézeteket vallók migráns-befogadó pártiak, akik legfõbb gondnak a kórházakra való kevés ráfordítást, a nyugdíjak alacsony díjazását és a bérek alacsony színvonalát látják. Ha behozunk Magyarországra és letelepítünk "menekülteket", akik nem tudnak magyarul, jelentõs részük speciális táplálkozási igénnyel van (nem eszik disznót és olyat sem, ami disznózsírral érintkezhetett), jelentõs részüknek a képzettsége nem több 8 általánosnál, vagyis gyakorlatilag életképtelen egy fejlett társadalomban, stb, ez javítani fog Magyarország GDP-jén? Õk több értéket fognak létrehozni, mint amennyibe belekerülnek? Ennek eredményeképpen több lesz a nyugdíj és korszerûbb lesz az egészségügyi ellátás? Én azt gondolom, éppen az oktatásból, az EÜ-bõl és a nyugdíjakból lehet rendezni a betelepített migránsok megélhetését, mert erre sem a multik, sem az egyéni vállalkozók nem fognak pénzt áldozni. Ha figyelmesen olvasod a híreket, Európa nagy részén éppen a nyugdíjkorhatár szükségszerû emelését emlegetik. Persze azzal a dumával, hogy kevés a fiatal, aki fizesse, máskor meg az a szöveg, hogy nem is kell majd ennyi munkaerõ, mert jönnek a robotok). Németországban a még 10 éve is híresen korszerû oktatási rendszer leépült. Ma már egy német egyetem sincs a világ elsõ 10 helyezettje között, elõtte mindig képviselve volt. Valamibõl fedezni kell az "idegen létformák" családegyesítését, nyelvtanítását évekig türelmesen, hogy egyszer talán dolgozhasson, ha akar, adókedvezményt nekik, hogy eltarthassa a népes családját (aki nem fog annyit produkálni, hogy akár 1 nyugdíjasnak járó apanázst fizessen) és lakást nekik, hogy ne az utcán tengõdjenek. Zavarosnak tûnõ dolgok ezek, de látni kell. Ez egy kiváló eszköz a rabszolgatartó társadalom kialakításához. Elõször jön a kettõs jogrend miatt (mert ugye lesznek, ill. vannak olyanok, akik más kultúrájuk miatt nem fogadják el az adott jogrendet, ezért velük toleránsnak kell lenni) az egyéni frusztráció az õslakosságban, aztán a feszültségek a felszínre törnek, jön a polgárháború. Ehhez sok fegyver kell, Gyuri bácsi és mások majd adnak hozzá kölcsönt is, sõt elõre beruháznak majd a fegyvergyárra is, gondoskodnak mindenrõl. Aztán jön a nagy rendcsinálás, statárium és az emberek átnevezése számozott droiddá. Ha nem tetszik valami, azonnal jön a szólás utáni korlátlan szabadság, dolgozni se kell menni, segély meg nem lesz, mert másra kell. Kiutazni meg nem lesz hova, mert mindenhol ugyanez lesz és aki egyszer szembe került a Nagy Hatalommal, annak semmi esélye semmire az éhenhaláson kívül.
    ...köszönöm!....megy ez kérem szépen....

Törölt_reg
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    szezont a fazonnal...

Nem tudom felfogtad-e a dolog lényegét?!
    Nem kell, hogy személyesen tapasztaljak meg valami negatívumot, ahhoz hogy felfogjam a negatív hatását.
    Javaslom, a migrációs célországokra gyakorolt hatással kapcsolatos tájékozódást, és utána a tanulságok levonását!

Egy a lényeg! Nem akarunk migránsokat!
    Nem akarunk semmiféle invazív fajt eltartani!
    A bevándorló az más.
    A bevándorló:
    - Indulás elõtt felveszi a kapcsolatot a célország hatóságaival, és letelepedési engedélyért folyamodik. Csak akkor indul el mikor ezt megkapja.
    - Vannak iratai, a személyazonosságának megállapításában és rögzítésében együttmûködik.
    - Nem próbálja magát szakállasan kiskorúnak beállítani.
    - Kötelezõ érvényûnek tekinti magára az adott ország törvényeit, és elfogadja a szokásait.
    - Van olyan szakmákja amivel boldogulni óhajt, az új országban, illetve elképzelése hogy hogyan fog megélni MUNKÁBÓL.
    - Az õslakosokkal szemben barátságos, elfogadja, hogy õ az új fiú neki kell alkalmazkodni.
    - Hálát mutat a befogadásért!
    - NEM ERÕSZAKOS, NEM KÖVETELÕDZIK, NEM KÖVET EL NEMI ERÕSZAKOT, NEM VÁRJA EL HOGY A BEFOGADÓ ORSZÁG ALKALMAZKODJON ÕHOZZÁ!

Nem tudom érzed-e a különbséget?!
    ..voltaképpen egy és ugyan azon dologról beszélünk! ..a különbség,hogy nem tudod elfogadni,hogy meg vagy vezetve....a többiek már pedzegetik....hallgassátok végig a könyvet..egyszer kevés lesz ,mert nagyon nehéz az anyag..öt-hat figyelmes ,befogadó és nyitott végig hallgatás után..már talán pedzegeted a lényeget...hajrá..aztán a topicban megdumáljuk...
    "a médiából nem tudást kap,hanem közleményeket"

A topic keresõszavai: